VOZNA DINAMIKA, KI ELEKTRIZIRA.

BMW serije 2 Active Tourer z eDrive.

VOZNA DINAMIKA, KI ELEKTRIZIRA.

BMW serije 2 Active Tourer z eDrive.

BMW 225xe Active Tourer nudi s kombinacijo BMW eDrive in motorja BMW TwinPower Turbo električno vozno doživetje in neomejeno mobilnost. Z inteligentnim součinkovanjem obeh pogonskih sistemov ima voznik na voljo električni xDrive. Ta sistem se upravlja avtomatsko in v vsaki vozni situaciji nudi najboljšo možno trakcijo ter agilnost pri izpopolnjenih vrednostih porabe in CO2 od 2,1 do 2,0 l/100 km oz. od 49 do 46 g/km.

VOZNA DINAMIKA, KI ELEKTRIZIRA.BMW serije 2 Active Tourer z eDrive.

BMW 225xe Active Tourer nudi s kombinacijo BMW eDrive in motorja BMW TwinPower Turbo električno vozno doživetje in neomejeno mobilnost. Z inteligentnim součinkovanjem obeh pogonskih sistemov ima voznik na voljo električni xDrive. Ta sistem se upravlja avtomatsko in v vsaki vozni situaciji nudi najboljšo možno trakcijo ter agilnost pri izpopolnjenih vrednostih porabe in CO2 od 2,1 do 2,0 l/100 km oz. od 49 do 46 g/km.

KONCEPT VOZILA.

Vsestranskost sreča gospodarnost in užitek v vožnji: V BMW 225xe Active Tourer se dokazana fleksibilnost in izvrstna poraba združita z značilno vozno dinamiko BMW. Po zaslugi tehnologije BMW eDrive iz BMW EfficientDynamics je v povsem električnem režimu vožnje možen doseg do 41 km – lokalno brez emisij in porabe goriva.


Pogonske komponente eDrive so vgrajene z varčno izrabo prostora – brez kompromisov pri udobju, funkcionalnosti in občutenju prostora. Vozilo se navzven razlikuje od konvencionalno gnane različice z osvetljenim obročem okoli polnilne vtičnice in napisom “eDrive” na C-stebričkih, ki kaže na inovativno pogonsko tehnologijo vozila. V notranjosti se napis “eDrive” prav tako nahaja na vstopnih letvah, stikalu za izbiro različnih načinov vožnje, glavi prestavne ročice in v kombiniranem instrumentu, kjer ostane viden v času vožnje.

INDIVIDUALNO OBNAŠANJE VOZILA MED VOŽNJO.

BMW 225xe Active Tourer ima kot priključni hibrid na voljo različne režime pogona, s katerimi lahko voznik pomembno vpliva na realno porabo. Ta je po eni strani odvisna od izbire načina vožnje – po drugi strani pa od osebnega sloga voznika. Ko je baterija v celoti napolnjena, se lahko prevozi razdalja do 41 km, ne da bi se ob tem porabila ena sama kapljica goriva. V načinu AUTO eDrive se z optimalno kombinacijo elektromotorja in zgorevalnega motorja žarišče usmeri na najvišjo možno učinkovitost.

 • Urbana vožnja

  Pri vožnji v mestu BMW 225xe Active Tourer v celoti izkoristi prednosti električnega pogonskega sistema. S popolnoma napolnjeno baterijo se lahko kratke razdalje (do 41 km) prevozijo brez lokalnih emisij – vožnja v naselju brez porabe ene same kapljice bencina.

 • Vsakodnevna vožnja

  Pri vsakodnevni vožnji na delo pride pri priključnem hibridu v ospredje součinkovanje obeh pogonskih sistemov. V načinu AUTO eDrive zagotavlja inteligentna kombinacija motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja bistveno nižjo porabo od bencinskih in dizelskih vozil tega razreda. Na kratko: uživajte z vsestranskim značajem BMW 225xe Active Tourer.

 • Vožnja na velike razdalje

  Doživite učinkovit užitek v vožnji – tudi na dolgih razdaljah. Priključni hibrid ima izvrstne sposobnosti za dolge proge, brez sklepanja kompromisa pri dosegu ali funkcionalnosti vozila.

POGON.

Novi 3-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo se odlikuje z temperamentnim razvojem moči, spontano odzivnostjo že v območju nizke vrtilne frekvence, emocionalnim zvokom in visoko učinkovitostjo. V priključnem hibridu se skupaj z elektromotorjem izkaže kot presenetljivo močna pogonska enota. Pogon vozila je v glavnem sestavljen iz motorja z notranjim zgorevanjem, ki poganja sprednji kolesi, in elektromotorja na zadnji premi. Oba pogona lahko vozilo poganjata ločeno ali skupaj.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

Inteligentno upravljanje energije sodi k bistvenim stebrom koncepta BMW eDrive. Ta sistem koordinira součinkovanje vseh pogonskih komponent BMW z elektromotorjem, da se najboljša možna učinkovitost združi z visoko vozno dinamiko.


S pomočjo gumba eDrive voznik izbira med tremi načini električnega pogona: standardnim načinom AUTO eDRIVE, povsem električnim načinom MAX eDRIVE in načinom SAVE BATTERY, ki vzdržuje status polnjenja na stalni ravni. 

 • Način AUTO eDrive

  V načinu AUTO eDrive inteligentni sistem BMW EfficientDynamics določi najučinkovitejšo kombinacijo elektromotorja in zgorevalnega motorja – glede na hitrost vožnje in napolnjenost baterije. Ta način se razdeli v dve fazi: če napolnjenost baterije znaša med 100 in pribl. 7 %, lahko pri hitrosti do 80 km/h lokalno vozite brez emisij in porabe goriva. Pri višjih hitrostih ali večjih obremenitvah se avtomatsko vklopi bencinski motor. Če napolnjenost baterije pade pod pribl. 7 %, lahko BMW 225xe Active Tourer pri zmernem pospešku do hitrosti 20 km/h in blagem pospešku oz. konstantni vožnji do hitrosti 55 km/h vozi povsem električno.

 • Način MAX eDrive

  Največji električni užitek v vožnji: v načinu MAX eDrive se lahko povsem električno vozi do hitrosti 125 km/h. Pri večji hitrosti ali kadar se želi iztisniti poln potencial pospeševanja, se avtomatsko vklopi zgorevalni motor.

 • Način SAVE BATTERY

  Kadar je napolnjenost baterije nizka, lahko voznik z izbiro načina SAVE BATTERY učinkovito polni baterijo s pomočjo zgorevalnega motorja oziroma vzdržuje 50 % napolnjenost. S tem voznik aktivno prihrani kapaciteto baterije za poznejšo, povsem električno vožnjo.

 • Predvidevanje

  Ko je cilj enkrat vnesen v navigacijski sistem, predvidljivo upravljanje energije analizira načrtovano pot s pomočjo konstantnih podatkov, kot so omejitev hitrosti in informacije v realnem času o aktualnem prometnem stanju. S tem sistem povsem električen režim obratovanja uporablja glede na situacijo, učinkovito in predvsem za odseke poti, kjer se to najbolj izplača: npr. za mestno vožnjo.

 • Drive Performance Control

  Stikalo za uravnavanje vozne dinamike omogoča izbiro med načinom COMFORT za osnovno nastavitev motorja in menjalnika, načinom ECO PRO, usmerjenim na učinkovitost, in načinom SPORT, ki poudarja še bolj dinamično vožnjo. Način ECO PRO prilagodi karakteristični diagram za pedal za plin, menjalnik in strategijo ogrevanja/klime za varčen način vožnje ter zmanjša porabo goriva do 20 odstotkov.

  Način ECO PRO zmanjša porabo goriva do 20 odstotkov. Nadaljnji varčevalni potencial omogoča funkcija ECO PRO Route, ki vozniku, odvisno od gostote prometa, individualnega sloga vožnje in krajevnih danostih, nudi na učinkovitosti izpopolnjene poti in s tem pomaga, da se zmanjša poraba goriva.

  Posebej udobno vozno doživetje zagotavlja način COMFORT z ustrezno uglašenimi komponentami podvozja. V načinu SPORT so vse nastavitve pogona in podvozja prilagojene športni vožnji. Motor se bolj spontano odziva, prestave avtomatskega menjalnika se prestavljajo pri višjih hitrostih oziroma pri ročnem menjalniku se točke vklopa prestav pozneje prikažejo, vozilo pa se odziva znatno bolj neposredno in športno.

  Drive Performance Control je na voljo tako za modele BMW serije 2 Active Tourer s konvencionalnim pogonom, kakor tudi za BMW 225xe Active Tourer.

POLNJENJE.

Bodisi prek običajne gospodinjske vtičnice bodisi na BMW i Wallbox iz obsežne ponudbe izdelkov in storitev 360° ELECTRIC – polnjenje visokonapetostne baterije ne more biti biti bolj enostavno. Za oskrbo z energijo na poti so na voljo številne javne polnilne postaje ChargeNow.

Celovita storitev za električno mobilnost.

 • Polnjenje doma

  Doma lahko vozilo povsem preprosto polnite s priloženim osnovnim polnilnim kablom, ki ga priključite v vtičnico. Na voljo vam je po približno dve do štiri ure s polno baterijo. Še hitreje in udobneje poteka polnjenje z ločeno dobavljivim BMW i Wallbox: polnilna postaja z montažo na steno poveča polnilno moč, s tem zmanjša čas polnjenja in je idealna oblikovna dopolnitev za vozila BMW. Služba za montažna dela se prilagodi vašim posameznim zahtevam. Zraven tega, da še poveča polnilno moč, BMW i Wallbox Pro prav tako podpira inteligentno integracijo v domače omrežje in funkcije sistema Smart Home, skupaj s sistemi za upravljanje energije.

  Polnilna vtičnica na vozilu se nahaja za vratci na sprednji levi bočni steni. LED svetlobni obroč na polnilni vtičnici jasno obvešča o stanju napolnjenosti.

 • Polnjenje na javni točki

  Poleg polnjenja doma je BMW s ChargeNow razvil storitev mobilnosti, ki omogoča, da se električna in priključna hibridna vozila BMW lahko udobno polnijo tudi na poti. Za to so bile javne polnilne postaje številnih ponudnikov združene v veliko omrežje.

  Vse polnilne postaje ChargeNow se lahko enostavno in pregledno poiščejo v navigacijskem sistemu s pomočjo BMW ConnectedDrive, preko BMW Remote App ali na spletnem mestu ChargeNow. Polnilna vtičnica na vozilu se nahaja za vratci na sprednji levi bočni steni. LED svetlobni obroč na polnilni vtičnici jasno sporoča stanje napolnjenosti baterije.

  Kartica ChargeNow in aplikacija za vmesno polnjenje omogočata brezgotovinski dostop in uporabo polnilnih postaj. Pregled vseh postopkov polnjenja je na voljo preko portala za stranke na chargenow.com. Na tem mestu ChargeNow hkrati omogoča tudi pregleden stroškovni nadzor. Račun za opravljene storitve se izda ob koncu meseca in poravna s kreditno kartico.

NOTRANJOST IN FUNKCIONALNOST.

BMW 225xe Active Tourer je sicer varčen pri porabi, vendar prostornost v notranjosti ostaja običajno velikodušna. Po zaslugi višjega položaja sedenja na zadnji klopi imajo potniki zadaj izvrsten pregled. Visokonapetostna baterija je kompaktno vgrajena pod zadnjo sedežno klopjo, tako da je vedno dovolj prostora za vse potrebe prevoza. Deljiva zadnja sedežna klop v razmerju 40 : 20 : 40 dodatno izboljša praktične kvalitete vozila. S tem je prtljažnik uporaben še bolj fleksibilno in omogoča udoben prevoz tudi velikih kosov tovora.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba goriva, emisije CO₂ in poraba električne energije za BMW 225xe iPerformance Active Tourer:

  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 2,0
  Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 49 do 46
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9 do 11,8

  Podatki o porabi goriva, emisijah CO₂ in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.
  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.