SLEDITE SVOJI POTI. IN VZEMITE VES SVET S SEBOJ.

Services & Apps iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 6 Gran Coupé.

Komunikacija, informacije in razvedrilo – s Services & Apps iz BMW ConnectedDrive doživite mobilnost povsem v novi obliki. Nastavite temperaturo v BMW serije 6 Gran Coupé s pomočjo svojega pametnega telefona ali uporabljajte Concierge Service kot osebnega potovalnega vodiča na poti.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.

Ponudba obsega na primer dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje powered by GoogleTM in praktične funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so parkirne informacije in potovalni ter hotelski vodič, uporabljajo v meniju ConnectedDrive neposredno v vozilu brez pametnega telefona.

Enako ekskluzivna je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone. Oprema ConnectedDrive Services omogoča dostop do BMW ConnectedDrive Store, kjer se storitve in aplikacije lahko kadar koli zakupijo, podaljšajo in sestavijo glede na individualne potrebe. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v vozilu BMW novo doživetje.

ConnectedDrive Services.

  • Apps

    Oprema Apps je platforma, ki omogoča uporabo izbranih aplikacij za pametne telefone v BMW. Zaradi uporabe različnih aplikacij v vozilu, BMW ne razvija le lastnih aplikacij, kot je npr. BMW Connected ali BMW M Laptimer, temveč aktivno sodeluje tudi z drugimi partnerji, kot so Napster, Deezer, GoPro, Spotify ali Audible, da se lahko te aplikacije med vožnjo varno uporabljajo v vozilu.
    Za uporabo se pametni telefon poveže preko razpoložljivega snap-in adapterja oz. kabla za pametni telefon/USB z vozilom in zažene aplikacija. Nato se lahko vse funkcije aplikacije udobno upravljajo s pomočjo upravljalnika iDrive. Ponudba uporabnih aplikacij v vozilu se zaradi tesnega sodelovanja med BMW in različnimi partnerji nenehno povečuje. Več informacij na www.bmw.com/apps.

  • BMW Car Hotspot LTE

    Z BMW Car Hotspot LTE lahko preko WLAN tudi med vožnjo uživate v internetnem doživetju visoke hitrosti. Pri tem se lahko uporabljajo različne naprave, od predvajalnikov iPod™ in tablic iPad™ do prenosnih računalnikov in mobilnih telefonov različnih proizvajalcev.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive. S to udobno storitvijo preko pritiska gumba vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.

Concierge Service.

BMW CONNECTEDDRIVE STORE.

Z BMW ConnectedDrive Store se lahko storitve in aplikacije kadar koli in kjer koli sestavijo glede na individualne potrebe. Storitve se lahko fleksibilno izbirajo in zakupijo tudi po nakupu vozila. S tem se lahko razpoložljiv obseg funkcij iz storitev BMW ConnectedDrive in Apps kadar koli individualno, glede na potrebe uporabnika prilagodi tudi neposredno v vozilu.
Storitve in aplikacije, ki jih je mogoče zakupiti v BMW ConnectedDrive Store, so razvite posebej za potrebe in zahteve voznikov BMW. Veljavnost posameznih storitev se lahko izbere individualno. Tako se lahko storitve zakupijo tudi za določeno časovno obdobje, kot je npr. čas dopusta.
Na BMW ConnectedDrive Store se lahko med vožnjo dostopa do interneta neposredno v BMW in preko portala za stranke „Moj BMW ConnectedDrive“. Na novo zakupljene storitve in aplikacije so že kmalu po izbiri oz. zakupu na voljo v vozilu. Poleg tega BMW ConnectedDrive Store uporabnikom omogoča, da se kadar koli informirajo o aktualno razpoložljivi ponudbi storitev in aplikacij.

BMW ConnectedDrive Store.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate neposreden in neomenjen dostop do več kot 22 milijonov skladb v svojem BMW – brez ovinkov preko drugih naprav, kot je recimo vaš pametni telefon. Tukaj so za vsak okus na voljo ravno prave skladbe. Takoj ko se skladba ali album določenega izvajalca predvaja v vozilu, sledi avtomatski prenos podatkov na trdi disk vozila. S tem se zagotovi glasbeni užitek brez nadležnih prekinitev.
S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster, odprete račun za enoletni dostop do sveta glasbe. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem.

REMOTE SERVICES.

Storitev Remote Services omogoča uporabniku, da s pomočjo pametnega telefona locira položaj parkiranega vozila, ga odklene in zaklene na daljavo in še veliko več.
 

Z Remote Services in brezplačno My BMW Remote App (na voljo v Apple App Store in Google Play Store) se lahko različne funkcije v vozilu, kot je zaklepanje in odklepanje vozila, upravljajo daljinsko. Možen je tudi neposredni prenos najdenih naslovnih podatkov prek spletnega iskalnika Google™ v navigacijski sistem, če je na voljo. Poleg tega se lahko prikaže tudi lokacija vozila. Za uporabo te funkcije je potrebna enkratna aktivacija Remote Services na portalu za stranke "My BMW ConnectedDrive" na www.bmw-connecteddrive.com.

Remote Services.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času, kar pomeni, da vas RTTI obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih. Inteligentna priporočila za obvoz pomagajo, da najdete najučinkovitejšo pot do cilja. Kot viri podatkov med drugim služijo anonimni profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije, pa tudi ponavljajoči se prometni vzorci, kot je vožnja na delo. Vizualizacija prometnega stanja poteka preko obarvanja cest v zeleni, rumeni, oranžni ali rdeči barvi.

Real Time Traffic Information.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem avtomatsko sproži inteligentni klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

Inteligentni klic v sili.