BMW M

IMA SRCE S ŠESTIMI PREKATI.

Motor M TwinPower Turbo v BMW M3 Limuzina.

Bistvo novega BMW M3 Limuzina: povsem na novo razvit vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo. Z ogromno močjo in nezamenljivim zvokom. Součinkovanje optimalno med seboj usklajenih tehnologij motorja omogoča pri neposrednem razvoju moči potisk 317 kW (431 KM).

BENCINSKI MOTORJI M TWINPOWER TURBO.

Neposredno vbrizgavanje bencina preko dveh turbopolnilnikov in M značilna precizna uglasitev skrbita za to, da se motor že ob najmanjšem dotiku pedala za plin odzove v neposredno odzivnostjo, silovitim potiskom in suvereno dinamičnostjo.
Zaradi koncepta hlajenja po vzoru iz sveta dirkalnega športa, dodatnega pokrova oljnega korita in sesalne naprave za olje je ta M motor pripravljen za vsak izziv. Številne inovacije, kot je konstrukcija brez puš ali lažja, kovana ročična gred, nadaljujejo inteligenten koncept lahke konstrukcije, izboljšajo dinamiko in pospešek, zmanjšajo porabo in omogočajo optimalno razporeditev osne obremenitve v skorajda idealnem razmerju 50 : 50. Prednost: agilno obnašanje vozila med vožnjo brez primere, ki je izrazito poudarjeno z nezamenljivim zvokom M motorja.

 • M TwinPower Turbo
  Valji/ventili
  6/4
  Delovna prostornina v cm³
  2979
  Vrtina/gib v mm
  89,6/84,0
  Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min
  317 (431)/5500–7300
  Največji navor (Nm) pri 1/min
  550/1850–5500
  Kompresija : 1
  10,2