NIČ MANJ KOT VSE MOŽNOSTI.

BMW ConnectedDrive Services & Apps v BMW serije 3 Touring.

Največje udobje je v BMW serije 3 Touring samo po sebi umevno. S Services & Apps iz BMW ConnectedDrive pa ga lahko še povečate. Tako lahko, na primer, vozilo postane vaša mobilna pisarna. Vse, kar ima ponuditi internet, je neposredno dostopno v vašem BMW serije 3 Touring. Na primer, nikoli več vas ne bo presenetil nepričakovani zastoj. In četudi bi se to zgodilo, imate hitro podporo samodejno na voljo.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.

Ponudba obsega na primer dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje powered by GoogleTM in praktične funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so parkirne informacije in potovalni ter hotelski vodič, uporabljajo v meniju ConnectedDrive neposredno v vozilu brez pametnega telefona.

Enako ekskluzivna je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone. Oprema ConnectedDrive Services omogoča dostop do BMW ConnectedDrive Store, kjer se storitve in aplikacije lahko kadar koli zakupijo, podaljšajo in sestavijo glede na individualne potrebe. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v vozilu BMW novo doživetje.

ConnectedDrive Services.

 • BMW ConnectedDrive Store

  Z BMW ConnectedDrive Store se lahko storitve in aplikacije kadar koli in kjer koli sestavijo glede na individualne potrebe. Storitve se lahko prilagodljivo izbirajo in zakupijo tudi po nakupu vozila. S tem se lahko razpoložljiv obseg funkcij iz storitev BMW ConnectedDrive in aplikacij kadar koli individualno, glede na potrebe uporabnika, prilagodi tudi neposredno v vozilu.
  Storitve in aplikacije, ki jih je mogoče zakupiti v BMW ConnectedDrive Store, so razvite posebej za potrebe in zahteve voznikov BMW. Veljavnost posameznih storitev se lahko izbere individualno. Tako se lahko storitve zakupijo tudi za določeno časovno obdobje, kot je npr. čas dopusta.
  Na BMW ConnectedDrive Store se lahko med vožnjo dostopa do interneta neposredno v BMW in prek portala za stranke „Moj BMW ConnectedDrive“. Na novo zakupljene storitve in aplikacije so že kmalu po izbiri oz. rezervaciji na voljo v vozilu. Poleg tega BMW ConnectedDrive Store uporabnikom omogoča, da se kadar koli informirajo o aktualno razpoložljivi ponudbi storitev in aplikacij.

 • Apps

  Oprema Apps je platforma, ki omogoča uporabo izbranih aplikacij za pametne telefone v BMW. Zaradi uporabe različnih aplikacij v vozilu, BMW ne razvija le lastnih aplikacij, kot sta npr. BMW Connected App in BMW M Laptimer, temveč aktivno sodeluje tudi z drugimi partnerji, kot so Spotify, Napster, GoPro, Deezer ali Audible, da se lahko te aplikacije med vožnjo varno uporabljajo v vozilu.

  Za uporabo se pametni telefon poveže s pomočjo razpoložljivega snap-in adapterja oz. kabla za pametni telefon/USB z vozilom in zažene aplikacijo. Zvok se predvaja prek avdio sistema vozila. Nato se lahko vse funkcije aplikacije udobno upravljajo s pomočjo upravljalnika iDrive. Ponudba uporabnih aplikacij v vozilu se zaradi tesnega sodelovanja med BMW in različnimi partnerji nenehno povečuje.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem sproži avtomatski klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

FUNKCIJE OFFICE.

BMW ConnectedDrive prinaša vašo pisarno v vaš BMW. Udobno se namestite in vzpostavite svojo pisarno znotraj svojega vozila. Z BMW ConnectedDrive lahko sprejemate, berete in odgovarjate na elektronska sporočila.

BMW Online Office in funkcija nareka.

 • Bluetooth Office

  Z Bluetooth Office lahko čas v svojem vozilu izkoriščate še učinkoviteje. Po zaslugi naprav z Bluetooth si lahko na poti udobno organizirate svoj vsakdan. Najpomembnejše funkcije Office združljivih pametnih telefonov, kot so e-pošta, termini, opravili ali sporočila SMS se prikažejo na nadzornem prikazovalniku in s funkcijo glasnega branja po želji udobno in varno predvajajo prek zvočnikov avdio naprave. Seznam vseh združljivih mobilnih naprav najdete na www.bmw.com/bluetooth.

 • BMW Online Office

  Z BMW Online Office lahko čas v svojem vozilu izkoriščate še učinkoviteje: ta funkcija omogoča varno in udobno delo z e-poštnimi sporočili na poti v vozilu. Skupaj z obsežnimi funkcijami urejanja in pošiljanja e-poštnih sporočil prek nadzornega prikazovalnika vam lahko sistem s pomočjo BMW Online Office prebere e-poštna sporočila s funkcijo Text-to-Speech, prav tako pa lahko narekujete besedilo za elektronska sporočila.
  Nabiralnik lahko s pomočjo obstoječega e-poštnega naslova vzpostavite v le nekaj korakih iz katerega koli zasebnega računalnika z uporabo portala za stranke “Moj BMW ConnectedDrive”. Izbrani ponudniki e-pošte se prav tako lahko nastavijo kot nabiralniki BMW Online Office. Če imate več e-poštnih računov pri istem ponudniku, bodo jasno prikazani v meniju. Ko jih nastavite, bodo e-poštna sporočila sprejeta v vozilu takoj in brez zamude.

 • Funkcija nareka

  Z opremo navigacijskega sistema Professional, povezave Bluetooth in ConnectedDrive Services mobilnega telefona ni več treba jemati v roke. Kajti vsi vnosi tekočega besedila se lahko zdaj izvajajo s pomočjo glasu.
  Funkcija nareka omogoča pretvorbo izgovorjenega sporočila v besedilo, ki se lahko v nadaljevanju pošlje kot e-pošta ali SMS. Poleg tega se funkcija nareka lahko uporablja tudi za Facebookove in Twitterjeve vnose v BMW Apps. Funkcija nareka se od prve uporabe aktivira za 60 dni, za nadaljnjo uporabo v vozilu je nato potrebna sklenitev pogodbe proti doplačilu s podjetjem Nuance®.
  Več informacij o združljivosti Bluetooth pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav najdete na www.bmw.com/bluetooth.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo natančni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času, kar pomeni, da vas RTTI obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih. Inteligentna priporočila za obvoz pomagajo, da najdete najhitrejšo in najučinkovitejšo pot do cilja. Kot viri podatkov med drugim služijo anonimni profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS prek flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije, pa tudi ponavljajoči se prometni vzorci, kot je vožnja na delo.
Vizualizacija prometnega stanja poteka s pomočjo obarvanja cest v zeleni, rumeni, oranžni ali rdeči barvi.

Real Time Traffic Information.

CONCIERGE SERVICES.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: doživite storitev posebne vrste – s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive. S to udobno storitvijo s pomočjo pritiska na gumb vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.

Concierge Services.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate v svojem BMW serije 3 neposreden in neomenjen dostop do milijonov skladb – brez ovinkov prek drugih naprav, kot je recimo pametni telefon. Tukaj so za vsak okus na voljo pravšnje glasbene skladbe. Takoj ko se skladba ali album določenega izvajalca predvaja v vozilu, sledi avtomatski prenos podatkov na trdi disk vozila. S tem se zagotovi glasbeni užitek brez nadležnih prekinitev.
S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster, odprete račun za enoletni dostop do sveta glasbe. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem.

Online Entertainment.

REMOTE SERVICES.

Z Remote Services in brezplačno My BMW Remote App (na voljo v Apple App Store in Google Play Store) se lahko različne funkcije v vozilu, kot je zaklepanje in odklepanje vozila, upravljajo daljinsko. Možen je tudi neposredni prenos najdenih naslovnih podatkov prek spletnega iskalnika Google™ v navigacijski sistem, če je na voljo. Poleg tega se lahko prikaže tudi lokacija vozila. Za uporabo te funkcije je potrebna enkratna aktivacija Remote Services na portalu za stranke "My BMW ConnectedDrive" na www.bmw-connecteddrive.com.

Remote Services.

INTERNET.

Z opremo internet se lahko na visokoločljivem nadzornem prikazovalniku v BMW serije 3 prikličejo internetne strani. Voznik ima enak dostop do spletne vsebine po želji s polno hitrostjo UMTS kot na svojem računalniku doma. Vnos internetnega naslova, na katerem se nahaja vsebina (URL), poteka enostavno in udobno s pomočjo upravljalnika iDrive ali seznama priljubljenih za hiter dostop.
Z neomejenim prenosom podatkov za internetno uporabo lahko na ravni države (brez gostovanja) udobno brskate po spletu neposredno v svojem BMW. Pri tem se nadzorni prikazovalnik uporablja za brskanje po spletu. Sistem z razvedrilnimi vsebinami Professional zadaj omogoča brskanje po svetovnem spletu potnikom na zadnjih sedežih, s pomočjo integriranih zaslonov na naslonjalih sprednjih sedežev.