SLEDITE SVOJI POTI. IN VZEMITE VES SVET S SEBOJ.

Services & Apps iz BMW ConnectedDrive v BMW M4 Coupé.

Komunikacija, informacije in razvedrilo – s Services & Apps iz BMW ConnectedDrive doživite mobilnost povsem v novi obliki.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.
Sem sodi tudi BMW Online, ki vam omogoča dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje preko GoogleTM ali funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so spletne kamere, parkirne informacije, potovalni in hotelski vodič, sestavijo individualno.
Enako praktična je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone, kot je npr. BMW Connected. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v BMW novo doživetje.

BMW M LAPTIMER APP.

Z BMW M Laptimer App se lahko na dirkalnih stezah precizno evidentirajo vozni podatki in v nadaljevanju analizirajo za izboljšanje lastne hitrosti vožnje. Za to ima aplikacija na voljo precizne podatke senzorjev BMW in pri tem izbrane vrednosti prikazuje na nadzornem prikazovalniku. Upravljanje poteka s pomočjo upravljalnika iDrive. Med meritvijo BMW M Laptimer App posname položaj GPS, hitrost, pospeševanje pri vožnji naprej, bočni pospešek (G sile), čase krogov in pospeševanje do določene hitrosti (npr. od 0 do 100 km/h). Glede na opremo vozila in modelno leto se med evidentirane vrednosti štejejo tudi položaj pedala za plin, krmilni kot, upočasnjevanje, vrtilna frekvenca motorja, prestava in poraba. Evidentirani podatki se lahko kot trenutni posnetek objavijo na Facebooku in Twitterju in se kot shranjene vrednosti pošljejo prek e-pošte.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive. S to udobno storitvijo preko pritiska gumba vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas. Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate neposreden in neomenjen dostop do več kot 22 milijonov skladb v svojem BMW – brez ovinkov preko drugih naprav, kot je recimo vaš pametni telefon. Tukaj so za vsak okus na voljo ravno prave skladbe. S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster, odprete račun za enoletni dostop do sveta glasbe. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem.
Pogoj za uporabo sta oprema BMW ConnectedDrive Services in navigacijski sistem BMW Professional.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času. Kot viri podatkov med drugim služijo profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije. Vrednotenje podatkov deluje tako precizno, da se lahko zastoji lokalizirajo do nekaj metrov natančno. Tako vas lahko RTTI v realnem času obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih in vam hkrati ponudi priporočila za obvoz.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem avtomatsko sproži inteligentni klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

BLUETOOTH OFFICE.

Z Bluetooth Office lahko čas v svojem vozilu izkoriščate še učinkoviteje. Po zaslugi naprav z Bluetooth si lahko na poti udobno organizirate svoj vsakdan. E-pošta, termini, opravila ali SMS sporočila se prikažejo na nadzornem prikazovalniku ali predvajajo preko zvočnikov avdio naprave s pomočjo funkcije glasnega branja. Preko funkcije BMW Apps je hkrati možen prikaz koledarskih vnosov Apple iPhone. Seznam vseh združljivih mobilnih naprav najdete na www.bmw.com/bluetooth.

INTERNET.

Z opremo internet se lahko na nadzornem prikazovalniku v BMW prikličejo internetne strani. Vnos internetnega naslova, na katerem se nahaja vsebina (URL), poteka enostavno in udobno preko upravljalnika iDrive ali seznama priljubljenih za hiter dostop. Z neomejenim prenosom podatkov za internetno uporabo lahko na ravni države (brez gostovanja) udobno brskate po spletu neposredno v svojem BMW. Nadzorni prikazovalnik se lahko uporablja za brskanje po spletu pri hitrosti vozila do 4 km/h.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.