BREZMEJNI. UŽITEK V VOŽNJI.

Vozna dinamika BMW serije 4 Cabrio.

Doživite vozno dinamiko v svoji najbolj čisti obliki: z BMW serije 4 Cabrio imate pri vsaki vožnji priložnost, da izživite svoje stremljenje po svobodi. Za to skrbijo inovativne tehnologije BMW, ki vas tudi pri športno agilni vožnji zanesljivo ohranjajo na voznem pasu in vam nudijo največjo možno varnost.

8-STOPENJSKI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-stopenjski menjalnik Steptronic določa merila v dinamiki in učinkovitosti ter je osrednji del ukrepov BMW EfficientDynamics. Posebej precizno stopnjevanje prestav omogoča optimalen razvoj moči – od majhnih do velikih hitrosti. To občutno zmanjša porabo goriva, medtem ko je hkrati na voljo še več športnosti in dinamike. Zlasti pri velikih hitrostih se preko dodatnih prestav zmanjša število vrtljajev in s tem tudi poraba ter hrup motorja.
Svoj delež prispeva tudi sklopka pretvornika vrtilnega momenta – čeprav se preklopi v ročni način prestavljanja. Kombinacija neznatnih skokov vrtilne frekvence in precizne uglasitve menjalnika doseže posebej visoko udobje prestavljanja in občutno zmanjšan hrup.
Dodaten plus pri dinamiki je zdaj po zaslugi 8-stopenjskega menjalnika Steptronic iz BMW EfficientDynamics, preko stikala za uravnavanje vozne dinamike na voljo tudi z novim daljnovidnim pogonom. V načinu Sport povezava navigacijskih podatkov (pogoj je navigacijski sistem) in krmiljenja menjalnika, glede na potek poti, skrbi za še bolj športno-spontano odzivanje. Način Comfort nudi k udobju usmerjen program z manj prestavljanja.

STIKALO ZA URAVNAVANJE VOZNE DINAMIKE.

Stikalo za uravnavanje vozne dinamike omogoča izbiro med načinom Comfort za osnovno nastavitev motorja in menjalnika, načinom ECO PRO, usmerjenim na učinkovitost, in načinom Sport, ki poudarja še bolj dinamično vožnjo.

  • Način ECO PRO

    Porabi prijazen način ECO PRO inteligentno prilagodi karakteristični diagram pedala za plin, menjalnika in strategije ogrevanja/klime. Način ECO PRO zmanjša porabo goriva do 20 odstotkov. Nadaljnji varčevalni potencial nudijo funkcije jadranja (samo z menjalnikom Steptronic), asistenta za predvidevanje poti in ECO PRO Route (samo z navigacijskim sistemom Professional).

  • ECO PRO Route

    Za varčno porabo goriva skrbi tudi ECO PRO Route. Glede na obseg prometa, individualne vozne lastnosti in krajevne okoliščine nudi izpopolnjeno pot za največjo učinkovitost.

PRILAGODLJIVO M PODVOZJE.

Optimalno podvozje za še bolj agilno obnašanje vozila med vožnjo – elektronsko krmiljeni blažilniki prilagodljivega M podvozja se prilagajajo voznemu slogu in razmeram na cesti. Na karakteristike blažilnikov se lahko vpliva preko stikala za uravnavanje vozne dinamike. Z aktiviranjem načina Sport preko stikala za uravnavanje vozne dinamike izberete bistveno tršo nastavitev blažilnikov. V načinu Sport+ je namesto DSC (dinamični nadzor stabilnosti) aktiven DTC (dinamični nadzor oprijema), kar omogoča še bolj športno vožnjo.

SPREMENLJIVO ŠPORTNO KRMILJENJE.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo pri majhnem naporu zasuka volana. Ta se neodvisno od aktualne hitrosti, na zasuk volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana. Pri posebej velikih zasukih koles se zmanjšajo potrebna premikanja volana. S tem se občutno poveča agilnost, izboljša obnašanje vozila pri poudarjeni športni vožnji v ozkih ovinkih in olajša obračanje pri izogibalnih manevrih. Hkrati se izboljša udobje pri parkiranju, zavijanju in manevriranju. Pri majhnih zasukih volana krmilni mehanizem posreduje stabilno vožnjo naravnost z visoko natančnostjo.