PRAKTIČEN POMOČNIK. NA POTI.

Udobje in varnost v BMW serije 4 Coupé.

Obsežne varnostne funkcije, udobni pomožni sistemi: BMW serije 4 Coupé vas ščiti in podpira, kjer se le da.

INTEGRIRANA NASLONA ZA GLAVO IN PODAJALNIKA VARNOSTNIH PASOV.

Integrirana naslona za glavo v naslonjalu zadaj poudarjata športnost kupeja in izboljšata udobje sedenja ter varnost za potnike zadaj. Voznik in sovoznik imata korist od avtomatskega podajalnika varnostnega pasu. Ta vozniku in sovozniku preko B-stebrička avtomatsko poda varnostni pas, ko je vstavljen ključ za vžig in ko so vrata zaprta.

SISTEM ZA PREVOZ DOLGIH PREDMETOV.

SISTEM ZA PREVOZ DOLGIH PREDMETOV.

Razširjena spremenljivost prevažanja.

Sistem za prevoz dolgih predmetov razširi spremenljivost prevažanja vašega BMW. Pri tem se naslonjalo zadaj zloži v razmerju 60 : 40 (dodatno 40 : 20 : 40) in z individualnimi konfiguracijami sedežev in prtljažnika prilagodi najrazličnejšim potrebam.
Tako se lahko npr. prevaža do štiri pare smuči in hkrati v vozilu sedijo štirje potniki. Naslednja prednost sistema za prevoz dolgih predmetov je v tem, da se ves tovor v vozilu nahaja čist in varen pred krajo, medtem ko je ta, npr. pri prevažanju na strešnem prtljažniku, izpostavljen vremenskim vplivom in nepooblaščenemu dostopu. Poleg tega ne nastanejo niti omejitve pri aerodinamiki niti pri voznih lastnostih.
K opremi sodijo tudi srednji naslon za roko in dve držali za pijačo. Po meri narejena vreča za smuči in snežne deske je dobavljiva iz programa originalne opreme BMW.

INOVATIVNI KOMFORTNI DOSTOP.

INOVATIVNI KOMFORTNI DOSTOP.

Prostoročno odpiranje vrat prtljažnika.

Prostororčno odpiranje in zapiranje vrat prtljažnika je del komfortnega sistema dostopa. V primerih, ko ima uporabnik roki polni, je potrebem samo kKratek usmerjen zamah z nogo pod zadnji odbijač in senzor udobno in samodejno sprosti odpiralni mehanizem za odpiranje vrat prtljažnika. Le avtomobilski ključ morate imeti s seboj. Po nakupu stojite s polnimi rokami pred svojim vozilom in želite nakupovalne vrečke spraviti v prtljažnik. Sedaj sledi nadležno iskanje avtomobilskega ključa v žepu. Ne, če imate inovativni komfortni dostop, ki omogoča prostoročno odpiranje vrat prtljažnika. Kratek usmerjen zamah z nogo pod zadnji odbijač in senzor sprosti odpiralni mehanizem za odpiranje vrat prtljažnika. Le avtomobilski ključ morate imeti s seboj. Vrata se odklenejo in samodejno odprejo navzgor. Za prepoznavanje uporabnika so senzorji, ki prepoznajo zamah z nogo, nameščeni na različni višini v oblogi zadnjega odbijača. Ta inovativna oprema poveča udobje upravljanja in nalaganja prtljažnika. Pravica do dostopa se dodeli samo, če sistem hkrati pri uporabniku identificira avtomobilski ključ.

ODLAGALNI KONCEPT.

Številne odlagalne možnosti ne puščajo odprtih nobenih želja: žepi na vratih, kjer lahko svoje mesto najdejo 1-litrske steklenice, odlagalni predal s pokrovom v sredinski konzoli spredaj, odprt predal pod srednjim naslonom za roko spredaj in v sredinski konzoli zadaj, po dve držali za pijačo spredaj in zadaj, odlagalni pladenj in armaturni predal nudijo veliko prostora za shranjevanje.

PASIVNA VARNOST.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov skrbi pri BMW serije 4 Coupé za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni.
Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba večfaznih jekel z visoko trdnostjo skrbijo pri majhni masi za maksimalno stabilnost varnostne potniške celice. Energija trka se preusmeri mimo potniške celice na druga področja karoserije, kot je talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru ali streha, in absorbira preko deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B-stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

Z BMW Service Inclusive naredite prvi korak do brezmejnega užitka v vožnji. Kajti bistvena servisna in vzdrževalna dela so v tem servisnem paketu že vključena. BMW Service Inclusive tako za določeno časovno obdobje ali prevožene kilometre vključuje vse storitve, ki jih vaš BMW potrebuje in kolikor pogosto jih potrebuje. In z veljavnostjo po vsem svetu.
Sem sodijo naslednja dela: servis motornega olja z dolivanjem (pogoj: redni servis motornega olja pri pooblaščeni mehanični delavnici BMW), servis mikrofiltra, filtra za gorivo, zračnega filtra in vžigalnih svečk, menjava zavorne tekočine, pregled vozila in drugi vzdrževalni obsegi v skladu s servisno knjigo.