BMW M

VARNO NAPREJ.

Varnost in udobje v BMW M3 Limuzina.

Ravno v mejnih območjih je varnost na najvišjem mestu. BMW M3 Limuzina vas varuje aktivno: s prilagodljivo lučjo, ki aktivno sledi zasuku volana, in M usmerjenostjo k vozniku. Uporaba posebej stabilnih materialov, kot je karbon, dodatno skrbi za pasivno zaščito. Komfortni dostop vam olajša vstopanje v vozilo ali natovarjanje prtljage.

M USMERJENOST K VOZNIKU.

K ergonomskemu konceptu M avtomobila spada ekskluziven kokpit z značilno M usmerjenostjo k vozniku. Pri tem so vsi upravljalni elementi dosledno usmerjeni k vozniku. V ospredju je, enako kot v dirkalnem športu, intuitiven, popolni nadzor nad vozilom, združen z najkrajšimi reakcijskimi časi.

AKTIVNA IN PASIVNA VARNOST.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov skrbi pri M avtomobilih za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni. Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba večfaznih jekel z visoko trdnostjo, skrbijo pri majhni masi za maksimalno stabilnost varnostne potniške celice.
Energija trka se preusmeri mimo potniške celice na druga področja karoserije, kot je talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru ali streha, in absorbira preko deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B-stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.

KOMFORTNI DOSTOP.

KOMFORTNI DOSTOP.

Komfortni dostop omogoča dostop v vozilo brez uporabe avtomobilskega ključa preko voznikovih ali sovoznikovih vrat in prtljažnika. Poleg tega oprema vključuje osvetlitev polja pred vozilom z integrirano lučjo v kljuki na vratih in prostoročno odpiranje vrat prtljažnika preko kratkega, usmerjenega zamaha z nogo pod zadnji odbijač.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

Prilagodljivi LED žarometi v polni LED tehniki skrbijo z integriranimi smerniki, funkcijo zasenčene in dolge luči ter dnevne luči za optimalno osvetlitev cestišča in boljšo vidljivost ponoči. Dinamično raztegnjen LED smernik je z močno izraznostjo nameščen nad značilnimi LED svetlobnimi obroči. BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč) in prilagodljiv snop žarometa s spremenljivo porazdelitvijo luči učinkovito podpirata boljšo vidljivost ponoči – za sproščeno vožnjo kot podnevi.