image

PRIHODNOST SE ZAČENJA ZDAJ: BMW VISION NEXT 100.

ODKRIJTE PRIHODNOST UŽITKA V VOŽNJI.

PRIHODNOST SE ZAČENJA ZDAJ: BMW VISION NEXT 100.

ODKRIJTE PRIHODNOST UŽITKA V VOŽNJI.

PRIHODNOST SE ZAČENJA ZDAJ: BMW VISION NEXT 100.ODKRIJTE PRIHODNOST UŽITKA V VOŽNJI.

V zadnjih 100 letih smo dosledno oblikovali mobilnost prihodnosti. Pri tem smo sledili veliki viziji: oblikovati popolno vozilo za ultimativen užitek v vožnji. Kdor danes sede za volan vozila BMW, lahko to občuti. Napočil je čas, da prestavimo še prestavo višje: z vozilom prihodnosti, ki vas izboljša kot voznika: z BMW VISION NEXT 100. Nova dimenzija užitka v vožnji.

image

VAŠ INTELIGENTNI SPREMLJEVALEC: COMPANION.

VAŠ INTELIGENTNI SPREMLJEVALEC: COMPANION.

POVEZANA INTELIGENCA.

Companion združuje čutno in digitalno inteligenco, stalno pripravljenost za podporo in povezljivost BMW VISION NEXT 100. Vozilo vedno bolj spoznava svojega voznika in mu v vsaki vozni situaciji lahko nudi intuitivno in subtilno podporo. S tem Companion, bolj kot kadarkoli prej, spremeni vsako vožnjo v osebno in čustveno doživetje za voznika.                

                

             

 

                   

 

INTELIGENTEN AVTOPILOT.

V avtomatskem načinu Ease prevzame Companion vse naloge vožnje. Potnike varno pripelje na cilj in jim posreduje vnaprejšnje izbrane informacije o poti, razmerah na cesti in zmogljivosti vozila.

JASNOVIDNA SPOSOBNOST.

Zaradi komunikacije z drugimi vozili in prometnimi sistemi vas lahko Companion opozori na nevarnosti, še preden jih sploh opazite.

ZAVEDNA IN NEZAVEDNA KOMUNIKACIJA.

Companion posreduje informacije s pomočjo projiciranega zaslona po vsej površini na vetrobransko steklo. In s pomočjo Alive Geometry, mozaika premičnih trikotnikov, ki se razteza preko armaturne plošče. Na ta način voznik ve, kako se mora odzvati na prihajajoče situacije.
image

DVE ULTIMATIVNI DOŽIVETJI VOŽNJE: NAČINA EASE IN BOOST.

DVE ULTIMATIVNI DOŽIVETJI VOŽNJE: NAČINA EASE IN BOOST.

POPOLNOMA AVTOMATSKI: NAČIN EASE.

Za nas pomeni popolnoma avtomatska vožnja največjo sprostitev za vas. Vse, kar morate storiti v načinu Ease: naslonite se nazaj in uživajte v vožnji.            

                

               

 

 

ČISTA ZMOGLJIVOST: NAČIN BOOST.

V načinu Boost se vse vrti okoli vaše zmogljivosti. Za to vam projicirani zaslon, na primer, kaže informacije, kot sta idealna linija in čas zaviranja, krmiljenja ter pospeševanja, neposredno v vašem vidnem polju.

VI STE NA VRSTI: EASE ALI BOOST?

Preklopite način vožnje kot bi trenil: enostavno se dotaknite logotipa BMW na volanu, da preklopite med načinoma Ease in Boost.
image

ZGLEDNO TRAJNOSTEN: KONCEPT MATERIALOV.

ZGLEDNO TRAJNOSTEN: KONCEPT MATERIALOV.

ODSEVNO STEKLO.

Odsevno steklo vozila prihodnosti ne poveča le vaše privatne sfere, ampak hkrati zmanjša tudi segrevanje notranjosti za 30 %.

ALIVE GEOMETRY.

Zaprti notranji blatniki BMW VISION NEXT 100 se premikajo skupaj z zasukom koles. Poleg osupljive aerodinamične oblike prispevajo k neverjetno nizkemu količniku zračnega upora le 0,18 – za skrajno dinamiko pri nizki porabi energije.

AERODINAMIKA.

Naslednji vzrok posebej nizkega količnika zračnega upora (0,18) je osupljiva aerodinamična oblika. Izrazita značajska linija poteka živahno od zgornjega dela ledvičke do zadka – kot neprekinjena estetska poteza s čopičem.

MONOMATERIALI.

BMW VISION NEXT 100 se 100 % odpoveduje usnju in stavi na monomaterale, primerne za tisk. Ti izpopolnijo proizvodni proces, saj se lahko npr. tiskajo neposredno z lakiranjem. Poleg tega so enostavni za recikliranje in s tem omogočajo ekološko učinkovit življenjski cikel materialov.
image

VSTOPITE V BMW VISION NEXT 100.

VSTOPITE V BMW VISION NEXT 100.

image

RAZSTAVA PRIHODNOSTI BMW GROUP.

RAZSTAVA PRIHODNOSTI BMW GROUP.