NAJVARNEJŠI NAČIN, DA SE PRESTOPIJO MEJE.

Udobje in varnost v BMW M4 Coupé.

Kdor želi prodreti v nova mejna območja, potrebuje partnerja, na katerega se lahko zanese. BMW M4 Coupé nudi z daljnovidnimi tehnologijami, kot so prilagodljivi žarometi, enormna stabilnost tehnološko naprednega materiala iz karbonski vlaken in inteligentne komfortne rešitve, maksimalno varnost in neomejen užitek v vožnji – brezkompromisno v vsaki situaciji.

M USMERJENOST K VOZNIKU.

K ergonomskemu konceptu M avtomobila spada ekskluziven kokpit z značilno M usmerjenostjo k vozniku. Pri tem so vsi upravljalni elementi dosledno usmerjeni k vozniku. V ospredju je, enako kot v dirkalnem športu, intuitiven, popolni nadzor nad vozilom, združen z najkrajšimi reakcijskimi časi.

AKTIVNA IN PASIVNA VARNOST.

AKTIVNA IN PASIVNA VARNOST.

Vedno najboljša zaščita.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov skrbi pri M avtomobilih za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni. Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba večfaznih jekel z visoko trdnostjo skrbijo pri majhni masi za maksimalno stabilnost varnostne potniške celice, Active Protection pa za preventivno zaščito potnikov. Energija trka se preusmeri mimo potniške celice na druga področja karoserije, kot je talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru ali streha, in absorbira preko deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B-stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.
Za zaščito pešcev je v sprednjem delu med nosilcem in oblogo odbijača vgrajen blažilnik udarcev, ki zmanjša poškodbe pri trku na minimum. Za zmanjšanje energije trka je pokrov motorja dodatno opremljen z deformacijskimi elementi, ki služijo kot zmečkljive cone.
Active Protection opozarja pred utrujenostjo, v kritičnih situacijah se varnostna pasova na sprednjih sedežih prednapneta, električni sedež se vrne v pokončni položaj in zaprejo se bočna okna ter pomična streha. Po nesreči lahko vozilo avtomatsko zavira do popolnega mirovanja.

KOMFORTNI DOSTOP.

Komfortni dostop omogoča dostop v vozilo brez uporabe avtomobilskega ključa preko voznikovih ali sovoznikovih vrat in prtljažnika. Poleg tega oprema vključuje osvetlitev polja pred vozilom z integrirano lučjo v kljuki na vratih in prostoročno odpiranje vrat prtljažnika preko kratkega, usmerjenega zamaha z nogo pod zadnji odbijač.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

Prilagodljivi LED žarometi v polni LED tehniki skrbijo z integriranimi smerniki, funkcijo zasenčene in dolge luči ter dnevne luči za optimalno osvetlitev cestišča in boljšo vidljivost ponoči. Dinamično raztegnjen LED smernik je z močno izraznostjo nameščen nad značilnimi LED svetlobnimi obroči. BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč) in prilagodljiv snop žarometa s spremenljivo porazdelitvijo luči učinkovito podpirata boljšo vidljivost ponoči – za sproščeno vožnjo kot podnevi.