UŽITEK V VOŽNJI. KOMPAKTEN.

Prvi BMW serije 2 Coupé.

UŽITEK V VOŽNJI. KOMPAKTEN.Prvi BMW serije 2 Coupé.

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min (228i)

240 (326)/5800–6000

Kombinirana poraba v l/100 km (228i)

8,1 [7,6]

Pospešek 0-100 km/h v s (228i)

5,0 [4,8]

Divji, uporniški, edinstven. BMW serije 2 Coupé ima vse, kar definira športni kupe. Njegova nezamenljiva atletska oblika simbolizira vozno dinamiko, ki ga postavlja na čelo v njegovem razredu. Idealna razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50 in močni motorji BMW TwinPower Turbo odlikujejo kupe, enako kot inteligentni ukrepi BMW EfficientDynamics. Absolutni vrhunec doseže svojo dinamiko v M235i, ko pospeši od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde. V skladu z njegovim motom. Užitek v vožnji. Kompakten.

NE POTREBUJE VOZNIKA. AMPAK SOMIŠLJENIKA.

BMW serije 2 Coupé M240i.

To vozilo začne tam, kjer drugi odnehajo: turbinsko polnjen vrstni 6-valjni bencinski motor z močjo 250 kW (340 KM) mu zagotavlja rekordne šprinterske kvalitete pri maksimalni učinkovitosti. Paket M Aerodynamics, spojler na zadku in M podvozje skrbijo za atletski videz podolgem in počez, večjo potisno silo in optimalno obnašanje vozila med vožnjo v vsakem voznem območju. Tudi v notranjosti BMW M240i se po zaslugi športnih sedežev za voznika in sovoznika, M usnjenega multifunkcijskega volana in še veliko več, občuti atmosfera sveta, ki diši po osmojenih gumah. High Performance, kot mora biti: osupljiva.

Zunanjost.

Temperamentne značajske poteze: markanten zaobljen rob izvira za sprednjo premo, se vzpenja v zadnji blatnik in poudarja športno-dinamično klinasto obliko. Skupaj z mišičastim zunanjim delom okrovov koles sporoča: BMW serije 2 Coupé je vedno pripravljen, da gre naprej.

Notranjost.

Prilagojen za neprilagojene: kdor se usede na voznikov sedež v BMW serije 2 Coupé, je hkrati v središču pozornosti. Kajti celoten kokpit se orientira k vozniku. Asimetrična sredinska konzola se nagiba k njemu, prostostoječ nadzorni prikazovalnik je optimalno v njegovem vidnem polju in vse pomembne funkcije ima pod nadzorom v vsakem trenutku. Zaradi oken brez okvirjev, ki so značilna za kupe, nič ne moti pogleda navzven. Vznemirljivo prepletanje površin in dinamične linije se iz zunanjosti nadaljujejo v notranjost. Kakovostni materiali so prav tako samoumevni kot njihova dovršena obdelava.

Vozna dinamika.

Kdor svoje življenje uživa na vso moč, nima veselja do sklepanja kompromisov. Enako kot BMW serije 2 Coupé. Njegova lega na cesti, razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50 in športa zmogljivost zadnjega pogona so edinstvene v njegovem razredu. Dinamičen in temperamenten. Osredotočen na en sam cilj: ultimativen užitek v vožnji.

240 kW

BMW M240i ne navdušuje le s svojo nebrzdano močjo, ampak tudi s čisto agilnostjo in primernostjo za vsak dan. Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance s 3,0-litrsko delovno prostornino združuje Valvetronic, vklj. dvojni VANOS in neposredno vbrizgavanje bencina s turbopolnilnikom TwinScroll. Ta zmogljiv motor označujejo izjemno spontana odzivnost, visok navor že pri nizki vrtilni frekvenci in široko uporabno območje vrtilne frekvence. Rezultat je največji navor 500 Nm pri povprečni porabi goriva 7,8 l/100 km (menjalnik Steptronic: 7,1 l; menjalnik Steptronic z xDrive: 7,4 l). Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo v samo 4,8 s (menjalnik Steptronic: 4,6 s; menjalnik Steptronic z xDrive: 4,4 s) pospeši od 0 do 100 km/h.