DOSLEDNO PIONIRSKI.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

DOSLEDNO PIONIRSKI.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

DOSLEDNO PIONIRSKI.BMW X5 xDrive40e iPerformance.

Najboljše iz dveh svetov, združeno v posebej udobnem in vsekolesno gnanem priključnem hibridu: BMW X5 xDrive40e. Inovacija s suvereno kombinacijo luksuza in spremenljivosti BMW X5. Izvrstna vozna dinamika pri maksimalni učinkovitosti in okoljski prijaznosti – edinstven koncept, ki je odlično prilagojen športnim terenskim vozilom.

KONCEPT VOZILA.

BMW X5 z vrednostmi porabe majhnega avta. Najboljša možna trakcija in agilnost po zaslugi sistema štirikolesnega pogona BMW xDrive in polne voznodinamične lastnosti v vseh načinih vožnje. S svojo vsestranskostjo in dinamiko BMW X5 xDrive40e potrjuje vsa pričakovanja. Napis eDrive na zadku ga decentno loči od običajnega BMW X5. Kar ga še posebej odlikuje, je doseg v izključno električnem režimu. Pribl. 30 km lahko lokalno prevozi brez emisij in porabe goriva. Visokonapetostna baterija je varno vgrajena pod prtljažnikom. Slednji je z do 1720 litri običajno velikodušen in s tem zelo primeren tudi za prevažanje nepriročne prtljage. Pionirski koncept vozila, ki mu ni para.

INDIVIDUALNO OBNAŠANJE VOZILA MED VOŽNJO.

BMW X5 xDrive40e ima kot priključni hibrid na voljo različne režime pogona, s katerimi lahko voznik pomembno vpliva na realno porabo. Ta je po eni strani odvisna od izbire načina vožnje – po drugi pa od osebnega sloga voznika. Ko je baterija v celoti napolnjena, se lahko prevozi razdalja pribl. 30 km, ne da bi se ob tem porabila ena sama kapljica goriva. V načinu AUTO eDrive se z optimalno kombinacijo elektromotorja in zgorevalnega motorja, žarišče usmeri na najvišjo možno učinkovitost.

 • Urbana vožnja

  Pri vožnji v mestu BMW X5 xDrive40e v celoti izkoristi prednosti priključnega hibrida. Kratke razdalje se lahko prevozijo samo na elektriko, medtem ko obratovanje v načinu HYBRID omogoča kombinirano porabo 3,4 do 3,3 l/100 km pri emisijah CO2 78 do 77 g/km. S tem se BMW X5 xDrive40e v mestu lahko poimenuje kot pravi trilitrski avto.

 • Vsakodnevna vožnja

  BMW X5 xDrive40e je optimalno vozilo tudi za dnevne migrante. Na razdalji od 50 do 60 km je njegova povprečna poraba goriva s 6,5 do 6,0 l precej pod vrednostjo drugih vozil tega razreda. Na kratko: uživajte komforten luksuz modela BMW X pri nizki porabi.

 • Vožnja na velike razdalje

  Doživite varčen užitek v vožnji – tudi na daljših razdaljah. Kombiniran skupni doseg BMW X5 xDrive40e znaša 830 km. Za daljša potovanja to pomeni povprečno porabo 11 do 10,5 l.

VOZNA DINAMIKA NAMESTO EMISIJ.

Poudarek: doživite BMW X5 xDrive40e.

VOZNA DINAMIKA NAMESTO EMISIJ.

Poudarek: doživite BMW X5 xDrive40e.

POGON.

BMW X5 xDrive40e poganjata močan 4-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo in visoko učinkovit elektromotor eDrive. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive skrbi za optimalno trakcijo. Iz kombinacije tehnologij BMW EfficientDynamics je nastalo inovativno vozilo, ki je varčno v porabi in hkrati nudi polno dinamiko ter stabilnost pri vseh razmerah na cesti.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

Bodisi pri dnevni vožnji na delo bodisi za izlet ob koncu tedna: kratke razdalje pribl. 30 km se lahko prevozijo povsem električno in s tem brez emisij ter porabe goriva. Na daljših razdaljah ali pri večjih zmogljivostnih zahtevah inteligentno upravljanje energije skrbi za najučinkovitejšo kombinacijo elektromotorja in zgorevalnega motorja. S pomočjo tipke eDrive voznik izbira med tremi načini eDrive. Ti so razdeljeni na osnovni način AUTO eDRIVE, povsem električen način MAX eDRIVE in način SAVE BATTERY za varčevanje z baterijo.

 • Način AUTO eDRIVE

  V načinu AUTO eDRIVE inteligentni sistem BMW EfficientDynamics določi najučinkovitejšo kombinacijo elektromotorja in zgorevalnega motorja – glede na hitrost vožnje in napolnjenost baterije. Ta način se razdeli v dve fazi: če napolnjenost baterije znaša med 12 in 100 %, lahko pri hitrosti do 70 km/h lokalno vozite brez emisij in porabe goriva. Pri višjih hitrostih ali večjih obremenitvah se avtomatsko vklopi bencinski motor. Če napolnjenost baterije pade pod 12 %, lahko BMW X5 xDrive40e pri zmernem pospeševanju povsem električno vozi le še do hitrosti 55 km/h.

 • Način MAX eDRIVE

  Maksimalen električni užitek v vožnji: v načinu MAX eDRIVE se lahko povsem električno vozi do hitrosti 120 km/h. Pri večji hitrosti ali kadar se želi iztisniti poln potencial pospeševanja, se avtomatsko vklopi zgorevalni motor.

 • Način SAVE BATTERY

  Kadar je napolnjenost baterije nizka, lahko voznik z izbiro načina SAVE BATTERY učinkovito polni baterijo preko zgorevalnega motorja oziroma ohrani trenutno napolnjenost. S tem voznik aktivno prihrani kapaciteto baterije za poznejšo, povsem električno vožnjo.

 • Predvidevanje

  Ko je cilj enkrat vnesen v navigacijski sistem, predvidljivo upravljanje energije analizira načrtovano pot s pomočjo konstantnih podatkov, kot so omejitev hitrosti in informacije v realnem času o aktualnem prometnem stanju. S tem sistem povsem električen režim obratovanja uporablja glede na situacijo, učinkovito in predvsem za odseke poti, kjer se to najbolj izplača: npr. za mestno vožnjo.

POLNJENJE.

Bodisi preko običajne gospodinjske vtičnice bodisi na BMW i Wallbox iz obsežne ponudbe izdelkov in storitev 360° ELECTRIC – polnjenje visokonapetostne baterije ne bi moglo biti bolj enostavno. Za oskrbo z energijo na poti so na voljo številne javne polnilne postaje ChargeNow.

Celovita storitev za električno mobilnost.

 • Polnjenje doma

  Vozilo se lahko udobno polni doma na običajni gospodinjski 230-voltni vtičnici in je v manj kot štirih urah ponovno na voljo s polno električno kapaciteto. Polnilna vtičnica na vozilu se nahaja za vratci na sprednji levi bočni steni. Za polnjenje je potreben zgolj specifičen polnilni kabel, ki je varno in z varčno izrabo prostora spravljen pod dnom prtljažnika. Zaradi posebnega tesnila sta polnilna vtičnica in vtič zaščitena pred vremenskimi vplivi. LED svetlobni obroči na polnilni vtičnici jasno obveščajo o stanju napolnjenosti. Namesto običajne vtičnice je možna tudi montaža polnilne postaje BMW i Wallbox na steni. Slednja nudi večjo polnilno moč, kar pomeni bistveno krajši čas polnjenja. Prikaz v specifičnem kombiniranem instrumentu obvešča o aktualnem stanju napolnjenosti visokonapetostne baterije. V odvisnosti od različnih pogojev, kot npr. jakosti električnega toka na vtičnici, aktivnih električnih porabnikov v vozilu med polnjenjem ali uporabe BMW i Wallbox, traja manj kot tri ure, da je prazna visokonapetostna baterija ponovno v celoti polna. Potniški prostor se pri zunanjem polnjenju lahko klimatizira, ne da bi to vplivalo na napolnjenost visokonapetostne baterije.

 • Polnjenje na javni točki

  Poleg na običajnih gospodinjskih vtičnicah doma, se lahko vozilo enostavno in udobno polni tudi na poti na javno dostopnih polnilnicah. Tako lahko voznik, npr. po nakupovanju, svojo pot nadaljuje s polno električno kapaciteto brez emisij. Za polnjenje je potreben zgolj priložen polnilni kabel, ki je varno in z varčno izrabo prostora spravljen pod dnom v prtljažniku. LED svetlobni obroči na polnilni vtičnici jasno obveščajo o stanju napolnjenosti. Preko navigacijskega sistema in My BMW Remote App za priključne hibride, voznik prejme informacije o lokaciji in razpoložljivosti primernih polnilnih postaj. Preverjanje pristnosti na polnilni postaji in mesečni obračun zapadlih stroškov za elektriko potekata preko kartice ChargeNow storitve mobilnosti ChargeNow v okviru BMW. Vozilo se lahko z izmeničnim tokom polni z različnimi jakostmi toka. Trajanje polnjena se spreminja glede na različne vplive, kot npr. jakost toka in število aktivnih električnih porabnikov v vozilu.

POVEZLJIVOST.

Vedno povezani s svojim BMW: preko pametnega telefona (iOS ali Android) so poleg BMW Remote Services, kot daljinsko zaklepanje, na voljo tudi specifične hibridne funkcije. S tem imate vedno pregled nad vrednostmi porabe in učinkovitosti svojega BMW X5 xDrive40e. BMW Services za vsako situacijo, uporabno v vozilu – in zunaj.

 • My BMW Remote za priključni hibrid

  My BMW Remote App za priključne hibride za operacijska sistema iOS in Android vam kaže podrobne informacije o aktualnem statusu vašega BMW – npr. lokacijo vozila, napolnjenost baterije in preostali doseg.

  Postopek polnjenja se lahko daljinsko nadzoruje s pomočjo časomera, medtem ko se klimatizacija lahko točno aktivira na daljavo že pred začetkom vožnje. Cilji, tako imenovane interesne točke (POI), in lokacije polnilnih postaj se lahko iz aplikacije povsem enostavno pošljejo neposredno v vozilo.

  My BMW Remote App za priključne hibride meri tudi učinkovitost vsake vožnje in posreduje koristne nasvete o tem, kako se lahko izboljša učinkovitost vozila in s tem poveča doseg. Vrednost učinkovitosti vsakega potovanja se lahko anonimno deli z vozniki in primerja.

 • Prednastavitev temperature

  Poleti vstopite v prijetno ohlajen, pozimi pa v prijetno topel avto z očiščenimi stekli – klimatizacija na mestu priključnega hibrida BMW X5 vam to omogoča. Zaradi električnega kompresorja hladilnega sredstva in električnega grelnika deluje avtomatska klimatska naprava skoraj neslišno tudi pri izklopljenem motorju. Nastavita se lahko dva različna časa odhoda.

  Pol ure pred načrtovanim odhodom se ogrevanje, hlajenje in prezračevanje s pomočjo inteligentnega krmilnega sistema uravnajo na izbrano temperaturo. Upravljanje poteka prek upravljalnika iDrive v vozilu ali pametnega telefona s pomočjo My BMW Remote App za priključne hibride.

  Ob upoštevanju zadostne napolnjenosti visokonapetostne baterije obratuje klimatizacija na mestu neodvisno od tega, če se vozilo preko zunanjega vira ravno polni ali ne.

UDOBJE.

Inovativen avtomobil kot je BMW X5 xDrive40e, seveda nudi maksimalno udobje. Osnovno razpoložljiv paket prilagodljivega podvozja Comfort tudi pri večji natovorjenosti nudi polne voznodinamične lastnosti, trajno stabilnost in prijeten vozni občutek na dolgih potovanjih. Popolnoma spremenljivi blažilniki in posebno vzmetenje za regulacijo nivoja višine šasije na zadnji premi, tudi pri veliki natovorjenosti zagotavljajo izjemno stabilnost.