SLEDITE SVOJI POTI. IN VZEMITE VES SVET S SEBOJ.

Services & Apps iz BMW ConnectedDrive v BMW X6.

Odločilna prednost: z inovativno opremo iz BMW ConnectedDrive ste optimalno povezani. S Services & Apps imate dostop do informacij, razvedrilnih vsebin in storitev neposredno v vozilu. Tako npr. po zaslugi Real Time Traffic Information vedno vnaprej poznate prometne razmere na svoji poti. Z Online Entertainment udobno dostopate do milijonov skladb. S pomočjo sistema klica v sili pa hitro prejmete pomoč, ko je to potrebno.

Slike nadzornega prikazovalnika prikazujejo novo obliko uporabniškega vmesnika, ki bo predvidoma na voljo od 10/2016.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Oprema ConnectedDrive Services je osnova za inteligentne storitve BMW ConnectedDrive, ki vas na poti oskrbujejo s številnimi informativno-razvedrilnimi vsebinami in servisnimi ponudbami.

Ponudba obsega na primer dostop do aktualnih informacij glede na lokacijo, kot so vreme, novice, spletno iskanje powered by GoogleTM in praktične funkcije Office. Poleg tega se lahko storitve in funkcije, kot so parkirne informacije in potovalni ter hotelski vodič, uporabljajo v meniju ConnectedDrive neposredno v vozilu brez pametnega telefona.

Enako ekskluzivna je udobna, varna in časovno neomejena uporaba aplikacij za pametne telefone. Oprema ConnectedDrive Services omogoča dostop do BMW ConnectedDrive Store, kjer se storitve in aplikacije lahko kadar koli zakupijo, podaljšajo in sestavijo glede na individualne potrebe. Poleg tega nudi oprema ConnectedDrive Services še veliko več, zaradi česar je vsaka vožnja v vozilu BMW novo doživetje.

 • BMW ConnectedDrive Store

  Z BMW ConnectedDrive Store se lahko storitve in aplikacije kadar koli in kjer koli sestavijo glede na individualne potrebe. Storitve se lahko fleksibilno izbirajo in rezervirajo tudi po nakupu vozila. S tem se lahko razpoložljiv obseg funkcij iz storitev BMW ConnectedDrive in aplikacij kadar koli individualno, glede na potrebe uporabnika prilagodi tudi neposredno v vozilu.
  Na BMW ConnectedDrive Store se lahko med vožnjo dostopa do interneta neposredno v BMW in preko portala za stranke „Moj BMW ConnectedDrive“. Na novo rezervirane storitve in aplikacije so že kmalu po izbiri oz. rezervaciji na voljo v vozilu. Poleg tega BMW ConnectedDrive Store uporabnikom omogoča, da se kadar koli informirajo o aktualno razpoložljivi ponudbi storitev in aplikacij.
  Storitve in aplikacije, ki jih je mogoče rezervirati v BMW ConnectedDrive Store, so razvite posebej za potrebe in zahteve voznikov BMW. Veljavnost posameznih storitev se lahko izbere individualno. Tako se lahko storitve rezervirajo tudi za določeno časovno obdobje, kot je npr. čas dopusta.

 • BMW Apps

  Oprema Apps je platforma, ki omogoča uporabo izbranih aplikacij za pametne telefone v BMW. Zaradi uporabe različnih aplikacij v vozilu, BMW ne razvija le lastnih aplikacij, kot sta npr. BMW Connected in BMW M Laptimer, temveč aktivno sodeluje tudi z drugimi partnerji, kot so Spotify, Napster, GoPro, Deezer ali Audible, da se lahko te aplikacije med vožnjo varno uporabljajo v vozilu. Za uporabo se pametni telefon poveže z vozilom prek razpoložljivega adapterja snap-in, kabla za pametni telefon/USB ali brezžično in zažene aplikacija. Nato se lahko vse funkcije aplikacije udobno upravljajo s pomočjo upravljalnika iDrive. Ponudba uporabnih aplikacij v vozilu se zaradi tesnega sodelovanja med BMW in različnimi partnerji nenehno povečuje. Več informacij na www.bmw.com/apps.

 • Predpriprava za Apple CarPlay®

  Zahvaljujoč predpripravi za Apple CarPlay® lahko vozniki udobno, varno in brezžično uporabljajo združljiv telefon iPhone® tudi med vožnjo. To omogoča prikaz in upravljanje vsebine pametnega telefona, vključno s funkcijami, kot so glasba, sporočila iMessage/besedilna sporočila, telefonija, Siri in izbrane aplikacije tretjih oseb, na običajni način, tudi prek uporabniškega vmesnika v vozilu. Odvisno od opreme vozila poteka uporaba s pomočjo vnosa na dotik, upravljalnika iDrive ali glasovnega upravljanja.

BMW CONNECTED.

BMW Connected je asistent osebne mobilnosti, ki uporabniku olajša mobilnost v vsakdanu in mu pomaga, da doseže svoje cilje točno in sproščeno. Vse pomembne storitve so prav tako ves čas na voljo na daljavo prek iPhone ali Apple Watch in se lahko uporabljajo z aplikacijo.

Cilji, ki ste jih našli na spletu ali s pomočjo drugih aplikacij, kot so Yelp, Apple Maps in Google Maps, se lahko enostavno in udobno vključijo v BMW Connected in brezhibno prenesejo v navigacijski sistem vozila s samo enim klikom. Sestanki, vključno z naslovi in želenim časom prihoda, ki so shranjeni v koledarju iPhone, se samodejno uvozijo v mobilni dnevni red BMW Connected. Glede na trenutno lokacijo in prometne razmere, BMW Connected izračuna načrtovani čas prihoda, pravočasno opozori uporabnike in jih vodi peš od parkiranega vozila do njihovega končnega cilja. Če se zamudi ni mogoče izogniti zaradi nepredvidenih prometnih zastojev ali če v neposredni bližini končnega cilja ni na voljo nobenega parkirišča, lahko uporabniki pošljejo sporočilo prek BMW Connected, da obvestijo čakajočo stranko o ocenjenem času prihoda, ne da bi morali fizično uporabiti svoj telefon. Obenem se BMW Connected nauči prepoznavati pogoste cilje in jih samodejno doda v mobilni dnevni red.

Aplikacija BMW Connected se lahko prenese iz Apple App Store.

CONCIERGE SERVICE.

Ste vedno želeli vedeti, kakšen je občutek, ko imate na voljo osebnega butlerja? Sedaj je to mogoče: s Concierge Service iz BMW ConnectedDrive. S to udobno storitvijo preko pritiska gumba vzpostavite povezavo z našim agentom v klicnem centru BMW, ki vam med potjo stoji ob strani kot „osebni asistent“.
Bodisi iščete določeno restavracijo, bančni avtomat v bližini bodisi dežurno lekarno – agent v klicnem centru BMW vam je vselej na voljo in vam po želji pošlje ustrezne naslovne podatke neposredno v vaš navigacijski sistem. Concierge Service je uporabna neodvisno od vašega mobilnega telefona, doma ali v tujini, 24 ur na dan, sedem dni v tednu in brez dodatnih doplačil za vas.

Concierge Service.

Doživite film o opremi.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Z Real Time Traffic Information (RTTI) so vam med potjo v vsakem trenutku na voljo najaktualnejše prometne informacije. Pri tem se posredujejo precizni podatki o kraju in trajanju ovir na cesti v skorajda realnem času. Kot viri podatkov med drugim služijo profili premikanja iz mobilnega omrežja, podatki GPS preko flot vozil, aplikacije pametnega telefona in sporočila policije. Vrednotenje podatkov deluje tako precizno, da se lahko zastoji lokalizirajo do 100 metrov natančno. Tako vas lahko RTTI v realnem času obvešča o aktualnih prometnih razmerah na avtocestah, hitrih cestah in regionalnih cestah ter na številnih cestah v mestih in vam hkrati ponudi priporočila za obvoz.
Vizualizacija prometnega stanja poteka preko obarvanja cest v zeleni, rumeni, oranžni ali rdeči barvi.

REMOTE SERVICES.

Z Remote Services aplikacije BMW Connected (na voljo v Apple App Store) se lahko različne funkcije vozila upravljajo na daljavo, kot je npr. zaklepanje ali odklepanje vozila.
Poleg tega nudi aplikacija, enako kot portal za stranke BMW ConnectedDrive, možnost priklica informacij o vozilu, kot je npr. doseg ali status oken in vrat. S tem je voznik vedno obveščen o stanju vozila tudi na daljavo in ima vse informacije udobno pri roki.
Informacijska ponudba se zaokroži s prikazom aktualne lokacija vozila. Za uporabo funkcij je potrebna enkratna aktivacija Remote Services na portalu za stranke BMW ConnectedDrive na www.bmw-connecteddrive.com.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Popolna skladba za vsako situacijo, vsako cesto in vsako razpoloženje: z Online Entertainment imate neposreden in neomenjen dostop do več kot 22 milijonov skladb v svojem BMW – brez ovinkov preko drugih naprav, kot je recimo vaš pametni telefon. Tukaj so za vsak okus na voljo ravno prave skladbe. Takoj ko se skladba ali album določenega izvajalca predvaja v vozilu, sledi avtomatski prenos podatkov na trdi disk vozila.
S ponudbo Online Entertainment lahko pri glasbenem partnerju BMW, kot je Napster ali rara, odprete račun za enoletni dostop do sveta glasbe. In to brez dodatnih stroškov v šestih evropskih državah: Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in na Nizozemskem.

INTELIGENTNI KLIC V SILI.

Inteligentni klic v sili omogoča hitro, ciljno pomoč v izrednih razmerah in podporo prek usposobljenega osebja 24 ur na dan – v vašem jeziku, tudi če ste v tujini. V primeru hude nesreče s sprožitvijo zračnih blazin ali aktiviranjem napenjalnikov varnostnih pasov, sistem avtomatsko sproži inteligentni klic v sili. Preko integrirane kartice SIM v vozilu – torej neodvisno od mobilnega telefona uporabnika – se pomembni podatki za reševanje, kot so točen položaj vozila, informacije o resnosti nesreče in morebitna nevarnost telesnih poškodb potnikov, posredujejo na klicni center BMW. Klicni center BMW takoj obvesti najbližji center za usklajevanje reševanja in preko telefona skrbi za žrtve nesreče do prihoda reševalnih ekip. Klic v sili se lahko sproži tudi ročno, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.