MOTOŠPORT ZA OČI.

BMW M

Oblika BMW M4 Coupé.

MOTOŠPORT ZA OČI.

Oblika BMW M4 Coupé.

Visoka zmogljivost na prvi pogled: BMW M4 Coupé nadaljuje tradicijo M avtomobilov in združuje ekstremno športen videz s senzacionalno obliko. Atletske poteze in raztegnjena silhueta krepijo močan videz in dinamiko tega ikonskega športnega avtomobila. Notranjost se brezhibno navezuje na to: kokpit, ki je v vsaki podrobnosti prilagojen vozniku, navduši z najboljšim možnim nadzorom in brezkompromisnim značajem motošporta.

MOTOŠPORT ZA OČI.Oblika BMW M4 Coupé.

Visoka zmogljivost na prvi pogled: BMW M4 Coupé nadaljuje tradicijo M avtomobilov in združuje ekstremno športen videz s senzacionalno obliko. Atletske poteze in raztegnjena silhueta krepijo močan videz in dinamiko tega ikonskega športnega avtomobila. Notranjost se brezhibno navezuje na to: kokpit, ki je v vsaki podrobnosti prilagojen vozniku, navduši z najboljšim možnim nadzorom in brezkompromisnim značajem motošporta.

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Odraz moči: brezmejna moč BMW M4 Coupé je razvidna v vsaki podrobnosti. Markantne vstopne odprtine za zrak spredaj ponazarjajo enormno količino zraka, s katerim se M motor hladi med svojimi visokozmogljivimi napori. Mišičasta izboklina na pokrovu motorja daje slutiti na brutalnost turbinsko polnjenih motorjev. Dolg, razpotegnjen pokrov motorja tvori začetek atletske linije kupeja, ki priča o čisti športnosti. Air Curtain in Air Breather skrbita za aerodinamično piko na i. In dajeta BMW M4 Coupé, enako kot M ledvička z dvojnimi prečkami, M značilni bočni odprtini za zrak, M zunanja ogledala in M dvojni končni izpušni cevi, še intenzivnejšo vizualno dinamiko.
Nenazadnje štiri poševno odrezane končne izpušne cevi na zadku s svojim nezamenljivim zvokom govorijo jasen jezik. To vozilo uteleša vrhunske zmogljivosti – tehnično, z obliko in predvsem na cesti.

Nezamenljiv.

OBLIKOVAN Z VISOKO ZMOGLJIVOSTJO.

Odkrijte obliko in dinamiko BMW M4 Coupé.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

V notranjosti vozila na novo razvita M sedeža s školjkasto obliko in osvetljenim M logotipom čakata na voznika in sovoznika. Sedeža nudita odlično bočno oporo in z inteligentno ergonomijo ustvarjata neposredno povezavo z vozilom. Vsi upravljalni elementi v kokpitu so usmerjeni k vozniku in zagotavljajo zelo natančno možnost upravljanja znotraj delčkov sekunde. Okrogli instrumentni prikazi v videzu dirkalnega športa, M usnjen volan in M prestavna ročica izpopolnjujejo celotno sliko in ne puščajo nobenega dvoma: BMW M4 Coupé je ustvarjen, da ponovno določi meje.

M SEDEŽI.

M sedež s svojim samostojnim in funkcionalnim značajem označujeta odlična ergonomija in opora telesa pri dinamični vožnji. V predelu prsi je poudarjen z osvetljenim simbolom črke M. Za občutek sedenja kot v motošportu skrbijo školjkasta oblika sedeža z integriranim naslonom za glavo in izrazite odebeline na naslonjalu ter sedežni ploskvi, kakor tudi nastavitev širine naslonjala in ledvene opore.
Dosledna lahka konstrukcija M sedežev zmanjša skupno maso vozila. K zmanjšanju mase vozila svoj delež prispeva tudi mehanska, ročna nastavitev sedeža. Za podporo bočni opori pri športni vožnji se na voznikovi strani na sredinski konzoli nahaja kolenska blazina. Nizka višina sedeža zniža težišče vozila in podpira povratno informacijo pri dinamični vožnji.

M ZUNANJA OGLEDALA.

Aerodinamično izpopolnjeno M zunanje ogledalo je del športno-dinamične M oblike. S pritrditvijo na karoserijo z izrazitim dvojnim rebrom, je M zunanje ogledalo oblikovni simbol in hkrati posreduje jasno sporočilo preciznega sestavnega dela. V ozki, iztegnjeni reži je z visoko natančnostjo vdelan prosojni LED dodatni smernik.

KOKPIT.

Kdor želi iti do absolutne meje, potrebuje popoln nadzor. Zato so vse funkcije v kokpitu BMW M4 Coupé dosegljive neposredno in intuitivno. V središču stoji M usnjen volan. Tukaj se nahajata gumba M Drive za aktiviranje individualnih nastavitev vozila in – pri različici opreme z M menjalnikom z dvojno sklopko – prestavna vzvoda. Slednja omogočata prestavljanje brez prekinitve vlečne sile.
Instrumentna plošča v M obliki poudarja športnost vozila. In medtem ko se sami predajate užitku v vožnji, inovativna visokotehnološka oprema, kot je BMW Head Up projektor z M specifičnim prikazom, skrbi za to, da so vse pomembne informacije vedno v vašem vidnem polju. Tako je vaša pozornost v vsakem trenutku usmerjena na cesto, kar pomeni, da se lahko popolnoma predate športni vožnji.

KOLESA.

Paša za oči in močna sporočilnost hkrati so povsem na novo razvita platišča z izpopolnjeno maso za BMW M4 Coupé. Že v osnovni opremi posredujejo 18" M lita alu. platišča V-spoke v barvi Ferric Grey jasno sporočilo. V dodatni opremi so na voljo 19" M lita alu. platišča Double-spoke. Po izbiri v barvi Ferric Grey ali črni razkrivajo pogled na M karbonsko-keramične zavore ali M kompozitne zavore z M logotipom.
Vseeno, za katero različico se odločite – maksimalna stabilnost ohranjanja smeri vožnje je zagotovljena: navsezadnje osnovne kombinirane pnevmatike BMW M4 Coupé preko širših zadnjih pnevmatik ne krepijo le mišičastega videza zadka. Ampak izpopolnijo tudi vodljivost in oprijem.

BMW INDIVIDUAL.

Edinstvenost vsakega značaja se razkrije v podrobnostih. Kajti tukaj leži izvor prave ekskluzivnosti. Dajte hrepenenju po popolnosti svoj izraz.

Izraz osebnosti.

 • Lakiranja BMW Individual

  Superiornost izžareva že, ko miruje: BMW Individual nudi za BMW M4 Coupé razširjeno raznolikost z ekskluzivnimi lakiranji. Eden izmed osmih izraznih barvnih odtenkov je kovinski Frozen Brilliant White. Svilnato mat lakiranje BMW Individual kot ivje prekriva markantne obrise. Bela površina razprši vpadno svetlobo in s tem daje BMW Individual M4 Coupé posebej športen videz.

 • Usnje Merino z drobnozrnato strukturo iz BMW Individual

  S peto generacijo uteleša skrajno vrednost: prefinjena in kot žamet mehka površina usnja Merino z drobnozrnato strukturo iz BMW Individual v muškatni barvi, navdušuje z žametnim videzom in voljno haptiko. Da bi našli svoj osebni barvni odtenek, vam je na izbiro fascinanten spekter od Opal White preko muškatne do Cohiba Brown.

 • Notranje obloge iz BMW Individual

  Popolnost ročnega dela vse do najmanjše podrobnosti: posrečen kontrast tvorijo notranje letve iz plemenite vrste lesa Ash Grain White. Ta prepriča s svojo nevsiljivo strukturo in daje notranjosti nezamenljivo eleganco. Alternativa obema značajskima okrasoma iz plemenite vrste lesa so črne notranje obloge v laku Piano. Primerljivo površino lahko dosežejo le vodilni svetovni proizvajalci klavirjev.

 • Druga oprema iz BMW Individual

  Laskajo očem: dodatne usnjene površine instrumentne plošče iz BMW Individual dajejo notranjosti novo dimenzijo privlačnosti.
  Barvni poudarki, ki se vidijo in občutijo: kontrastno prešivanje iz BMW Individual je izraz najvišje elegance in na izrazit način poudarja polno usnjeno oblazinjenje iz črnega usnja Merino z drobnozrnato strukturo. Na izbiro so štiri barve: Sakhir Orange, Silverstone, rumena ali modra.