NOV RAZRED SVOBODE.

Oblika BMW serije 5 Gran Turismo.

NOV RAZRED SVOBODE.

Oblika BMW serije 5 Gran Turismo.

NOV RAZRED SVOBODE.Oblika BMW serije 5 Gran Turismo.

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Oblikovni jezik BMW serije 5 Gran Turismo nadvse poudarja njegovo privlačnost: stilska navzočnost limuzine se harmonično združi s športno eleganco kupeja. To daje BMW serije 5 Gran Turismo njegov individualni značaj. Veliko več kot zgolj izjemen avtomobil – edinstveni BMW.
Njegov podaljšani pokrov motorja, kratki previsi karoserije in značilni Hoffmeistrov pregib na C-stebričku dajejo BMW serije 5 Gran Turismo takojšnjo prepoznavnost kot vozilo BMW. Pri tem kupejevska strešna linija na eleganten in moderen način ponovno interpretira oblike klasične karoserijske izvedbe Gran Turismo, vse do dinamično oblikovanega zadka. Tukaj markantna vrata prtljažnika in enoti zadnjih luči skrbijo za bolj sploščen videz in posebej športen zaključek. Obenem pa LED žarometi v okviru dodatne opreme poudarjajo samozavestno navzočnost BMW serije 5 Gran Turismo.

OBLIKA.

Odkrijte najpomembnejše nove oblikovne značilnosti BMW serije 5 Gran Turismo.

OBLIKA.

Odkrijte najpomembnejše nove oblikovne značilnosti BMW serije 5 Gran Turismo.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

Navdušujoč od zunaj, pa tudi od znotraj. Eleganca vrat brez okvirjev je prvo, kar nakazuje, kaj vas čaka za vrati: notranjost BMW serije 5 Gran Turismo razvaja vse potnike s stilsko izbranimi materiali, ki so ljubeče oblikovani vse do zadnje podrobnosti.
Harmonična povezava med kokpitom in zadnjim delom vozila daje notranjosti njeno neprimerljivo velikodušno občutenje prostora. Pri največji nastavitvi udobja tudi zadnja sedežna klop prispeva k temu in omogoča neverjetno veliko prostora za noge v zadnjem delu. To ustvarja prefinjeno prvovrstno vzdušje v BMW serije 5 Gran Turismo, ki vas vabi, da ostanete – tudi ko ste že dosegli svoj cilj. Obenem je notranjost BMW serije 5 Gran Turismo tako prilagodljiva, da je popolna izbira v vseh razmerah.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

V obseg opreme prilagodljivih LED žarometov sodijo funkcije prilagodljivega snopa žarometov s spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo v naselju in na avtocesti, smerni žaromet in BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolge luči) z avtomatskim vklopom in izklopom dolge luči. S tem vam sistem nudi optimalno osvetlitev vozišča v vseh razmerah.
Vrtljivi žarometi lahko tako v temi osvetlijo velik del ovinka, takoj ko zasučete volan. Integriran smerni žaromet ali luč za osvetlitev notranje strani ovinka, ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana samodejno aktivira že na mestu. Prilagodljivi žarometi v vseh voznih razmerah skrbijo za optimalno osvetlitev cestišča in s tem izboljšajo aktivno varno vožnjo.
Glede na svetlobne in prometne razmere BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolge luči) avtomatsko uravnava dolgo luč in tako ponoči optimalno osvetli cestišče. Sistem nadzoruje spredaj vozeči promet in vozila, ki prihajajo iz nasprotne smeri, ter s pomočjo brezstopenjskega uravnavanja dolge luči zanesljivo prepreči njen slepeči učinek.

AMBIENT.

Edinstvena atmosfera BMW serije 5 Gran Turismo poudarja predvsem eno: absolutno udobje in okolje, kjer se lahko počutite kot doma, kjer koli že sedite. Sredinska konzola se rahlo nagiba k vozniku. Vsi upravljalni elementi in prikazi so točno tam, kjer jih intuitivno pričakujete. Z BMW Head Up projektorjem v okviru dodatne opreme vidi voznik tudi najpomembnejše informacije prikazane na vetrobranskem steklu v smeri pogleda. Za prilagoditev in izboljšanje nezamenljivega celotnega doživetja notranjosti BMW serije 5 Gran Turismo je na voljo nabor opreme.

  • Oblika luči

    Posebna ambientalna osvetlitev zagotavlja nežno, stilsko osvetlitev. S tem poudarja luksuzni ambient in služi tudi kot funkcionalni vir svetlobe, npr. v odlagališču sredinske konzole, pa tudi v oblogah na vratih in vseh žepih. S funkcijo Colour Switch lahko z izbiro svetlejše bele ali decentne oranžne svetlobe ustvarite želeno vzdušje.

  • Multifunkcijski instrumentni prikaz

    Multifunkcijski instrumentni prikaz v okviru dodatne opreme prikazuje stopnje različnih načinov voznega doživetja s prilagojenimi instrumentnimi prikazi. S tem ustvarja svetove barv in vzdušja za več varnosti, učinkovitosti in zgledne usmerjenosti k vozniku. Navigacijski napotki in informacije asistenčnih sistemov za voznika so še bolj enostavni in pregledni. S temi funkcijami nova digitalna predstavitev jasno povečuje udobje, doživetje in varnost vožnje.

  • Bang & Olufsen High End Surround Sound System

    Z inovativnim sistemom Bang & Olufsen High End Surround Sound System v BMW serije 5 Gran Turismo uživajo potniki v vrhunskem glasbenem predvajanju in izvrstnem občutku vožnje. 16 zvočnikov s skupno 1200 vati proizvaja glasbo briljantne kakovosti. Izbirate lahko med možnostmi zvoka: "Studio", kjer je zvok jasen, in "Expanded", kjer se zdi zvočni prostor razširjen, s čimer se ustvari neprimerljivo doživetje prostorskega zvoka.

PANORAMSKA STEKLENA STREHA.

Panoramska steklena streha odpira fascinantne razglede. Poleg tega pa večji vpad svetlobe še močneje poudarja poseben ambient v notranjosti vašega vozila. Če je sončna svetloba premočna, lahko enostavno električno zaprete rolo proti soncu. S svojo drsno in dvižno funkcijo spredaj panoramska streha nudi dodatne možnosti prezračevanja notranjosti. S pomočjo integriranega in avtomatsko izvlekljivega usmerjevalnika zračnega toka ostane vožnja kljub odprti strehi prijetno udobna brez prepiha.