PIONIR. S CELIM SVETOM NA KROVU.

Services & Apps iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 7 Limuzina.

Komunikacija, informacije in razvedrilo – s Services & Apps iz BMW ConnectedDrive doživite mobilnost povsem v novi obliki. Nastavite temperaturo v BMW serije 7 s pomočjo svojega pametnega telefona ali uporabljajte Concierge Service kot osebnega potovalnega vodiča na poti.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.

Ponudba obsega na primer dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje powered by GoogleTM in praktične funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so parkirne informacije in potovalni ter hotelski vodič, uporabljajo v meniju ConnectedDrive neposredno v vozilu brez pametnega telefona. Enako ekskluzivna je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone. Oprema ConnectedDrive Services omogoča dostop do BMW ConnectedDrive Store, kjer se storitve in aplikacije lahko kadar koli zakupijo, podaljšajo in sestavijo glede na individualne potrebe. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v vozilu BMW novo doživetje.

 • Apps

  Oprema Apps je platforma, ki omogoča uporabo izbranih aplikacij za pametne telefone v BMW. Zaradi uporabe različnih aplikacij v vozilu BMW ne razvija le lastnih aplikacij, kot npr. BMW Connected App ali BMW M Laptimer, temveč aktivno sodeluje tudi z drugimi partnerji, kot so Napster, Deezer, GoPro, Spotify ali Audible, da se lahko te aplikacije med vožnjo varno uporabljajo v vozilu.

  Za uporabo se pametni telefon poveže s pomočjo razpoložljivega snap-in adapterja oz. USB kabla za pametni telefon oz. brezžično z vozilom in zažene aplikacijo. Nato se lahko vse funkcije aplikacije udobno upravljajo s pomočjo upravljalnika iDrive. Ponudba uporabnih aplikacij v vozilu se zaradi tesnega sodelovanja med BMW in različnimi partnerji nenehno povečuje. Več informacij na www.bmw.com/apps.

 • Portal za stranke BMW ConnectedDrive

  V portalu za stranke BMW ConnectedDrive se lahko upravljajo osebni podatki in nastavitve vozila, ki so nujne ali koristne za uporabo storitev BMW ConnectedDrive v vozilu, pri različnih aplikacijah in prek klicnega centra BMW ConnectedDrive. V integrirani BMW ConnectedDrive Store se lahko Services & Apps za izbrana vozila konfigurirajo povsem glede na individualne potrebe. V ločenem funkcijskem področju portala za stranke BMW ConnectedDrive prejme uporabnik koristne informacije o aktualnem statusu svojega BMW, kot so npr. informacije o prevoženih kilometrih, preostalem dosegu, statusu vrat, pokrovu/vratih prtljažnika in oknih, aktualni potrebi za servis ali obvestilih Check Control. Poleg tega se prikažejo trenutni položaj vozila, vreme na tej lokaciji in tehnični podatki vozila. V področju upravljanja se lahko aktivirajo in izvajajo Remote Services. S tem se lahko v vozilu nastavi temperatura za določen čas odhoda, odklenejo oz. zaklenejo voznikova vrata ali aktivira svetlobni signal. Na zemljevidu se prikažeta položaj vozila in aktualna prometna situacija. Posebni cilji se lahko poljubno poiščejo in pošljejo v vozilo. Oblika in koncept upravljanja funkcijskega področja temeljita na nadzornem prikazovalniku vozila in BMW ConnectedDrive Apps ter sta izpopolnjena tudi za mobilno uporabo na pametnem telefonu in tablici.

BMW CONNECTEDDRIVE STORE.

Z BMW ConnectedDrive Store se lahko storitve in aplikacije kadar koli in kjer koli sestavijo glede na individualne potrebe. Storitve se lahko fleksibilno izbirajo in zakupijo tudi po nakupu vozila. S tem se lahko razpoložljiv obseg funkcij iz storitev BMW ConnectedDrive in Apps kadar koli individualno, glede na potrebe uporabnika prilagodi tudi neposredno v vozilu.
Storitve in aplikacije, ki jih je mogoče zakupiti v BMW ConnectedDrive Store, so razvite posebej za potrebe in zahteve voznikov BMW. Veljavnost posameznih storitev se lahko izbere individualno. Tako se lahko storitve zakupijo tudi za določeno časovno obdobje, kot je npr. čas dopusta.
Na BMW ConnectedDrive Store se lahko med vožnjo dostopa do interneta neposredno v vozilu in preko portala za stranke BMW ConnectedDrive. Na novo zakupljene storitve in aplikacije so na voljo v vozilu že kmalu po izbiri oz. zakupu. Poleg tega BMW ConnectedDrive Store omogoča uporabniku, da se kadar koli informira o aktualno razpoložljivi ponudbi storitev in aplikacij.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive. S to udobno storitvijo preko pritiska gumba vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času, kar pomeni, da vas RTTI obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih. Inteligentna priporočila za obvoz pomagajo, da najdete najhitrejšo in najučinkovitejšo pot do cilja. Kot viri podatkov med drugim služijo anonimni profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije, pa tudi ponavljajoči se prometni vzorci, kot je vožnja na delo.
Vizualizacija prometnega stanja poteka preko obarvanja cest v zeleni, rumeni, oranžni ali rdeči barvi.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem sproži avtomatski klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

REMOTE SERVICES IN MY BMW REMOTE APP.

Z Remote Services in brezplačno aplikacijo My BMW Remote (na voljo v Apple App Store in Google Play Store) se lahko različne funkcije v vozilu upravljajo daljinsko, kot npr. odklepanje ali zaklepanje vozila. Možen je tudi neposredni prenos najdenih naslovnih podatkov na obstoječem navigacijskem sistemu s pomočjo spletnega iskanja s podporo GoogleTM.

Poleg tega nudi aplikacija, enako kot portal za stranke BMW ConnectedDrive, možnost priklica informacij o vozilu, kot so npr. doseg ali status oken in vrat. S tem je voznik vedno obveščen o statusu vozila tudi z razdalje in ima vse informacije udobno pri roki.

Ponudba informacij je zaokrožena z aktualno lokacijo vozila. Za uporabo funkcij je nujna enkratna aktivacija Remote Services v portalu za stranke BMW ConnectedDrive na www.bmw-connecteddrive.com.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate neposreden in neomenjen dostop do milijonov skladb v svojem vozilu – brez ovinkov preko drugih naprav, kot je recimo vaš pametni telefon. Tukaj so za vsak okus na voljo ravno prave skladbe. Takoj ko se skladba ali album določenega izvajalca predvaja v vozilu, sledi avtomatski prenos podatkov na trdi disk vozila. S tem se zagotovi glasbeni užitek brez nadležnih prekinitev.
S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster, odprete račun za enoletni dostop do sveta glasbe. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem.
Prikazane slike so predmet morebitnih sprememb.

DOSTOPNA TOČKA WLAN.

DOSTOPNA TOČKA WLAN.

Oprema obsega integrirano dostopno točko WLAN s standardom LTE, ki omogoča internetno povezavo proti doplačilu. S tem se z ustreznimi napravami lahko brska po internetu, ureja elektronska pošta, pretočno predvaja glasba oz. video vsebina in še veliko več. Sedaj lahko tudi na poti uživate v fascinantnem internetnem doživetju z maksimalnim standardom LTE. Uporabljajo se lahko različne naprave, kot so npr. BMW Touch Command, prenosni računalniki, tablice in mobilni telefoni različnih proizvajalcev. Z dostopno točko WLAN se lahko istočasno spoji do deset mobilnih naprav. Povezava se vzpostavi s pomočjo integrirane kartice SIM v vozilu, medtem ko se nastali stroški za uporabo storitev HotSpot Drive obračunajo v okviru sklenjene pogodbe s ponudnikom Deutsche Telekom AG. Če omrežje LTE ni na voljo, sistem samodejno preklopi na druge razpoložljive standarde. S povezavo na zunanjo anteno se prepreči sevanje v notranjosti vozila.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 z bencinskim ali dizelskim motorjem:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 12,6* do 4,4
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 299 do 116

  Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,3 do 2,1
  Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 53 do 49
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,0 do 12,5

  Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW 730d:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 4,9 do 4,5
  Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 129 do 119

  Podatki o porabi goriva, emisijah CO₂ in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.