ZDRUŽI PRIJETNO S KORISTNIM.

Services & Apps v BMW X5.

Tudi med vožnjo vedno na tekočem: po zaslugi velike izbire Services & Apps v BMW X5 ste na poti optimalno oskrbljeni z najpomembnejšimi informacijami in storitvami.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.
Sem sodi tudi BMW Online, ki vam omogoča dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje preko GoogleTM ali funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so spletne kamere, parkirne informacije, potovalni in hotelski vodič, sestavijo individualno po vaši meri.
Enako praktična je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone, kot je npr. BMW Connected.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: doživite storitev posebne vrste – s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive.
S to udobno storitvijo preko pritiska gumba vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, najbližji bančni avtomat ali dežurno lekarno – referent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Prav tako vam lahko rezervira mizo v restavraciji ali hotelsko sobo. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate neposreden in neomenjen dostop do več kot 22 milijonov skladb v svojem BMW X5 – brez ovinkov preko drugih naprav, kot je npr. pametni telefon.
Tukaj so za vsak okus na voljo ravno prave skladbe. S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster, odprete račun za neomejen dostop do glasbe.
Glasba pa ni le v vašem BMW: vaš račun je uporaben tudi na vašem pametnem telefonu in kateri koli drugi napravi, ki podpira storitev glasbenega partnerja BMW. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem. Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času.
Kot viri podatkov med drugim služijo profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije. Vrednotenje podatkov deluje tako precizno, da se lahko zastoji lokalizirajo do 500 metrov natančno. Tako vas lahko RTTI v realnem času obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih in vam hkrati ponudi priporočila za obvoz.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.

REMOTE SERVICES.

Z Remote Services se lahko različne funkcije v vozilu upravljajo daljinsko.
Lahko se uravnava ogrevanje na mestu. Z My BMW Remote App se lahko funkcije aktivirajo oz. deaktivirajo. Možen je tudi neposredni prenos najdenih naslovnih podatkov preko spletnega iskanja s podporo Google™. Lokacija vozila se lahko prikaže v radiju 1,5 km Preko klicnega centra BMW se lahko vozilo odklene ali zaklene. Pogoj sta ConnectedDrive Services in dodatna oprema ogrevanja na mestu, vključno z aktivacijo storitve na portalu za stranke.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo preko usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini.
V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem sproži avtomatski klic v sili. Preko v vozilu integrirane kartice SIM – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se za reševanje pomembni podatki, kot npr. točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip.
Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

INTERNET.

Z opremo internet lahko na nadzornem prikazovalniku svojega BMW prikličete internetne strani. Vnos internetnega naslova, na katerem se nahaja vsebina (URL), poteka enostavno in udobno preko upravljalnika iDrive ali seznama priljubljenih za hiter dostop.
Z neomejenim prenosom podatkov za internetno uporabo lahko na ravni države (brez gostovanja) udobno brskate po spletu neposredno v svojem BMW. Nadzorni prikazovalnik se lahko uporablja za brskanje po spletu pri hitrosti vozila do 7 km/h.
Pogoj za uporabo je oprema ConnectedDrive Services.