POVEZANOST. Z VSO SVOBODO.

Services & Apps iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 2 Coupé.

Svoboda pomeni, da greste vedno svojo pot. Da počnete tisto, kar vas veseli. Inteligentne storitve iz BMW ConnectedDrive so bile razvite ravno za to: vedno so pri roki, ko jih potrebujete, poznajo vaš osebni glasbeni okus, poiščejo najhitrejšo pot do individualnega cilja. In BMW serije 2 Coupé naredijo za popolnega pomagača, da doživite brezmejno svobodo.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.

Ponudba obsega na primer dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje powered by GoogleTM in praktične funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so parkirne informacije in potovalni ter hotelski vodič, uporabljajo v meniju ConnectedDrive neposredno v vozilu brez pametnega telefona.

Enako ekskluzivna je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone. Oprema ConnectedDrive Services omogoča dostop do BMW ConnectedDrive Store, kjer se storitve in aplikacije lahko kadar koli zakupijo, podaljšajo in sestavijo glede na individualne potrebe. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v vozilu BMW novo doživetje.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate neposreden in neomenjen dostop do več kot 22 milijonov skladb v svojem BMW – brez ovinkov preko drugih naprav, kot je npr. pametni telefon. Tukaj so za vsak okus na voljo ravno prave skladbe. S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster, odprete račun za neomejen dostop do glasbe. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem.
Pogoj za uporabo sta oprema BMW ConnectedDrive Services in navigacijski sistem BMW Professional.

BMW APPS.

Oprema Apps je platforma, ki omogoča uporabo izbranih aplikacij za pametne telefone v BMW. Zaradi uporabe različnih aplikacij v vozilu BMW ne razvija le lastnih aplikacij, kot npr. BMW ConnectedDrive App ali BMW M Laptimer, temveč aktivno sodeluje tudi z drugimi partnerji, kot so Napster, Deezer, GoPro, Spotify ali Audible, da se lahko te aplikacije med vožnjo varno uporabljajo v vozilu.
Za uporabo se pametni telefon poveže s pomočjo razpoložljivega snap-in adapterja oz. kabla za pametni telefon/USB z vozilom in zažene aplikacijo. Zvok se predvaja prek avdio sistema vozila. Nato se lahko vse funkcije aplikacije udobno upravljajo s pomočjo upravljalnika iDrive. Ponudba uporabnih aplikacij v vozilu se zaradi tesnega sodelovanja med BMW in različnimi partnerji nenehno povečuje. Več informacij na www.bmw.com/apps.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času. Kot viri podatkov med drugim služijo profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije. Vrednotenje podatkov deluje tako precizno, da se lahko zastoji lokalizirajo do nekaj metrov natančno. Tako vas lahko RTTI v realnem času obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih in vam hkrati ponudi priporočila za obvoz.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive.
S to udobno storitvijo preko pritiska na gumb vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Prav tako vam lahko rezervira mizo v restavraciji ali hotelsko sobo. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem avtomatsko sproži inteligentni klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

INTERNET.

Z opremo internet se lahko na nadzornem prikazovalniku v BMW prikličejo internetne strani. Vnos internetnega naslova, na katerem se nahaja vsebina (URL), poteka enostavno in udobno preko upravljalnika iDrive ali seznama priljubljenih za hiter dostop. Z neomejenim prenosom podatkov za internetno uporabo lahko na ravni države (brez gostovanja) udobno brskate po spletu neposredno v svojem BMW. Nadzorni prikazovalnik se lahko uporablja za brskanje po spletu pri hitrosti vozila do 4 km/h. Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.