DOSLEDNO ZASNOVAN ZA DIRKALIŠČE.

Posebni model BMW M4 GTS.

DOSLEDNO ZASNOVAN ZA DIRKALIŠČE.

Posebni model BMW M4 GTS.

DOSLEDNO ZASNOVAN ZA DIRKALIŠČE.Posebni model BMW M4 GTS.
BMW M

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min

368 (500)/6250

Največji navor (Nm) pri 1/min

600/4000-5500

Pospešek 0–100 km/h v s

3,8

Najvišja hitrost v km/h

305

Z BMW M4 GTS predstavlja BMW M GmbH fascinantno vozilo visoke zmogljivosti, v okviru tradicije legendarnih posebnih modelov na osnovi BMW M3. BMW M4 GTS je bil zasnovan z revolucionarnimi tehnologijami za uporabo na dirkališču. To se odraža s časom kroga 7 minut in 28 sekund na Severni pentlji Nürburgringa. Hkrati ostane dovoljenje za vožnjo v cestnem prometu neomejeno v uporabi. Omejena izdaja 700 primerkov daje BMW M4 GTS dodatno ekskluzivnost.

VOZNA DINAMIKA.

Tehnologija dirkalnega športa za cesto: BMW M4 GTS ima na voljo tehniko vbrizgavanja vode, ki že v varnostnem avtomobilu BMW M4 motoGP zagotavlja bistveno večjo zmogljivost in navor. Med postopkom se v zbiralniku sesalnega modula vbrizga precizna količina razpršene vode. Pri izparevanju pomembno ohladi posesani zrak, s čemer se znižata končna temperatura stiskanja v zgorevalnem prostoru in možnost klenkanja. Na ta način lahko vrstni 6-valjni motor M TwinPower Turbo obratuje z višjim polnilnim tlakom in hitrejšim trenutkom vžiga. Medtem ko se zmogljivost in navor se povečata, se termična obremenitev zmanjša.
Podvozje, sprednji razdelilnik in zadnja krilca se nastavijo ročno. S tem se v vsakem trenutku zagotovi odlično aerodinamično ravnotežje. Vozilo se lahko individualno nastavi za vsako stezo na dirkališču ali uporabo v običajnem cestnem prometu.

 • M specifično nastavljivo podvozje

  M specifično 3-smerno nastavljivo podvozje s prilagojenimi stabilizatorji je opremljeno z vrtljivimi ležaji iz rezkanega aluminija. Lega podvozja se lahko s tem brezstopenjsko spusti za 20 mm spredaj in 17 mm zadaj, medtem ko se blažilniki ciljno nastavijo glede na področje uporabe. Stopnja stiskanja se lahko ločeno nastavi za hitro in počasno stiskanje vzmeti.

 • M menjalnik z dvojno sklopko z Drivelogic

  M menjalnik z dvojno sklopko z Drivelogic je inovativen 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, ki je posebej prilagojen za motorje BMW M z visoko vrtilno frekvenco. Sistem ima na voljo avtomatsko izbiro prestave z izpopolnjeno trakcijo, Launch Control, Low Speed Assistance in funkcijo Auto Start Stop. Omogoča ekstremno hitro menjavanje prestav brez prekinitve vlečne sile.


  Dva ločena sklopa menjalnika z lastno sklopko prenašata moč motorja na zadnja kolesa brez izgub. Menjavanje prestav poteka avtomatsko ali ročno prek prestavnih vzvodov na volanu oz. prestavne ročice. Drivelogic nudi v avtomatiziranem (način D Drive) in ročnem (sekvenčni način S) delovanju možnost izbire med tremi programi prestavljanja: ekstremno športen, udoben ali varčen. V tem primeru se, enako kot pri Launch Control, ki omogoča maksimalen štart iz mesta z maksimalnim pospeškom, pridobi ekstremno dinamično vozno doživetje: prestavljanje pri polnem plinu, brez pedala za sklopko in z neprekinjenim prenosom moči. Krmiljenje menjalnika in integriran Launch Control sta prilagojena višji zmogljivosti in večjemu navoru M4 GTS.

ČISTA ZMOGLJIVOST.

BMW M4 GTS v akciji.

The BMW M4 GTS engine.

500 KM

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Ekskluzivne karbonske komponente jamčijo optimalno porazdelitev mase in aerodinamiko s spremenljivim odgonom. H komponentam iz plastike, ojačane s karbonskimi vlakni (CFRP), se poleg zadnjega difuzorja štejejo še zadnja krilca z aluminijastim podnožjem in nastavljivimi krilci ter prav tako nastavljiv sprednji razdelilnik (splitter). Sprednji pokrov iz CFRP je lakiran v barvi vozila, npr. v ekskluzivni kovinski barvi BMW Individual Frozen Dark Grey. Poudarek na sprednjem razdelilniku v barvi Acid Orange tvori učinkovit kontrast. Kovana in polirana M lita alu. platišča Star-spoke 666 M v barvi Acid Orange zaokrožujejo zunanji videz. Z 19ˮ pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2 spredaj in 20ˮ zadaj ste pripravljeni na skrajno obliko zmogljivosti.

Ena izmed razpoložljivih možnosti dodatne opreme za največjo zmogljivost so ultra lahka M karbonska platišča. Izdelana so iz kompozitov CFRP, z dimenzijami 9,5 J x 19 (sprednja prema) in 10,5 J x 20 (zadnja prema).

Podrobnosti opreme BMW Individual Shadow Line visok sijaj so bile dopolnjene s sprednjim razdelilnikom in bočnima elementoma v obliki škrg v črni barvi visok sijaj. Enoti zadnjih luči sta prvič opremljeni z OLED tehnologijo (organske svetlobne diode), ki na spektakularen način razsvetli ta poseben model visoke zmogljivosti.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

Sredinska konzola, ki je konstruirana z lahko konstrukcijo, je prevlečena z zelo kakovostno alkantaro s kontrastnimi šivi v barvi Dark Grey, enako kot meh ročice ročne zavore. Samostojno oblikovane obloge na vratih in bočnih stenah so v okviru lahke konstrukcije izdelane iz trajnostnih surovin in tehtajo le polovico teže serijskih delov. Zanke za zapiranje vrat z M črtami nadomeščajo običajne kljuke na vratih. Nasloni za roko so prevlečeni iz alkantare, ki ne drsi. Markantne notranje letve iz alkantare v antracitni barvi s perforiranim napisom GTS v barvi Acid Orange zaokrožujejo notranjost.
M športni volan z dvojnimi prečkami in multifunkcijskimi gumbi, M značko in integrirano zračno blazino za voznika je kot ustvarjen za uporabo na dirkališču. Volanski obroč iz alkantare s kontrastnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec se odlično prilega dlanem. Oznaka 12 h nudi orientacijo pri dinamični vožnji, medtem ko lahko voznik s pomočjo gumbov M Drive prilagodi nastavitev kar med vožnjo.

The optional Clubsport package.

Paket Clubsport

Dodatni paket Clubsport nudi v dirkalnem športu plus pri varnosti in še bolj izpopolni športno doživetje. Osrednji del predstavlja jeklen varnostni lok z visoko trdnostjo zadaj, ki je lakiran v barvi Acid Orange. Poleg tega se na loku nahajajo pritrdišča za 6-točkovna varnostna pasova, ki sta prav tako del paketa Clubsport in ki vozniku ter sovozniku nudita dodatno oporo pri ekstremnem prečnem pospešku. Poleg tega koračna pasova pri trku preprečita, da voznik ali sovoznik zdrsne pod varnostni pas. Paket Clubsport zaokrožuje gasilni aparat.

Discover all colours and wheels interactively.

BMW M4 GTS V POGLEDU 360°.

Odkrijte barve in platišča interaktivno.

BMW M4 GTS V POGLEDU 360°.

Odkrijte barve in platišča interaktivno.

 • Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW M4 GTS:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,3
  Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 194
  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.