BMW i

360° ELECTRIC – UDOBNA E-MOBILNOST VEDNO IN POVSOD.

Polnjenje BMW i8.

Obsežen servisni paket 360° ELECTRIC poleg različnih Assistance Services in ponudb za fleksibilno mobilnost nudi tudi inovativen koncept polnjenja. BMW i8 se lahko z BMW i Wallbox ali polnilnim kablom čisto udobno polni doma – po želji tudi s trajnostno proizvedenim električnim tokom z rešitvami iz BMW Green Energy. Na poti je vedno na voljo čedalje večje število javnih polnilnic, do katerih je dostop s kartico ChargeNow enostaven in udoben. BMW i8 poišče najbližjo polnilno postajo povsem enostavno s pomočjo inovacij, kot npr. povezane storitve BMW i ConnectedDrive za navigacijo.

VSEPOVSOD ELEKTRIČEN.

   

360° Electric.

Doživite film o tem, kar ponuja 360° ELECTRIC.

POLNJENJE DOMA.

BMW i8 lahko čisto enostavno polnite doma s pomočjo BMW i Wallbox ali BMW i Wallbox Pro. Ti polnilni postaji, ki se namestita na steno hiše ali garaže, edinstvene oblike vozil BMW i ne dopolnita le optično, temveč vozilo BMW i8 napolnita tudi veliko hitreje od priloženega polnilnega kabla – BMW i8 se z Wallbox Pro napolni do 80 % maksimalne kapacitete pod dvema urama.*

Služba za montažna dela, ki jo zagotovi BMW i, z veseljem na kraju samem preveri, če se BMW i Wallbox ali BMW i Wallbox Pro lahko namesti na steno vaše hiše in priklopi na vaše električno omrežje. Za dobavo, montažo in zagon po želji prav tako poskrbijo pooblaščeni električarji službe za montažna dela v okviru BMW i. Prek Online Quick Check, do katerega dostopite s klikom na spodnjo povezavo, lahko sami preverite, če je pri vas možna montaža BMW i Wallbox. In ker BMW i prevzema odgovornost za popolno trajnost v električni mobilnosti, lahko po želji pri izbranem trgovcu z vozili BMW i sklenete pogodbo za odjem zelene energije ali prek solarnega nadstreška sami proizvajate svojo električno energijo.

* Odvisno od lokalne električne infrastrukture.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox in BMW i Wallbox Pro sta polnilni postaji za dom, s katerima lahko svoje vozilo BMW i8 ponovno varno, hitro in enostavno napolnite.

  Obe polnilni postaji BMW i Wallbox omogočata nezapleten in zanesljiv postopek polnjenja. Kakor hitro je vozilo s polnilnim kablom povezano z BMW i Wallbox, se postopek polnjenja zažene avtomatsko. V okviru dodatne funkcionalnosti ima BMW i Wallbox Pro na voljo barvni zaslon s funkcijo na dotik za intuitivno upravljanje.

  Z obema polnilnima postajama BMW i Wallbox se lahko vozilo BMW i8 napolni do 80 % svoje kapacitete v manj kot dveh urah.*

  Polnilna postaja za dom vam nudi tudi možnost uporabe samoproizvedene zelene elektrike, kot je sončna energija – za hitrejše in trajnostno polnjenje.

  * Odvisno od lokalne električne infrastrukture.

 • BMW i Wallbox Installation Service

  Za montažo BMW i Wallbox nudi BMW i atraktivno celovito storitev: z Online Quick Check lahko hitro preverite, če je montaža BMW i Wallbox pri vas načeloma možna. Ta hitri test lahko skupaj z vami opravi tudi vaš trgovec z vozili BMW i. V nadaljevanju se Wallbox Installation Check, ki ga naročite neposredno pri svojem trgovcu z vozili BMW i, opravi na licu mesta, da se potrdi, če električna napeljava in drugi pogoji omogočajo montažo BMW i Wallbox. Zadnji korak je montaža z zagonom BMW i Wallbox preko Wallbox Installation Service, ki jo lahko naročite pri svojem trgovcu z vozili BMW i.

 • Zelena energija

  Sklenitev pogodbe za odjem zelene energije vam daje možnost, da električni tok za polnjenje svojega BMW i8 pridobite iz obnovljivih virov – s tem ne le vsaka električna vožnja, ampak tudi vsako polnjenje poteka povsem brez emisij. S portfeljem izdelkov BMW Green Energy lahko te možnosti čisto enostavno in udobno uporabljate iz enega vira: od preusmeritve na čisto energijo iz vetrne ali vodne elektrarne, do lastnega proizvajanja energije z rešitvami „My Green Energy“ pri vas doma s pomočjo montaže sončnih kolektorjev. V ta namen vam vaš trgovec z vozili BMW i z veseljem ponudi premium solarni nadstrešek za proizvajanje lastne električne energije.

BMW i WALLBOX.

Hitra. Varna. Učinkovita.

OBLIKA.

Nova BMW i Wallbox navduši s svežo obliko in zelo kakovostnimi materiali.

V vsakdanu pa domača polnilna postaja prepriča s svojo funkcionalnostjo. Kompaktne mere, funkcionalna oblika in dolg kabel olajšajo upravljanje in postopek polnjenja.

POSTOPEK POLNJENJA.

Zadostuje že priključitev polnilnega kabla – in postopek polnjenja se avtomatsko zažene.

Polnilna moč znaša do 7,4 kW (enofazna napetost) oz. 11 kW (trifazna napetost). S tem lahko svoje vozilo BMW i8 napolnite do 80 % kapacitete v manj kot dveh urah. Postopek polnjenja postane hitrejši in udobnejši kot s serijsko priloženim standardnim polnilnim kablom.

Vaše vozilo se lahko med polnjenjem predhodno segreje ali shladi. Za to potrebna energija pa se ne zagotovi s pomočjo baterije vozila, kar poveča doseg.

MONTAŽA.

Izkoristite službo za montažna dela v okviru ponudbe trgovca z vozili BMW.

S tem prejmete varno in individualno prilagojeno rešitev, ki poleg polnilne postaje in pregleda za izvedbo montaže, obsega tudi celovito montažno storitev na licu mesta.

Usposobljeni strokovnjaki med pregledom za izvedbo montaže preverijo možnosti namestitve polnilne postaje BMW i Wallbox neposredno pri vas doma. Po montaži BMW i Wallbox vas seznanijo z navodili o uporabi. 24-mesečno jamstvo vam zagotavlja zanesljivo obratovanje.

Z Online Pre-Check imate možnost, da neobvezujoče sami vnaprej preverite, če je vaša individualna situacija primerna za montažo BMW i Wallbox.

BMW i WALLBOX PRO.

Pametna. Trajnostna. Večfunkcionalna.

OBLIKA.

Več polnilne moči in inteligentna povezava s sistemi Smart Home ter upravljanja energije – BMW i Wallbox Pro združuje zelo kakovostno obliko s skrajno funkcionalnostjo.

Za upravljanje BMW i Wallbox Pro vam je na voljo 7-palčni zaslon na dotik, prek katerega lahko upravljate postopek polnjenja in imate najboljši pregled nad svojimi podatki porabe. Vnos kode PIN zanesljivo varuje vašo BMW i Wallbox Pro pred nepooblaščenimi dostopi. Po zaslugi visoke namestitve kabla poteka električno polnjenje tako enostavno kot pri običajnem avtomatu za točenje goriva. Optimalna dolžina kabla BMW i Wallbox Pro prepreči neželen stik s tlemi in spotikanja. Atraktivne črte v LED tehniki vas obveščajo o aktualnem statusu polnjenja.

KONCEPT UPRAVLJANJA.

Integriran 7-palčni zaslon na dotik je osrednji upravljalni element BMW i Wallbox Pro, ki vam omogoča individualne nastavitve. Upravljanje lahko poteka na prostem in deluje v vsakem vremenu ter celo, če nosite rokavice. Senzor se odziva avtomatsko, kakor hitro se približate polnilni postaji in aktivira zaslon.

Na njem se med drugim prikažejo aktualni podatki porabe in informacije o predhodnih ciklih polnjenja.

Če svojo BMW i Wallbox Pro priključite na domače električno omrežje, lahko s pomočjo aplikacije BMW i Wallbox Remote od doma prikličete in upravljate vse funkcije tudi prek svojega pametnega telefona ali tablice.

POSTOPEK POLNJENJA.

Zadostuje že priključitev polnilnega kabla – in postopek polnjenja se zažene v skladu z vašimi osebnimi nastavitvami.

S svojo večjo polnilno močjo do 7,4 kW podpira BMW i Wallbox Pro posebej hitro oskrbo električnega toka v baterijo električnega vozila oz. priključnega hibrida. Visokonapetostna baterija v BMW i8 se lahko tako napolni do 80 % v manj kot dveh urah.

Sami se odločite, s katero vrsto električne energije boste polnili svoje vozilo. Inteligentno upravljanje polnjenja BMW i Wallbox Pro z električnim števcem vam omogoča uporabo samopridobljene električne energije za postopek polnjenja. Tako lahko npr. svojo domačo solarno napravo uporabljate kot zasebni vir energije za mobilnost brez emisij. Če samopridobljena energija ni na voljo, BMW i Wallbox Pro avtomatsko uporablja elektriko iz električnega omrežja.

SAMOPRIDOBLJENA ELEKTRIKA.

S pomočjo dodatnega električnega števca BMW i Wallbox Pro se lahko vaša solarna naprava integrira v postopek polnjenja vašega vozila. BMW i Wallbox Pro izpopolni postopek polnjenja glede na razpoložljivost vaše elektrike iz solarne naprave in s tem skrbi za skrajno obliko mobilnosti brez emisij.

BMW i vam v sodelovanju s premium ponudniki solarnih sistemov omogoča uporabo samopridobljene solarne električne energije. Naši partnerji vam zagotovijo po meri izdelane celovite pakete solarnih rešitev za montažo na strehi hiše in garaže ali avtomobilskem nadstrešku. Informacije o individualnih solarnih ponudbah našega partnerja Solarwatt GmbH boste našli tukaj.

UPORABNIŠKO SKRBNIŠTVO.

Z uporabniškim skrbništvom BMW i Wallbox Pro imate svojo električno porabo vedno pred očmi.

Če svoje vozilo uporabljate kot službeno vozilo, skrbi integriran števec za ločeno zapisovanje porabljene elektrike in vam s tem zagotavlja jasen pregled za povračilo stroškov.

Podatki o električni porabi se lahko po potrebi prek elektronske pošte pošljejo neposredno iz BMW i Wallbox Pro.

UPRAVLJANJE OBREMENITVE.

BMW i Wallbox Pro po zaslugi integriranega upravljanja obremenitve prepozna, koliko elektrike se trenutno porablja v vašem domu in avtomatsko prilagodi moč polnjenja.

S tem se poskrbi za skrajno učinkovitost polnjenja v skladu z vsemi električnimi porabniki v vašem gospodinjstvu.

Aktualna situacija vašega domačega električnega omrežja je stalno nazorno prikazana na zaslonu na dotik.

MONTAŽA.

S tem prejmete varno in individualno prilagojeno rešitev, ki poleg pregleda za izvedbo montaže, obsega tudi celovito montažno storitev na licu mesta.

Usposobljeni strokovnjaki med pregledom za izvedbo montaže preverijo možnosti namestitve polnilne postaje neposredno pri vas doma. Po montaži BMW i Wallbox Pro ste seznanjeni z navodili za uporabo polnilne postaje in skupaj z vašim partnerjem montaže ustvarite svoj prvi uporabniški račun. 24-mesečno jamstvo vam zagotavlja zanesljivo obratovanje.

Z Online Pre-Check imate možnost, da neobvezujoče sami vnaprej preverite, če je vaša individualna situacija primerna za montažo BMW i Wallbox Pro.

POLNJENJE NA JAVNI TOČKI.

BMW i je ustvaril inovativen koncept, ki tudi na poti nudi optimalne možnosti polnjenja za BMW i8. ChargeNow je storitev mobilnosti BMW i in največjega združenja ponudnikov javno dostopnih polnilnic, kjer se lahko polni BMW i8. Ta koncept vključuje tudi ParkNow LongTerm, ponudbo dolgoročnih parkirnih mest, vključno z možnostjo polnjenja za voznike i8, npr. v parkirnih hišah.
Navigacija v BMW i8 vam nudi podporo pri iskanju primernih možnosti za polnjenje, ki se prikažejo v vozilu, BMW i Remote App in internetnem portalu BMW ConnectedDrive.

 • ChargeNow

  ChargeNow nudi dostop do javnih polnilnic v okviru partnerjev BMW i. Zaradi enostavne in optimalne uporabe različnih ponudb in tehnologij, je BMW i v omrežje ChargeNow vključil veliko število ponudnikov. Dostop in uporaba potekata s kartico ChargeNow. Ob koncu meseca prejmete obračun, ki pregledno prikazuje vsa vaša polnjenja s kartico ChargeNow. Po zaslugi BMW i ConnectedDrive se prikažejo vse razpoložljive polnilnice iz storitev BMW i ConnectedDrive za navigacijo.

 • ParkNow LongTerm

  ParkNow LongTerm daje uporabnikom BMW i dolgotrajne možnosti parkiranja in polnjenja v parkirni hiši v bližini njihovega bivališča oz. delovnega mesta.
  Ponudba je usmerjena predvsem na tiste uporabnike, ki nimajo osebnega dostopa do infrastrukture za polnjenje.
  Bodisi celodnevno, ponoči bodisi med delovnim časom – s ParkNow LongTerm boste našli pravo rešitev zase.

POLNJENJE MED VOŽNJO.

V ne električnem režimu vožnje se visokonapetostna baterija polni neposredno preko bencinskega motorja, da se zagotovi funkcija začasnega povečanja moči, ko je to potrebno. Večina energije se shrani v načinu SPORT, kjer tudi regeneracija energije v fazah potisnega pogona in zaviranja doseže svoj maksimum. V načinih COMFORT in ECO PRO se v visokonapetostni zbiralnik pretoči občutno manj energije. In če ste z BMW i8 na poti v načinu HYBRID, se visokonapetostna baterija polni izključno preko regeneracije zavorne energije.

INDIVIDUALNO OBNAŠANJE VOZILA MED VOŽNJO.

Realna poraba BMW i8 je v celoti odvisna od osebnega obnašanja uporabnika med vožnjo. Zaradi električne pogonske komponente ima individualno obnašanje med vožnjo večji vpliv na porabo bencina, kot pri običajnih vozilih. S polno napolnjenostjo baterije se lahko v celoti izkoristi maksimalen električen doseg 37 km. Pri pritisnjenem gumbu eDrive je možna električna vožnja s hitrostjo do 120 km/h. V načinih COMFORT in ECO PRO se preko inteligentne strategije obratovanja avtomatsko vklopi bencinski motor, tudi zaradi ponovnega polnjenja baterije. V načinu SPORT je bencinski motor neprekinjeno v uporabi. Glede na vrsto vožnje in dolžino poti to vpliva na porabo BMW i8 – kolikor pogosteje se visokonapetostna baterija polni preko polnilnega kabla ali BMW i Wallbox, toliko več poti lahko prevozite samo z elektriko in s tem znižate skupno porabo.

 • Urbana vožnja

  Pri vožnji v mestu BMW i8 v celoti izkoristi prednosti vtičnega hibrida. Kratke razdalje se lahko prevozijo samo na elektriko, medtem ko obratovanje v načinu HYBRID omogoča kombinirano porabo 2,1 l/100 km pri emisijah CO2 49 g na km. S tem se BMW i8 v mestu lahko poimenuje kot pravi trilitrski avto.

 • Vsakodnevna vožnja

  Če BMW i8 uporabljate za vsakodnevno vožnjo na delo in pri tem naredite pribl. 60 do 80 km, znaša poraba bencina okoli 5 l/100 km. To pomeni, da se vsak dan lahko veselite užitka v vožnji s polnokrvnim športnikom in hkrati shajate s porabo bencina majhnega avta.

 • Vožnja na velike razdalje

  BMW i8 tudi na velikih razdaljah kaže novo obliko učinkovitosti. Odvisno od aktualne napolnjenosti visokonapetostne baterije se poraba bencina spreminja, vendar pri naslednji vožnji na dopust ostane pod 8 litri.

 • Športna vožnja

  Če v načinu SPORT prikličete polno moč BMW i8, bencinski motor podpre baterijo v postopku polnjenja in tako pomaga, da je v vsakem trenutku zajamčena polna sistemska moč. S tem skupna poraba iz prakse ne preseže 12 litrov – to pa je vrednost, ki je približno eno tretjino pod porabo običajnega športnega vozila s primerljivo zmogljivostjo.

DODATNE PONUDBE.

BMW i je s 360° ELECTRIC razvil trajnostni servisni koncept, ki vam pred in po nakupu BMW i8 jamči celovito oskrbo – in s katerim ostanete mobilni v vsaki situaciji.

 • Assistance Services

  Z BMW i Assistance Services široka paleta storitev, ki so bile posebej razvite za BMW i, že pred začetkom vožnje z BMW i8 skrbi za to, da se v vsaki vožnji lahko uživa čim bolj sproščeno.

 • BMW Add-on Mobility

  BMW i vam nudi pravo rešitev mobilnosti za vsako situacijo. Z BMW Add-on Mobility se odločite za fleksibilen dostop do vozil BMW z določenim številom dni uporabe, ki jih lahko vedno izkoristite takrat, ko so pred vami dolge razdalje. Na primer, vožnja v smučarsko letovišče z BMW X3. Vaš trgovec z vozili BMW i vam z veseljem pripravi individualno ponudbo.