PRIPRAVLJEN NA VSE.

Vozna dinamika BMW X3.

Kot utelešenje izvedenke Sports Activity Vehicle, BMW X3 navdušuje z maksimalno fleksibilnostjo. Osnovno podvozje se izkaže agilno v mestu in ostrih ovinkih, udobno in varno pri neugodnih razmerah na cesti, stabilno in z ohranjanjem smeri pri visokih hitrostih. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive skrbi za najboljšo trakcijo pri vseh vremenskih pogojih. In z možnostmi, kot je npr. dinamični nadzor blažilnikov, lahko podvozje BMW X3 še bolj prilagodite svojim potrebam.

DINAMIČNI NADZOR BLAŽILNIKOV.

Dodatni dinamični nadzor blažilnikov omogoča, da se karakteristika blažilnikov stalno idealno prilagaja želji voznika, izboljša prijetna vožnja brez sunkov ali poveča vozna dinamika. Poleg osnovne nastavitve Comfort, ki zagotavlja prijetno in udobno vožnjo brez sunkov, sta na voljo še dva programa: Sport in Sport+. V tem primeru je nastavitev blažilnikov trša, kar pomeni bolj športen užitek v vožnji.

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, s tem da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane BMW stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. xDrive predčasno porazdeli pogonsko moč – krmiljena s pomočjo senzorjev DSC – med premama tako, da se prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih odpravi pravočasno in s tem poveča stabilnost ohranjanja smeri vožnje. Obenem zagotovi hitro in varno pospeševanje tudi na spolzkih ali strmih delih ceste. DSC mora v kritičnih razmerah na cesti posegati redkeje. BMW xDrive učinkovito združuje prednosti vsekolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z značilno agilnostjo BMW.

  • Status xDrive

    Dobre napovedi tudi v nepreglednih razmerah: s statusom xDrive ohranite pregled. Tudi na težko prehodnih terenih imate preko kombiniranega instrumenta in osrednjega nadzornega prikazovalnika dostop do pomembnih informacij. Poleg preglednega kompasa za orientacijo (samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom) se prikažejo tudi vzdolžni in prečni naklon vozila ter aktualni zasuk koles – ne samo numerično, ampak tudi nazorno s 3D prikazom vozila.

PERFORMANCE CONTROL.

Performance Control pri vožnji skozi ovinek ciljno porazdeli pogonske in zavorne sile na posamezna kolesa. Ker v ovinku zunanje kolo naredi daljšo pot kot notranje, BMW Performance Control poseže preko krmiljenja moči motorja in ciljnega zaviranja: zunanji kolesi dobita več moči, notranji manj, pri tem pa vsa kolesa izkoristijo svojo maksimalno trakcijo. Vožnja skozi ovinek poteka kot po tirih, kar izboljša varno vožnjo in vozno dinamiko.

SPREMENLJIVO ŠPORTNO KRMILJENJE.

SPREMENLJIVO ŠPORTNO KRMILJENJE.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo pri majhnem naporu zasuka volana. Ta se neodvisno od aktualne hitrosti, na zasuk volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana. Pri posebej velikih zasukih koles se zmanjšajo potrebna premikanja volana. S tem se občutno poveča agilnost, izboljša obnašanje vozila pri poudarjeni športni vožnji v ozkih ovinkih in olajša obračanje pri izogibalnih manevrih. Hkrati se izboljša udobje pri parkiranju, zavijanju in manevriranju. Pri majhnih zasukih volana krmilni mehanizem posreduje stabilno vožnjo naravnost z visoko natančnostjo.

STIKALO ZA URAVNAVANJE VOZNE DINAMIKE.

STIKALO ZA URAVNAVANJE VOZNE DINAMIKE.

Načini Comfort, ECO PRO in Sport.

Stikalo za uravnavanje vozne dinamike omogoča izbiro med načinom Comfort za osnovno nastavitev motorja in menjalnika, načinom ECO PRO, usmerjenim na učinkovitost, in načinom Sport, ki poudarja še bolj dinamično vožnjo. Porabi prijazen način ECO PRO inteligentno prilagodi karakteristični diagram pedala za plin, menjalnika in strategije ogrevanja/klime.

Učinkovito na poti z načinom ECO PRO.

Način ECO PRO zmanjša porabo goriva do 20 odstotkov. Nadaljnji varčevalni potencial nudijo funkcije jadranja (samo z menjalnikom Steptronic), asistenta za predvidevanje poti in ECO PRO Route (samo z navigacijskim sistemom Professional). Asistent za predvidevanje poti s pomočjo podatkov iz navigacijskega sistema prepozna lokalne okoliščine in predčasno posreduje nasvete. Če za naslednjim ovinkom začne veljati omejitev hitrosti, sistem še pred ovinkom priporoči odvzem plina.

ECO PRO Route.

Za varčno porabo goriva skrbi tudi ECO PRO Route. Glede na obseg prometa, individualne vozne lastnosti in krajevne okoliščine nudi izpopolnjeno pot za največjo učinkovitost. S funkcijo “jadranja” vozilo križari po cesti s hitrostjo do 160 km/h, takoj ko voznik odvzame plin in ne zavira. V načinu Sport se vozilo odziva bolj neposredno in omogoča še bolj športno vožnjo.