BMW M

NEVIDNI KOPILOTI.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW M2 Coupé.

V M avtomobilu gre le za eno stvar: čisti užitek v vožnji. Vse ostalo se lahko delegira. Inteligentni sistemi, kot sta Driving Assistant in opozorilo za zapustitev voznega pasu, prepoznajo potencialne nevarnosti. Z navigacijskim sistemom Professional se boste brez težav znašli tudi za ograjo dirkališč. BMW Selective Beam skrbi z odlično osvetlitvijo za dodatno varnost. Vzvratna kamera pa omogoča še enostavnejše parkiranje in manevriranje.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Navigacijski sistem Professional navdušuje s svojo obliko in obsegom funkcij najvišjega razreda: enostavno upravljanje z izvrstno integracijo v BMW s konceptom upravljanja iDrive in upravljalnikom iDrive Touch. Sistem vključuje napravo za prostoročno telefoniranje z USB vmesnikom in glasovnim upravljanjem, radio BMW Professional z DVD pogonom in 20 GB velik pomnilnik za shranjevanje avdio datotek. Poleg tega se lahko uporablja Real Time Traffic Information (RTTI). Prosto stoječ 8,8ˮ LCD barvni zaslon s funkcijo deljenega zaslona (glavno in pomožno okno) zagotavlja optimalno berljivost in pregled.

 • Upravljalnik iDrive Touch

  Upravljanje poteka intuitivno preko upravljalnika iDrive Touch, na čigar površini, ki je občutljiva na dotik, lahko uporabnik povsem enostavno in z lastnim rokopisom vnaša naslovne podatke za navigacijski sistem. Lahko pa tudi preko tipk za neposredni dostop in osmih spominskih tipk ali preko glasovnega upravljanja. Po zaslugi prikaza zemljevida v 3D, tudi s slikami satelitov kot ozadjem zemljevida in izbranimi znamenitostmi v foto realističnem prikazu, postane zlasti navigacija fascinantno doživetje za oči.

 • Posodobitve zemljevidov

  Pri trgovcih z vozili BMW so posodobitve zemljevidov tri leta brezplačne. V okviru BMW ConnectedDrive sistem v izbranih evropskih državah tri leta samostojno posodablja zemljevid do štirikrat letno.

DRIVING ASSISTANT.

Oprema Driving Assistant združuje sisteme s kamero, kot so opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu.

Opozorilo za zapustitev voznega pasu.

Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in z vibriranjem volanskega obroča opozori voznika, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu. Pri vklopljenem smerniku, torej pri namerni menjavi voznega pasu, se opozorilo ne izvaja.

Opozorilo pred naletom.

Medtem ko opozorilo pred naletom s funkcijo zaviranja v mestu prepoznava vozila, se opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu odziva na pešce. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira. Postopoma, najprej preko opozorilnega simbola, nato preko utripanja opozorilnega simbola in zvočnega piska, na koncu, pri hitrosti do 60 km/h, pa tudi preko rahlega zaviranja.

Opozorilo o zaznanem pešcu.

Pri opozorilu o zaznanem pešcu, ki deluje pri hitrosti med 10 in 60 km/h, sledi pri resni nevarnosti enostopenjsko opozorilo. Če sistem sproži opozorilo pred grozečim trkom, se zavore hkrati prednastavijo na hitro odzivnost. V sili sistem aktivira zavore. V mraku in megli lahko pride do omejitve delovanja sistema.

VZVRATNA KAMERA.

VZVRATNA KAMERA.

Z vzvratno kamero ima voznik pri manevriranju in parkiranju območje za vozilom vedno pred očmi na nadzornem prikazovalniku. Vzvratna kamera omogoča boljši pregled pri vzvratnih vožnjah na parkirni prostor v okviru hitrostnega območja pod 15 km/h.

Na nadzornem prikazovalniku vidne orientacijske črte in barvno označene ovire vozniku kažejo, če nudi želeno parkirno mesto dovolj prostora za vozilo – in tako zagotavljajo podporo pri parkiranju. Pri polnem zasuku volana se prikažejo rdeče črte obračalnega kroga in zelene črte voznega pasu, ki se prilagajajo glede na premikanje volana.

Vzvratna kamera se avtomatsko deaktivira po desetih metrih ali pri prekoračeni hitrosti 15 km/h.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Z BMW Selective Beam postanejo nočne vožnje za voznika še prijetnejše in varnejše. Kajti ta oprema vam omogoča najboljšo vidljivost v temi, brez zaslepitve drugih voznikov. Sistem prepozna druge udeležence v prometu in jih ciljno izvzame iz svetlobnega snopa dolge luči.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za BMW M2 Coupé:

  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,5 do 7,9

  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 199 do 185

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.