KOMPAKTNA SVOBODA.

Prvi BMW serije 2 Cabrio.

KOMPAKTNA SVOBODA.

Prvi BMW serije 2 Cabrio.

KOMPAKTNA SVOBODA.Prvi BMW serije 2 Cabrio.

Največja hitrost v km/h (228i)

250 [250]

Pospešek 0-100 km/h v s (228i)

6,1 [6,0]

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min (228i)

180 (245)/5.000

Lagoden videz, kompaktna sorazmerja – to so značilnosti prvega BMW serije 2 Cabrio. Njegov ekstrovertiran oblikovni jezik s kratkimi previsi karoserije, močnimi linijami in mišičastim zadkom izžareva samozavesten značaj. Luxury Line, Sport Line in paket M Sport ter bogata originalna oprema BMW dodatno krepijo ta značaj. BMW serije 2 Cabrio ne sledi nikomur, ampak utira svojo pot. Še bolj vročekrven: BMW M235i. S svojim vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M Performance TwinPower Turbo sprosti silovito plat kabrioleta in ne pospeši le turbulenc, ampak predvsem užitek v vožnji.

ODPRT ZA NOV STIL.

Modeli in oprema za BMW serije 2 Cabrio.

Modni spremljevalec, eleganten športnik ali ekskluziven določevalec trendov. Sami se odločite, katerega izmed značajev želite vtisniti svojemu BMW serije 2 Cabrio. Po zaslugi modelov in opreme BMW so skupaj z opremo Basis na voljo tri različne oblikovne različice. Brezkompromisni športniki se lahko poleg tega odločijo tudi za paket M Sport. S preostalimi razpoložljivimi paketi in originalno opremo BMW pa lahko svoj individualen slog izrazite še intenzivneje.

Oblika.

Navdahnjen s poletjem: z odprto zložljivo platneno streho deluje sprednji del BMW serije 2 Cabrio še bolj samozavestno, ramenska linija bolj športno in zadek bolj mišičast. BMW serije 2 Cabrio tudi z zaprto streho navduši z dinamičnimi linijami in športnimi sorazmerji – in s svojo kontrastno zložljivo platneno streho vedno postavlja v ospredje svoj odločilen talent: pri močnem protivetru navdušiti vse čute. Za maksimalen užitek v vožnji.

Vozna dinamika in učinkovitost.

Optimalno združena nasprotja: dinamičen pogon BMW serije 2 Cabrio in inovativne tehnologije BMW EfficientDynamics združujejo brezkompromisno moč z maksimalno učinkovitostjo. Rezultat: BMW serije 2 Cabrio, ki okretno agilnost na cesto prinaša tako v načinu ECO PRO, kot pri športni vožnji – temperamentno, impulzivno in z nagovarjanjem vseh čutov.

180 kW.

Temperamenten razvoj moči in spontana odzivnost sta osnovni značilnosti bencinskih motorjev v BMW serije 2 Cabrio, enako kot njihova varčnost. BMW 230i razvije največjo moč 185 kW (252 KM) in pri tem navduši z nizko povprečno porabo le 6,8 do 6,5 l/100 km (menjalnik Steptronic: 6,2 do 6,0 l/km). S turbopolnilnikom TwinScroll, vklj. Valvetronic, dvojni VANOS in neposredno vbrizgavanje bencina, nudi motor največji navor 350 Nm že od 1250 vrt/min.