EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

Novi BMW M140i, 5-vratni. 340 KM, 250 kW.

BMW iPerformance

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

Novi BMW M140i, 5-vratni. 340 KM, 250 kW.

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.Novi BMW M140i, 5-vratni. 340 KM, 250 kW.

BMW M140i ima kot edini BMW serije 1 vgrajen 6-valjni bencinski motor z največjo močjo 340 KM, ki pospeši tega 5-vratnika od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde. S ciljem brezkompromisnega užitka v vožnji so strokovnjaki oddelka M GmbH spremenili vrsto podrobnosti, od oblike in motorja do podvozja, ter jih do potankosti prilagodili med seboj. Rezultat je kompakten model M Performance z optičnimi in voznimi značilnostmi, ki mu zagotavljajo edinstven položaj znotraj BMW serije 1.


Podatki za BMW M140i, 5-vratni:
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Emisije CO2 (kombinirane): 179 do 163 g/km

Design

OBLIKA M PERFORMANCE ZA BMW M140i S 5 VRATI.

Izvrstna zmogljivost se lahko doseže le s popolnim součinkovanjem vseh komponent. Vse se začne z velikimi vstopnimi odprtinami za zrak spredaj, ki prispevajo k hlajenju motorja, in nadaljuje z M športnim podvozjem, ki daje BMW M140i še boljše vozne lastnosti. Izbrana oprema paketa M Sport je poudarjena z ekskluzivnimi podrobnostmi M Performance. Optičen namig na temperament, ki se mu po zagonu močnega vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja M Performance TwinPower Turbo ne boste več mogli upreti.

EKSKLUZIVNA OPREMA BMW M140i S 5 VRATI.

Oblikovni elementi v akcentni barvi.

Ekskluzivne stranske odprtine za zrak v aerodinamičnem podaljšanem sprednjem odbijaču so pri BMW M140i opremljene z oblikovnimi elementi v barvi Ferric Grey.

18'' M lita alu. platišča Double-spoke 436 M.

Ekskluzivna lita alu. platišča v barvi Ferric Grey prenašajo pospeške in zaviranja, skupaj s serijskimi M športnimi zavorami, optimalno na asfalt (spredaj 225/40 ZR18, zadaj 245/35 ZR18).

Ohišja zunanjih ogledal v akcentni barvi.

Obokana ohišja zunanjih ogledal so na voljo v barvi Ferric Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.

M logotip v temnem kromu.

Z M logotipom v temnem kromu se elegantno poudari, da gre pri BMW M140i za avtomobil M Performance.

Obojestranska zaključka končnih izpušnih cevi.

Obojestranska zaključka končnih izpušnih cevi v črnem kromu, ekskluzivno na voljo za BMW serije 1, kažeta pri BMW M140i na spremenjen izpušni sistem brez srednjega glušnika in z inteligentnim krmiljenjem loput.

Označba modela v temnem kromu.

Posebna oznaka modela na zadku v akcentni barvi poudarja tesno sorodstvo BMW M140i z modeli BMW M.
Engines

VRSTNI 6-VALJNI BENCINSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo s 3,0-litrsko delovno prostornino združuje Valvetronic z dvojnim VANOS in neposredno vbrizgavanje bencina s turbopolnilnikom TwinScroll. Ta inteligentni paket inovacij zmanjša porabo goriva BMW M140i z 8-stopenjskim športnim menjalnikom Steptronic na le 7,1 l/100 km (xDrive: 7,4 l/100 km) pri emisijah CO2 163 g/km (xDrive: 169 g/km) in omogoča osupljivo zmogljivost: 250 kW (340 KM), največji navor 500 Nm in pospešek od 0 do 100 km/h v samo 4,6 sekunde (xDrive: 4,4 s). Največja hitrost znaša 250 km/h (elektronsko uravnana). Znotraj BMW serije 1 je ta motor ekskluzivno na voljo le za BMW M140i.

 • Čustven zvok M Performance

  Poseben izpušni sistem BMW M140i je takoj razpoznaven po svojih obojestranskih končnih izpušnih ceveh v črnem kromu. Opustitev srednjega glušnika in inteligentno krmiljenje loput skrbita za karizmatičen zvok, ki na športni sedežih dobesedno zleze pod kožo. Občutek vožnje s športnim avtomobilom postane z obsežnimi akustičnimi izpopolnitvami še bolj intenziven.

Driving Dynamics

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE ZA BMW M140i S 5 VRATI.

BMW M140i s 5 vrati uteleša športen užitek v vožnji in visoko mero vozne dinamike. Njegovo podvozje z 10 mm nižjo lego prenaša moč neposredno na cesto. M športne zavore z modrimi zavornimi sedli in M logotipom jamčijo varno upočasnjevanje tudi pri posebej dinamični vožnji. Spremenljivo športno krmiljenje s prilagoditvami pri podpori krmilne sile in krmilni odzivnosti daje vozniku posebej varen občutek krmiljenja.

 • Več dinamike: spuščeno M športno podvozje

  Da se izjemna moč motorja pretvori v vozno dinamiko enako impresivno in suvereno, so vzmeti in stabilizatorji precizno prilagojeni 6-valjnemu motorju z visokim navorom. Posebna elastokinematika za sprednjo premo skrbi za nepozabne trenutke vožnje. Še boljša agilnost se doseže s posebej uglašenim M športnim podvozjem z 10 mm nižjo lego in spremenljivim športnim krmiljenjem s sistemom Servotronic. Dodatni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive porazdeli pogonski moment M140i xDrive fleksibilno med obe premi in nudi najboljšo trakcijo tudi v zahtevnih razmerah na cesti.


  Podatki za BMW M140i xDrive, 5-vratni:
  Poraba goriva (kombinirana): 7,4 l/100 km
  Emisije CO2 (kombinirane): 169 g/km

 • Več športnosti: 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

  Za bliskovite sprinte BMW M140i je po želji odgovoren 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic. Funkcija Launch Control, ki je del opreme, skrbi za to, da so pospeški od 0 do 100 km/h možni v le 4,6 sekunde. Enostavno pritisnite tipko DSC, premaknite prestavno ročico v položaj „S“, na kratko pritisnite zavoro in pohodite pedal za plin do dna – kdor sedaj sprosti zavoro, doživi, kaj pomeni potisna sila.

 • Več nadzora: serijske M športne zavore

  18'' M lita alu. platišča Double-spoke 436 M so spredaj opremljena z aluminijastimi 4-batnimi zavorami z nepremičnim zavornim sedlom. Na zadnji premi pride v rabo različica z dvema batoma. Zaradi prisilnega hlajenja delujejo zavore izredno zanesljivo tudi pri visoki toplotni obremenitvi. Na mestu je enormna zmogljivost zaviranja razpoznavna po markantnih modrih zavornih sedlih z M logotipom.

DRUŽINA M PERFORMANCE.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika. Avtomobili M Performance utelešajo to trojico. V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH združijo najboljše iz vsake serije BMW z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred.

Intenziviran užitek v vožnji.

Spoznajte celotno ponudbo avtomobilov M Performance.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.