SLEDITE SVOJI POTI. IN VZEMITE VES SVET S SEBOJ.

Services & Apps iz BMW ConnectedDrive v BMW X3.

Vsestranskost je v BMW X3 samoumevna. Bodisi komunikacija, informacije ali razvedrilo – inovativne rešitve iz BMW ConnectedDrive vam omogočajo, da doživite mobilnost povsem na novo.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem avtomatsko sproži inteligentni klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.

Ponudba obsega na primer dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje powered by GoogleTM in praktične funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so parkirne informacije in potovalni ter hotelski vodič, uporabljajo v meniju ConnectedDrive neposredno v vozilu brez pametnega telefona.

Enako ekskluzivna je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone. Oprema ConnectedDrive Services omogoča dostop do BMW ConnectedDrive Store, kjer se storitve in aplikacije lahko kadar koli zakupijo, podaljšajo in sestavijo glede na individualne potrebe. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v vozilu BMW novo doživetje.

  • BMW Connected App

    Zdaj se lahko aplikacije v BMW uporabljajo povsem udobno. Z brezplačno aplikacijo BMW Connected (na voljo za Apple iOS in pametne telefone z operacijskim sistemom Android) se lahko aplikacije družbenih medijev in druge razvedrilne aplikacije, kot so Facebook, Twitter, Webradio (Webradio ni na voljo pri aplikaciji Android), ali osebni koledar pametnega telefona uporabljajo v vozilu. Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.
    Če je pametni telefon – na voljo za številne mobilne telefone – z vozilom povezan preko snap-in adapterja oz. USB kabla in – v primeru Apple iPhone – je aplikacija aktivna, se lahko preko sistema iDrive udobno izbirajo postaje spletnega radia iz celega sveta, prikazujejo najnovejša statusna sporočila iz Facebookovega ali Twitterjevega osebnega računa in zapadli termini na nadzornem prikazovalniku ali predvajajo preko zvočnikov avdio naprave s pomočjo funkcije glasnega branja. V okviru drugih funkcij se lahko prikazujejo novice v obliki virov RSS, medtem ko se z Wiki Local poiščejo informacije iz Wikipedije o bližnji okolici. Poleg tega vas aplikacija BMW Connected obvešča o aktualni razpoložljivosti aplikacij BMW Apps Ready (aplikacije tretjih ponudnikov).

FUNKCIJA NAREKA.

Z opremo navigacijskega sistema Professional, povezave Bluetooth in ConnectedDrive Services mobilnega telefona ni več potrebno jemati v roke. Kajti vsi vnosi tekočega besedila se lahko zdaj izvajajo preko glasu. Funkcija nareka omogoča pretvorbo izgovorjenega sporočila v besedilo, ki se lahko v nadaljevanju pošlje kot e-pošta ali SMS. Poleg tega se funkcija nareka lahko uporablja tudi za Facebookove in Twitterjeve vnose v BMW Apps. Funkcija nareka se od prve uporabe aktivira za 60 dni, za nadaljnjo uporabo v vozilu je nato potrebna sklenitev pogodbe proti doplačilu s podjetjem Nuance®.
Več informacij o združljivosti Bluetooth pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav najdete na www.bmw.com/bluetooth.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času. Kot viri podatkov med drugim služijo profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije. Vrednotenje podatkov deluje tako precizno, da se lahko zastoji lokalizirajo do nekaj metrov natančno. Tako vas lahko RTTI v realnem času obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih in vam hkrati ponudi priporočila za obvoz.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

REMOTE SERVICES.

Z Remote Services in brezplačno My BMW Remote App (na voljo v Apple App Store in Google Play Store) se lahko različne funkcije v vozilu, kot je zaklepanje in odklepanje vozila, upravljajo daljinsko. Možen je tudi neposredni prenos najdenih naslovnih podatkov prek spletnega iskalnika Google™ v navigacijski sistem, če je na voljo. Poleg tega se lahko prikaže tudi lokacija vozila. Za uporabo te funkcije je potrebna enkratna aktivacija Remote Services na portalu za stranke "My BMW ConnectedDrive" na www.bmw-connecteddrive.com.

BLUETOOTH OFFICE.

Z Bluetooth Office lahko čas v svojem vozilu izkoriščate še učinkoviteje. Po zaslugi naprav z Bluetooth si lahko na poti udobno organizirate svoj vsakdan. E-pošta, termini, opravila ali SMS sporočila se prikažejo na nadzornem prikazovalniku ali predvajajo preko zvočnikov avdio naprave s pomočjo funkcije glasnega branja. Preko funkcije BMW Apps je hkrati možen prikaz koledarskih vnosov Apple iPhone. Seznam vseh združljivih mobilnih naprav najdete na www.bmw.com/bluetooth.