LUKSUZ, KI USTVARJA PROSTOR.

Udobje v BMW serije 5 Gran Turismo.

Udobje pomeni veliko več kot zgolj udobno priti od točke A do točke B. Natančno nastavljeno podvozje, velikodušen koncept notranjosti, multifunkcijski instrumentni prikaz ali funkcije zabave na zadnjih sedežih – vsak posamezni element udobja je natančno premišljen in nameščen tako, da vsak trenutek zagotavlja užitek v vožnji z BMW serije 5 Gran Turismo.

UDOBJE VOŽNJE.

Vozilo Gran Turismo zagotavlja neprimerljivo udobje edinstvene vozne dinamike. Patentirana integralna zadnja prema v obliki črke V loči vibracije s cestišča in pogon, ne da bi se pri tem zmanjšala stabilnost vožnje in vozno udobje.
BMW serije 5 Gran Turismo se prav tako ponaša s samonastavitvenim podvozjem v okviru osnovne opreme, ki samodejno nastavlja nivo zadka. Tako podvozje optimalno deluje tudi pri največji obremenitvi.

KOMFORTNI DOSTOP.

Inovativno udobje upravljanja – komfortni dostop s prostoročnim odpiranjem in zapiranjem vrat prtljažnika omogoča, da se vrata vozila odprejo in v nadaljevanju zažene motor, ne da bi za to morali v roke vzeti avtomobilski ključ. V žepu hlač ali v aktovki odložen avtomobilski ključ se avtomatsko prepozna, takoj ko se približate vozilu. Po avtomatskem odklepanju vrat lahko vstopite in s pritiskom na zagonski gumb Start/Stop zaženete motor.
Ta dodatna oprema vključuje prostoročno odpiranje in zapiranje vrat prtljažnika. Kratek usmerjen zamah z nogo pod sredino zadnjega odbijača sproži impulz, ki sprosti mehanizem za odklepanje in odpiranje prtljažnega prostora. Za prepoznavanje uporabnika so senzorji nameščeni na različni višini v oblogi zadnjega odbijača. Pravica do dostopa se dodeli samo, če sistem hkrati pri vas identificira avtomobilski ključ. Nato se prtljažni prostor avtomatsko odklene in vrata prtljažnika se odprejo, ne da bi se jih sploh dotaknili.
Po zaslugi avtentifikacije ključa je varno delovanje komfortnega dostopa zagotovljeno v vsakem trenutku. Predmeti, ki ležijo pod vozilom – in tudi živali, ki tekajo pod odbijačem –, ne morejo zmotiti sistema.

FUNKCIONALNOST.

Različne potrebe zahtevajo različne rešitve. Zato ima BMW serije 5 Gran Turismo dvodelna vrata prtljažnika: jakne, plašče, aktovke in podobno je povsem hitro in enostavno shraniti v prtljažniku s pomočjo manjšega dela vrat prtljažnika.
Pri tem je potniški prostor zaprt, kot pri limuzini, kar pomeni, da mraz, vročina in prepih ostanejo zunaj. Za prevoz večjih kosov prtljage, kot so kolesa in zaboji pijač, se lahko odprejo večja vrata prtljažnika s pritiskom na gumb avtomobilskega ključa v okviru osnovne opreme.
Prostornino prtljažnika. 500 litrov, lahko v treh korakih povečate s pomikom zadnje sedežne klopi. In prav tako ni treba skrbeti glede udobja potnikov; ti imajo namreč še vedno veliko prostora za noge, prav tako kot v limuzini. Z zlaganjem naslonjala zadnje sedežne klopi v razmerju 40 : 20 : 40 ali posameznih sedežev lahko še bolj povečate prostor, na neverjetnih 1700 litrov. Napenjalni trakovi, zanke za pritrditev tovora in odlagalni prostori skrbijo za red in varno pritrditev. Udobje limuzine in prostornost vozila Touring: vse v enem.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

Multifunkcijski instrumentni prikaz s tehnologijo Black Panel in 10,2'' diagonalo zaslona nudi osupljivo vizualno inscenacijo voznikovega doživetja. V kombiniranem instrumentu se lahko prikažejo trije različni načini in njihove specifične značilnosti, ki so barvno in grafično prilagojene vsakemu posebej: Comfort, ECO PRO in Sport.

RAZVEDRILNE VSEBINE ZADAJ PROFESSIONAL.

RAZVEDRILNE VSEBINE ZADAJ PROFESSIONAL.

Sistem z razvedrilnimi vsebinami Professional zadaj obsega dva ločena 9,2-palčna barvna zaslona (z nastavitvijo nagiba) in DVD predvajalnik; med vožnjo sta na voljo navigacija in dostop do interneta (potrebna je pogodba za mobilno telefonijo); upravljanje s pomočjo daljinske naprave, povezave s predvajalnikom MP3, igralnimi konzolami in slušalkami (tudi brezžične).

BMW SERVICE INCLUSIVE.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

Storitev po vsem svetu.

BMW Service Inclusive je prvi korak do brezmejnega užitka v vožnji. To je servisni paket, ki obsega vsa nujna servisna in vzdrževalna dela. Tako BMW Service Inclusive za določeno obdobje ali prevožene kilometre obsega vse storitve, ki jih zahteva vaše vozilo BMW, tako pogosto, kot jih potrebujete. In z veljavnostjo po vsem svetu.
Te vključujejo: servis motornega olja z dolivanjem (pogoj: redni servis motornega olja pri pooblaščenem servisu BMW), servis mikrofiltra, filtra za gorivo, zračnega filtra in vžigalnih svečk, menjava zavorne tekočine, pregled vozila in druge obsege del v skladu s servisno knjigo.