NOVA DEFINICIJA KOMFORTNE CONE.

Udobje in varnost v BMW serije 2 Coupé.

Tudi vožnja proti toku je lahko udobna, kar čudovito dokazuje BMW serije 2 Coupé. Kajti odlično osvetljenega cestišča ne cenijo le tisti, ki radi ubirajo nove poti. Tudi vozila iz nasprotne smeri se lahko zanesejo na neslepečo vožnjo. Krmilni mehanizem po zaslugi sistema Servotronic vedno deluje optimalno, medtem ko množica drugih podrobnosti olajša nekonvencionalen vsakdan – kar koli sledi.

PRILAGODLJIVI ŽAROMETI

Prilagodljiv žaromet s spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo po mestu in avtocesti, vklj. luč za osvetlitev notranje strani ovinka in tehnologija dvojnega ksenonskega žarometa, nudi optimalno osvetlitev cestišča. Vrtljivi žarometi v temi široko osvetlijo notranji del ovinka, ko vozilo zapelje v ovinek. Luč za osvetlitev notranje strani ovinka, ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana avtomatsko aktivira že na mestu. Prilagodljivi žarometi v vseh voznih razmerah skrbijo za optimalno osvetlitev cestišča in s tem izboljšajo aktivno varno vožnjo.

ASISTENT ZA DOLGO LUČ

Asistent za dolgo luč razbremeni voznika ponoči z avtomatskim vklopom in izklopom dolge luči pri prometu iz nasprotne smeri in spredaj vozečem prometu. Pri zadostni osvetlitvi ceste se avtomatsko izklopi.
Kamera v območju notranjega ogledala zazna luč žarometov drugih vozil že na oddaljenosti 1000 m. Če pri aktiviranem asistentu za dolgo luč nasproti pripelje vozilo ali se zaznajo zadnje luči spredaj vozečega vozila, sistem avtomatsko vklopi zasenčeno in nato znova dolgo luč.

SERVOTRONIC.

SERVOTRONIC.

Optimalna podpora krmilne sile.

Uživajte v pravi podpori krmilne sile v vseh voznih razmerah – Servotronic prilagaja podporo krmilne sile glede na voženo hitrost in skrbi za neposredno ter precizno krmiljenje pri veliki hitrosti. Poleg tega nudi skrajno udobje preko manjšega fizičnega napora pri premikanju volana in zagotavlja maksimalno agilnost pri parkiranju ter manevriranju ali vožnji skozi ozke, zavite ulice in ovinkaste ceste.

Superiorna preciznost.

Krmilna naprava s pomočjo elektronske meritve hitrosti določi potrebno podporo krmilne sile za trenutno vozno stanje. Krmilna sila se lahko odmerja izjemno občutljivo in se s tem na določene vozne razmere prilagaja z bistveno večjo preciznostjo kot pri običajnih servovolanih.

Minimalen napor.

Za krmiljenje pri nizkih hitrostih je potrebna le minimalna sila za zasuk koles. Z naraščajočo hitrostjo se servopodpora kontinuirano zmanjšuje, kar zagotavlja bolj neposreden stik s cesto in s tem optimalno vožnjo naravnost.

FUNKCIONALNOST.

BMW serije 2 Coupé kaže notranjo veličino. Odlagališča v vratih nudijo prostor plastenkam s prostornino do 1 litra. Poleg tega se napitki varno odlagajo v držala za pijačo na sredinski konzoli in srednjem naslonu za roko zadaj.
Za prevažanje večjih in nepraktičnih predmetov je zadnja sedežna klop dodatno deljiva v razmerju 40 : 20 : 40. Z odlagalnim paketom so v BMW serije 2 Coupé na voljo praktične podrobnosti, kot so mreža na dnu v prtljažniku, kljuke za vrečke ali zanke za pritrditev tovora v prtljažniku. S tem se zagotovita varnost in funkcionalnost.

KOMFORTNI DOSTOP

Inovativno udobje upravljanja – komfortni dostop omogoča, da se vrata vozila odprejo in v nadaljevanju zažene motor, ne da bi za to v roke vzeli avtomobilski ključ. V žepu hlač ali v aktovki odložen avtomobilski ključ se avtomatsko prepozna, takoj ko se približate vozilu. Po avtomatskem odklepanju vrat lahko vstopite in s pritiskom zagonskega gumba start/stop zaženete motor.
Po zaslugi avtentifikacije ključa je varno delovanje komfortnega dostopa zagotovljeno v vsakem trenutku.