ODPRT ZA BREZSKRBEN UŽITEK V VOŽNJI.

Udobje in varnost v BMW serije 2 Cabrio.

Veselite se svobode odprtega užitka v vožnji. Za vse ostalo poskrbijo številni asistenčni sistemi za voznika v BMW serije 2 Cabrio. Ti skrbijo za optimalno vidljivost in najboljšo možno podporo pri vožnji. Premišljene funkcije nudijo odlične rešitve za nakladanje nepraktičnih predmetov. Po zaslugi obsežnih ponudb iz BMW Services ostanete vedno sproščeni tudi v primeru servisa ali vzdrževanja.

PRILAGODLJIVI ŽAROMETI.

Prilagodljivi žarometi s spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo po mestu in avtocesti, vklj. luč za osvetlitev notranje strani ovinka in vrtljivi dvojni ksenonski žarometi, skrbijo s svojo inteligentno zmožnostjo prilagajanja luči za optimalno osvetlitev cestišča. Zlasti pri nočni vožnji skozi ovinke ima voznik pri zavijanju odličen pregled nad potekom ovinka. Luč za osvetlitev notranje strani ovinka, ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana avtomatsko aktivira že na mestu. Prilagodljivi žarometi v vseh voznih razmerah skrbijo za optimalno osvetlitev cestišča in s tem izboljšajo aktivno varno vožnjo.

SISTEM ZA PREVOZ DOLGIH PREDMETOV.

Z zlaganjem celotnega naslonjala zadaj nastane praktična odprtina za prevoz dolgih predmetov s širino 450 mm in višino 246 mm, ki brez težav omogoča prevoz dolgih predmetov, kot so športni pripomočki. Hrbtna stran naslonjala zadaj pri tem služi kot odlagališče. Pri zaprti zložljivi platneni strehi se lahko npr. prevažata celo dve torbi za golf, ko je ta odprta pa po zaslugi velike odprtine najdejo svoj prostor tudi veliki predmeti.

BMW SELECTIVE BEAM.

Z BMW Selective Beam postanejo nočne vožnje za voznika še prijetnejše in varnejše. Kajti ta oprema vam omogoča najboljšo vidljivost v temi, brez zaslepitve drugih voznikov. Sistem prepozna druge udeležence v prometu in jih ciljno izvzame iz svetlobnega snopa dolge luči. Dolžina svetlobnega snopa preko 400 m skrbi za pravočasno prepoznavanje nevarnosti in izboljšano ohranjanje smeri vožnje.

SERVOTRONIC.

Uživajte v pravi podpori krmilne sile v vseh voznih razmerah. Servotronic prilagaja podporo krmilne sile glede na hitrost vožnje in skrbi za neposredno ter precizno krmiljenje pri veliki hitrosti.


Poleg tega nudi skrajno udobje preko manjšega fizičnega napora pri premikanju volana in zagotavlja maksimalno agilnost pri parkiranju ter manevriranju ali vožnji skozi ozke, zavite ulice in ovinkaste ceste.


Krmilna naprava s pomočjo elektronske meritve hitrosti določi potrebno podporo krmilne sile za trenutno vozno stanje. Krmilna sila se lahko odmerja izjemno občutljivo in se s tem na določene vozne razmere prilagaja z bistveno večjo preciznostjo kot pri običajnih servovolanih.


Za krmiljenje pri nizkih hitrostih je potrebna le minimalna sila za zasuk koles. Z naraščajočo hitrostjo se servopodpora kontinuirano zmanjšuje, kar zagotavlja bolj neposreden stik s cesto in s tem optimalno vožnjo naravnost.

ZAŠČITA PRI PREVRAČANJU.

Harmonično prilagojen, ugreznjen sistem za zaščito pri prevračanju učinkovito poveča pasivno varnost vozila. V primeru prevračanja vozila avtomatsko izvlekljiva varnostna loka ščitita potnike v vozilu, skupaj z ojačenim okvirjem vetrobranskega stekla. Posebna senzorika za prevračanje v primeru sile v delčku sekunde sproži oba varnostna loka, ki sta integrirana za naslonoma za glavo, ki se izvlečeta in zaskočita v izvlekljivem položaju. Dodatno se preko krmilne enote zračnih blazin sprožijo napenjalniki varnostnih pasov, kar pomeni maksimalno varnost za potnike v vozilu. Ugreznjena vgradnja modula zaščite pri prevračanju zagotavlja, da elegantno in športno oblikovanje vozila ni moteno preko dodatnih površinskih struktur.

KOMFORTNI DOSTOP.

Inovativno udobje upravljanja – komfortni dostop omogoča, da se vrata vozila odprejo in v nadaljevanju zažene motor, ne da bi za to morali v roke vzeti avtomobilski ključ. V žepu hlač ali v aktovki odložen avtomobilski ključ se avtomatsko prepozna, takoj ko se približate vozilu. Po avtomatskem odklepanju vrat lahko vstopite in preko pritiska na zagonski gumb start/stop zaženete motor. Po zaslugi avtentifikacije ključa je varno delovanje komfortnega dostopa zagotovljeno v vsakem trenutku.

SERVIS ZA VAŠ BMW.

Z nakupom BMW se ne odločite le za maksimalno dinamiko in užitek v vožnji, temveč tudi za odličen servis in celovito oskrbo. Kajti nihče ne pozna vašega BMW bolje, kot strokovnjaki vašega pooblaščenega servisa BMW. Bodisi vzdrževanje ali pregled bodisi popravilo ali nega: pri vseh naših po meri narejenih ponudbah za servis in popravilo se lahko zanesete na prvovrstno strokovno znanje naših specialistov. Mi poskrbimo za to, da je vaš BMW vedno v vrhunski formi in da užitek v vožnji traja in traja.

 • BMW Service Inclusive

  Z BMW Service Inclusive je vaš užitek v vožnji z BMW zagotovljen. Za časovno obdobje po vaši izbiri si vam ni več potrebno beliti glave glede stroškov za vzdrževanje, pregled ali obrabo. Kajti z BMW Service Inclusive so v paketu vključeni obsegi del že kriti, vključno s potrebnimi originalnimi deli BMW. In to pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili BMW in kvalificiranih mehaničnih delavnicah BMW Service po svetu.

 • BMW TeleServices

  Teleservices je inteligentna povezava voznika, vozila in BMW. Storitev po potrebi prenaša podatke vozila na BMW in posreduje objavo, ko je na vrsti servisni termin. Pooblaščeni servis BMW lahko dostopi do podatkov in s tem načrtuje servisni termin ter pripravi vse, kar je potrebno, npr. naroči potrebne nadomestne dele. Nekatere težave se lahko odpravijo celo s pomočjo oddaljenega dostopa in brez obiska mehanične delavnice.

 • Condition Based Service

  Inteligentni sistem vzdrževanja Condition Based Service (CBS) samodejno zazna potrebo za servisiranje vašega vozila. Fiksni servisni intervali so zdaj le še stvar preteklosti, saj CBS stalno analizira dejansko potrebo za servis in vas o tem obvešča. Podatki vašega BMW se v primeru potrebe avtomatsko posredujejo na BMW Service. Vaš servisni svetovalec BMW v nadaljevanju vzpostavi s tik z vami, da se dogovorite za termin.

 • Upravljanje pri okvari in nesreči BMW

  V najboljših rokah: 365 dni v letu, 24 ur na dan. Naša storitev upravljanja pri okvari in nesreči BMW skrbi za to, da ste tudi v sili deležni najboljše oskrbe. V primeru okvare vam mobilna asistenca BMW priskoči na pomoč preko telefona ali z dežurno službo BMW na licu mesta. V primeru nesreče specialisti upravljanja pri nesreči BMW natančno vedo, kaj je potrebno storiti najprej in poskrbijo za klic na policijo, reševalno vozilo, vlečno služno, nadomestno vozilo, prvi stik z zavarovalnico in še veliko več.