ČLOVEK. STROJ. VISOKA ZMOGLJIVOST.

BMW M

Novi BMW M4 Coupé.

ČLOVEK. STROJ. VISOKA ZMOGLJIVOST.

Novi BMW M4 Coupé.

ČLOVEK. STROJ. VISOKA ZMOGLJIVOST.Novi BMW M4 Coupé.

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min (BMW M4 Coupé)

317 (431)/5.500–7.300

Pospešek 0-100 km/h v s (BMW M4 Coupé)

4,3 [4,1]

Kombinirane emisije CO2 v g/km (BMW M4 Coupé)

204 [194]

Masa praznega vozila EU v kg (BMW M4 Coupé)

1.590 [1.615]

Že s svojim lahkokategornim rekordom z manj kot 1500 kg po DIN, BMW M4 Coupé jasno poudarja svoj cilj: nemogoče je mogoče. Opremljen s povsem novim vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo s 431 KM, 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko z Drivelogic in orodji za maksimalno preciznost, kot so M Servotronic, aktivni M diferencial in prilagodljivo M podvozje, je ikona hiše BMW M pripravljena, da stopi v ring. Njegov nasprotnik: fizikalne meje. Njegovo zmagoslavje: vozni značaj, ki dosega enost človeka in stroja nezaslišanih razsežnosti.

FASCINACIJA BMW M.

Strast, ki združuje.

Visoka zmogljivost, najmodernejše tehnologije in pravi občutek dirkalnega športa se lahko izrazijo z eno samo črko: M. M Power World nudi ekskluzivne informacije o M visokozmogljivih avtomobilih – in predstavlja mesto srečanja za vse, ki jih povezuje skupna strast: fascinacija do najmočnejše črke na svetu.

Vozna dinamika.

431 KM čaka na vaš ukaz. In ko vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v najkrajšem času pospeši do meje, se zmogljivost BMW M4 Coupé občuti neposredno. Pri tem se potisk precizno dozira vse do najvišjih območij vrtilne frekvence. Prilagojene tehnologije iz sveta motošporta, kot je aktivni M diferencial, prenašajo moč M motorja neposredno na cesto in v vsaki situaciji skrbijo za varno in brezhibno možnost nadzora.

Oblika.

Visoka zmogljivost na prvi pogled: BMW M4 Coupé nadaljuje tradicijo M avtomobilov in združuje ekstremno športen videz s senzacionalno obliko. Atletske poteze in raztegnjena silhueta krepijo močan videz in dinamiko tega ikonskega športnega avtomobila. Notranjost se brezhibno navezuje na to: kokpit, ki je v vsaki podrobnosti prilagojen vozniku, navduši z najboljšim možnim nadzorom in brezkompromisnim značajem motošporta.

Učinkovitost.

Tudi ko gre za učinkovitost, BMW M4 Coupé simbolizira visoko zmogljivost. Inteligentna lahka konstrukcija in ukrepi BMW EfficientDynamics, kot je funkcija Auto Start Stop ali regeneracija zavorne energije, skrbijo za optimalno uporabo virov in s tem dajejo pomemben prispevek moči in vzdržljivosti BMW M4 Coupé. Rezultat ni samo še boljša dinamika, ampak tudi nižja poraba in manj škodljivih snovi.

4,1 S

3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo združuje najboljše iz dveh svetov: visoka vrtilna frekvenca z do 7300 vrt/min in izvrsten razvoj moči z največjim navorom 550 Nm. 317 kW (431 KM) močan M motor pospeši od 0 do 100 km/h v samo 4,1 sekunde (z M DTC z Drivelogic).
Neposredno vbrizgavanje bencina preko dveh turbopolnilnikov in M značilna precizna uglasitev skrbita za to, da se motor že ob najmanjšem dotiku pedala za plin odzove z neposredno odzivnostjo, silovitim potiskom in suvereno dinamičnostjo.