SVOBODA V PRTLJAGI. SVET NA DLANI.

Services & Apps iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 4 Cabrio.

S Services & Apps iz BMW ConnectedDrive se lahko vdate svojemu stremljenju po svobodi in še vedno ostanete na tekočem. Komunicirajte, krmarite in bodite prisotni na omrežjih – to je mobilnost današnjega časa.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami. Sem sodi tudi BMW Online, ki vam omogoča dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje preko GoogleTM ali funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so spletne kamere, parkirne informacije, potovalni in hotelski vodič, sestavijo individualno po vaši meri. Enako praktična je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone, kot je npr. BMW Connected. Poleg tega nudi oprema BMW ConnectedDrive Services še veliko več, kar neredi vožnjo in potovanje v BMW še prijetnejše.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate neposreden in neomenjen dostop do več kot 22 milijonov skladb v svojem BMW – brez ovinkov preko drugih naprav, kot je npr. pametni telefon. Tukaj so za vsak okus na voljo ravno prave skladbe. S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster, odprete račun za neomejen dostop do glasbe. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem.
Pogoj za uporabo sta oprema BMW ConnectedDrive Services in navigacijski sistem BMW Professional.

BLUETOOTH OFFICE S FUNKCIJO NAREKA.

Z Bluetooth Office lahko čas v svojem vozilu izkoriščate še učinkoviteje. Po zaslugi povezave Bluetooth in USB naprav si lahko na poti udobno organizirate vaš vsakdan. E-pošta, termini, opravila ali SMS sporočila se prikažejo na nadzornem prikazovalniku ali predvajajo preko zvočnikov avdio naprave s pomočjo funkcije glasnega branja.
Seznam vseh združljivih mobilnih naprav najdete na www.bmw.com/bluetooth.

  • Narek sporočila

    Z opremo navigacijskega sistema Professional, povezave Bluetooth in ConnectedDrive Services mobilnega telefona ni več treba jemati v roke. Kajti vsi vnosi tekočega besedila se lahko zdaj izvajajo s pomočjo glasu. Funkcija nareka omogoča pretvorbo izgovorjenega sporočila v besedilo, ki se lahko v nadaljevanju pošlje kot e-pošta ali SMS. Poleg tega se funkcija nareka lahko uporablja tudi za Facebookove in Twitterjeve vnose v BMW Apps. Funkcijo nareka lahko uporabljate prvih 60 dni brezplačno, Nato pa je treba skleniti plačljivo pogodbo z Nuance®, če želite funkcijo uporabljati tudi v prihodnje.
    Več informacij o združljivosti Bluetooth pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav najdete na www.bmw.com/bluetooth.

INTERNET.

INTERNET.

Neomejeni dostop do svetovnega spletna.

Z opremo internet se lahko na nadzornem prikazovalniku v BMW prikličejo internetne strani. Vnos internetnega naslova, na katerem se nahaja vsebina (URL), poteka enostavno in udobno preko upravljalnika iDrive ali seznama priljubljenih za hiter dostop. Z neomejenim prenosom podatkov za internetno uporabo lahko na ravni države (brez gostovanja) udobno brskate po spletu neposredno v svojem BMW. Nadzorni prikazovalnik se lahko uporablja za brskanje po spletu pri hitrosti vozila do 4 km/h.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času. Kot viri podatkov med drugim služijo profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije. Vrednotenje podatkov deluje tako precizno, da se lahko zastoji lokalizirajo do nekaj metrov natančno. Tako vas lahko RTTI v realnem času obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih in vam hkrati ponudi priporočila za obvoz.
Pogoj za uporabo RTTI sta oprema ConnectedDrive Services in navigacijski sistem Professional.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive. S to udobno storitvijo preko pritiska na gumb vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“. Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Prav tako vam lahko rezervira mizo v restavraciji ali hotelsko sobo. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem avtomatsko sproži inteligentni klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

REMOTE SERVICES.

Z Remote Services in brezplačno My BMW Remote App (na voljo v Apple App Store in Google Play Store) se lahko različne funkcije v vozilu, kot je zaklepanje in odklepanje vozila, upravljajo daljinsko. Možen je tudi neposredni prenos najdenih naslovnih podatkov prek spletnega iskalnika Google™ v navigacijski sistem, če je na voljo. Poleg tega se lahko prikaže tudi lokacija vozila. Za uporabo te funkcije je potrebna enkratna aktivacija Remote Services na portalu za stranke "My BMW ConnectedDrive" na www.bmw-connecteddrive.com.