VEDNO OHRANITE TREZNO GLAVO.

Udobje in varnost v BMW M4 Cabrio.

Da lahko uživate najbolj intenzivno obliko fascinacije vožnje, je ena stvar odločilna: varnost. Ravno za to v BMW M4 Cabrio skrbijo daljnovidne tehnologije, kot so prilagodljivi žarometi ali enormna stabilnost tehnološko naprednega materiala iz karbonski vlaken. Medtem nudita protivetrna zaščita in grelnik zatilja značilno udobje vožnje s kabrioletom BMW – vse do območja visoke zmogljivosti.

M USMERJENOST K VOZNIKU.

K ergonomskemu konceptu M avtomobila spada ekskluziven kokpit z značilno M usmerjenostjo k vozniku. Pri tem so vsi upravljalni elementi dosledno usmerjeni k vozniku. V ospredju je, enako kot v dirkalnem športu, intuitiven, popolni nadzor nad vozilom, združen z najkrajšimi reakcijskimi časi.

AKTIVNA IN PASIVNA VARNOST.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov skrbi pri M avtomobilih za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni. Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba večfaznih jekel z visoko trdnostjo skrbijo pri majhni masi za maksimalno stabilnost varnostne potniške celice.
Energija trka se preusmeri mimo potniške celice, na druga področja karoserije, kot je talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru ali streha, absorbira preko deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B-stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.
Za zaščito pešcev je v sprednjem delu med nosilcem in oblogo odbijača vgrajen blažilnik udarcev, ki zmanjša poškodbe pri trku na minimum. Za zmanjšanje energije trka je pokrov motorja dodatno opremljen z deformacijskimi elementi, ki služijo kot zmečkljive cone.
Active Protection je preventivna zaščita potnikov iz BMW ConnectedDrive. Sistem opozarja pred utrujenostjo, v kritičnih situacijah se varnostna pasova na sprednjih sedežih prednapneta, električni sedež − če je na voljo − se vrne v pokončni položaj in zaprejo se bočna okna. Po nesreči lahko vozilo avtomatsko zavira do popolnega mirovanja.

KOMFORTNI DOSTOP.

Komfortni dostop omogoča dostop v vozilo brez uporabe avtomobilskega ključa. Poleg tega oprema vključuje osvetlitev polja pred vozilom z integrirano lučjo v kljuki na vratih, prostoročno odpiranje pokrova prtljažnika in odpiranje ter zapiranje zložljive trde strehe od zunaj z avtomobilskim ključem v bližini.

PRILAGODLJIVI ŽAROMETI.

Dvojni ksenonski žarometi s prilagodljivo lučjo za osvetlitev notranje strani ovinka, spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo po mestu in avtocesti ter BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolge luči) skrbijo za optimalno osvetlitev cestišča. Vrtljivi žarometi v temi široko osvetlijo notranji del ovinka, ko vozilo zapelje v ovinek. Luč za osvetlitev notranje strani ovinka (vključena v paket opreme), ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana avtomatsko aktivira že na mestu. Prilagodljivi žarometi v vseh voznih razmerah skrbijo za optimalno osvetlitev cestišča in s tem izboljšajo aktivno varno vožnjo.

PROTIVETRNA PREGRADA.

Za izboljšanje udobja protivetrna pregrada učinkovito ščiti voznika in sovoznika pred prepihom tudi pri velikih hitrostih. Mrežna zaščita skrbi za prijeten in nemoten užitek pri vožnji z odprto streho.
Ko protivetrne pregrade ne potrebujete več, se lahko ta preko zložljivega mehanizma enostavno zloži v nekaj korakih. Zaradi mer z varčno izrabo prostora se lahko nato pospravi v odlagalni predal za zadnjim naslonjalom.

GRELNIK ZATILJA.

Grelnik zatilja skrbi za posebej udobno vožnjo, s tem da prijetno greje zatilje in predel ramen. Pri vožnji z odprto trdo streho se preko sistema toplega zraka, ki je integriran v sprednjem sedežu, moč ogrevanja in dotok zraka uravnavata odvisno od hitrosti in zunanje temperature. Tako lahko tudi pri čedalje večji hitrosti ali nižji zunanji temperaturi uživate v vožnji z odprto streho.
Voznik in sovoznik lahko individualno izbirata med tremi stopnjami temperature. Pri zaprti strehi so na voljo tri fiksne stopnje, neodvisno od hitrosti in zunanje temperature. Grelnik zatilja se upravlja preko tipk stikala za streho kabrioleta na sredinski konzoli. Na ta način so nastavitve enostavno dostopne preko obeh sprednjih sedežev.