SLEDITE SVOJI POTI. IN VZEMITE VES SVET S SEBOJ.

Services & Apps za BMW serije 2 Gran Tourer.

Komunikacija, informacije in razvedrilo – s Services & Apps iz BMW ConnectedDrive doživite mobilnost povsem v novi obliki.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem sproži avtomatski klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

Kako deluje inteligentni klic v sili?

Oglejte si film s to opremo.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.

Sem sodi tudi BMW Online, ki vam omogoča dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje powered by GoogleTM ali funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve, kot so informacije o ceni goriva, parkirne informacije, potovalni in hotelski vodič, sestavijo v meniju „Aplikacije“ individualno po vaši meri. Prav tako je na voljo udobna, varna in časovno neomejena uporaba izbranih aplikacij za pametne telefone. Oprema ConnectedDrive Services omogoča tudi dostop do BMW ConnectedDrive Store, kjer se lahko storitve, kot so RTTI, Remote Services, spletne zabavne vsebine ali Concierge Services, kadar koli zakupijo, podaljšajo in sestavijo glede na individualne potrebe. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v vozilu BMW novo doživetje.

Kako deluje ConnectedDrive Services?

Oglejte si film s to opremo.

MYKIDIO APP.

myKidio App ponudnikov Telekom in TV SPIELFILM nudi edinstveno rešitev za In-Car Entertainment posebej za družine z otroki, ki namesto fiksne vgradnje sloni na mobilnih napravah uporabnikov: tablicah in pametnih telefonih.
Z aplikacijo na mobilnih napravah starši ali otroci sami izberejo medije iz ponudbe, ki je posebej prilagojena otrokom: filmi, zvočne knjige, dokumentarni filmi ali napete televizijske oddaje. S pomočjo upravljalnika iDrive in nadzornega prikazovalnika v vozilu, starši vedno ohranijo popoln nadzor nad vsebinami, ki si jih otroci predvajajo: na nadzornem prikazovalniku lahko spremljajo predvajane medije, izbirajo nove vsebine in prekinejo predvajanje. S Kids' Cockpit, ki ima pri roki aktualno hitrost, predviden čas prihoda in podobne informacije, otrokom mine čas kot bi mignil.
Program iz obsežne baze podatkov je otrokom na zadnjih sedežih na voljo preko tablic iPad, ki se s sistemom Travel & Comfort iz originalne opreme BMW enostavno namestijo na naslon za glavo sprednjih sedežev. Z vklopom kanala myKidio se nove vsebine avtomatsko naložijo v ozadju − s tem je med vožnjo vedno na voljo zadosti vsebin.

APLIKACIJA AUDIBLE.

Imate komaj kaj časa za branje? Zvočne knjige so odgovor, ki privablja vedno več navdušencev – med drugim zato, ker omogočajo voznikom, da uživajo v literaturi, medtem ko vozijo. Z aplikacijo Audible za iPhone (na voljo za doplačilo) je za prenos na voljo več kot 150.000 zvočnih knjig in zvočne poezije.
Aplikacija Audible omogoča čudovito možnost vožnje ob poslušanju branja dobre knjige. Na dolgih potovanjih otroške knjige preganjajo dolgčas najmlajšim, odraslim pa literarni nabor zagotavlja dobrodošlo spremembo glasbi.
Če želite uporabljati to certificirano aplikacijo "BMW Apps ready" v vozilu BMW, jo morate zgolj prenesti iz App Store, povezati pametni telefon z vozilom s pomočjo USB ali snap-in adapterja ter aplikacijo zagnati. Takoj boste lahko vse funkcije aplikacije upravljali udobno in varno s krmilnikom iDrive in nadzornim prikazovalnikom ter predvajali zvočne knjige s pomočjo ozvočenja v vozilu.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive. S to udobno storitvijo preko pritiska gumba vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

Kako deluje Concierge Service?

Kako deluje Concierge Service?

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času, kar pomeni, da vas RTTI obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih. Inteligentna priporočila za obvoz pomagajo, da najdete najhitrejšo in najučinkovitejšo pot do cilja. Kot viri podatkov med drugim služijo anonimni profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije, pa tudi ponavljajoči se prometni vzorci, kot je vožnja na delo.
Vizualizacija prometnega stanja poteka preko obarvanja cest v zeleni, rumeni, oranžni ali rdeči barvi.

Kako deluje Real Time Traffic Information?

Oglejte si film s to opremo.

REMOTE SERVICES.

REMOTE SERVICES.

Z Remote Services in brezplačno My BMW Remote App (na voljo v Apple App Store in Google Play Store) se lahko različne funkcije v vozilu, kot je zaklepanje in odklepanje vozila, upravljajo daljinsko. Možen je tudi neposredni prenos najdenih naslovnih podatkov prek spletnega iskalnika Google™ v navigacijski sistem, če je na voljo. Poleg tega se lahko prikaže tudi lokacija vozila. Za uporabo te funkcije je potrebna enkratna aktivacija Remote Services na portalu za stranke "My BMW ConnectedDrive" na www.bmw-connecteddrive.com.

Lokacija vozila se lahko prikaže v radiju 1,5 km. Za uporabo je nujna enkratna aktivacija Remote Services na portalu za stranke „Moj BMW ConnectedDrive“ na www.bmwconnecteddrive.com.