EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

Novi BMW M240i Coupé: 340 KM, 250 kW.

BMW M Performance

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

Novi BMW M240i Coupé: 340 KM, 250 kW.

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.Novi BMW M240i Coupé: 340 KM, 250 kW.

BMW M240i Coupé začenja tam, kjer drugi odnehajo: kompakten kupe M Performance vozi s tehnologijo M Performance TwinPower Turbo in posebej uglašenim M športnim podvozjem. Dobrodošli v temperamentnem dvovratniku, ki nosi M gene in nudi vznemirljivo zmogljivost.

Podatki za BMW M240i Coupé:
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Emisije CO2 (kombinirane): 179 do 163 g/km

OBLIKA M PERFORMANCE ZA BMW M240i COUPÉ.

Pri BMW M240i Coupé se takoj opazi pečat oddelka M GmbH. Poleg paketa M Sport skrbi cela vrsta posebnih značilnosti M Performance za to, da je ta temperamenten dvovratnik nekaj posebnega. Ekskluzivna lita alu. platišča, obojestranski končni izpušni cevi, barvno poudarjeni ohišji zunanjih ogledal – zunaj in znotraj kaže ta kupe M Performance jasne značilnosti svoje športne DNK. Na prvi pogled diskreten, nato zapeljiv, ko se zasliši zvok 6-valjnega motorja, pa preprosto vznemirljiv.

EKSKLUZIVNA OPREMA BMW M240i COUPÉ.

Oblikovni elementi v akcentni barvi.

Ekskluzivne stranske odprtine za zrak v aerodinamičnem podaljšanem sprednjem odbijaču so pri BMW M240i Coupé opremljene z oblikovnimi elementi v barvi Ferric Grey.

18'' M lita alu. platišča Double-spoke 436 M.

Ekskluzivna lita alu. platišča v barvi Ferric Grey prenašajo pospeške in zaviranja, skupaj s serijskimi M športnimi zavorami, optimalno na asfalt (spredaj 225/40 ZR18, zadaj 245/35 ZR18).

Ohišja zunanjih ogledal v akcentni barvi.

Obokana ohišja zunanjih ogledal so na voljo v barvi Ferric Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.

M logotip v temnem kromu.

Z M logotipom v temnem kromu se elegantno poudari, da gre pri BMW M240i Coupé za avtomobil M Performance.

Obojestranska zaključka končnih izpušnih cevi.

Obojestranska zaključka končnih izpušnih cevi v črnem kromu, ekskluzivno na voljo za BMW serije 2, kažeta pri BMW M240i Coupé na spremenjen izpušni sistem brez srednjega glušnika in z inteligentnim krmiljenjem loput.

Označba modela v temnem kromu.

Posebna oznaka modela na zadku v akcentni barvi poudarja tesno sorodstvo BMW M240i Coupé z modeli BMW M.

Vstopne letve z označbo modela.

Ekskluzivna aluminijasta vložka z oznako modela zbudita pri voznikih in sovoznikih veselje do težko pričakovanega voznega doživetja.

Označba modela v kokpitu.

Za športne poudarke v neposrednem vidnem polju voznika skrbijo digitalna oznaka modela, rdeča oblika številčnic in precizna skala kronografa v kombiniranem instrumentu.

VRSTNI 6-VALJNI BENCINSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

BMW M240i ne navdušuje le s svojo nebrzdano močjo, ampak tudi s čisto agilnostjo in primernostjo za vsak dan. Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo s 3,0-litrsko delovno prostornino združuje Valvetronic z dvojnim VANOS in neposredno vbrizgavanje bencina s turbopolnilnikom TwinScroll. Ta zmogljiv motor označujejo izjemno spontana odzivnost, visok navor že pri nizki vrtilni frekvenci in široko uporabno območje vrtilne frekvence. Rezultat je največji navor 500 Nm pri kombinirani porabi goriva 7,8 l/100 km (8-stopenjski športni menjalnik Steptronic: 7,1 l). Motor v le 4,8 sekunde (8-stopenjski športni menjalnik Steptronic: 4,6 s) pospeši vozilo do znamke 100 km/h. Znotraj BMW serije 2 je ta motor ekskluzivno na voljo le za BMW M240i.

 • Čustven zvok M Performance

  Poseben izpušni sistem BMW M240i Coupé je takoj razpoznaven po svojih obojestranskih končnih izpušnih ceveh v črnem kromu. Opustitev srednjega glušnika in inteligentno krmiljenje loput skrbita za karizmatičen zvok, ki na športni sedežih dobesedno zleze pod kožo. Občutek vožnje s športnim avtomobilom postane z obsežnimi akustičnimi izpopolnitvami še bolj intenziven.

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE ZA BMW M240i COUPÉ.

Koncept vozne dinamike BMW M240i Coupé je prilagojen visoki zmogljivosti. Cilj je večji užitek v vožnji pri neomejeni primernosti za vsakodnevno uporabo. Visoka agilnost in preciznost pri obnašanju vozila med vožnjo ter uravnotežena uglasitev vseh komponent pridejo do izraza pri vsakem izhodu iz ovinka. S svojimi obsežnimi spremembami so inženirji oddelka BMW M GmbH do potankosti izpopolnili značilnosti podvozja in krmilnega mehanizma tega kupeja.

 • Več dinamike: spuščeno M športno podvozje

  Da se izjemna moč motorja pretvori v vozno dinamiko enako impresivno in suvereno, so vzmeti in stabilizatorji precizno prilagojeni 6-valjnemu motorju z visokim navorom. Posebna elastokinematika za sprednjo premo skrbi za nepozabne trenutke vožnje. Še boljša agilnost se doseže s posebej uglašenim M športnim podvozjem z 10 mm nižjo lego in spremenljivim športnim krmiljenjem s sistemom Servotronic. Dodatni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive porazdeli pogonski moment M240i xDrive Coupé fleksibilno med obe premi in nudi najboljšo trakcijo tudi v zahtevnih razmerah na cesti.

  Podatki za BMW M240i xDrive Coupé:
  Poraba goriva (kombinirana): 7,4 l/100 km
  Emisije CO2 (kombinirane): 169 g/km

 • Več športnosti: 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

  Za bliskovite sprinte BMW M240i Coupé je po želji odgovoren 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic. Funkcija Launch Control, ki je del opreme, skrbi za to, da so pospeški od 0 do 100 km/h možni v le 4,6 sekunde. Enostavno pritisnite tipko DSC, premaknite prestavno ročico v položaj „S“, na kratko pritisnite zavoro in pohodite pedal za plin do dna – kdor sedaj sprosti zavoro, doživi, kaj pomeni potisna sila.

 • Več nadzora: serijske M športne zavore

  18'' M lita alu. platišča Double-spoke 436 M so spredaj opremljena z aluminijastimi 4-batnimi zavorami z nepremičnim zavornim sedlom. Na zadnji premi pride v rabo različica z dvema batoma. Zaradi prisilnega hlajenja delujejo zavore izredno zanesljivo tudi pri visoki toplotni obremenitvi. Na mestu je enormna zmogljivost zaviranja razpoznavna po markantnih modrih zavornih sedlih z M logotipom.

OPTIMALNO OBNAŠANJE VOZILA.

BMW M240i Coupé v rokah profesionalca.

DRUŽINA M PERFORMANCE.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika. Avtomobili M Performance utelešajo to trojico. V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH združijo najboljše iz vsake serije BMW z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.