POIŠČITE VSE. NAJDITE VSE.

BMW ConnectedDrive od A do Ž.

Imate vprašanja o BMW ConnectedDrive, želite najti določeno opremo ali izvedeti več informacij? Potem zagotovo najdete odgovor v našem leksikonu BMW ConnectedDrive.

A DO E

 • Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go

  Sproščena vožnja tudi v strnjeni koloni: aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go ohranja stalno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Če se kolona vozil ustavi, sistem zavira, vse dokler se vozilo ne ustavi, nato pa samodejno pospeši, kakor hitro se kolona premakne naprej.

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go je bil prvotno razvit za vožnje na avtocestah in glavne ceste. Trije radarski senzorji z dosegom do 150 metrov neprekinjeno pregledujejo cestišče v smeri vožnje. Ko se približate spredaj vozečemu vozilo, upravljanje motorja in zavore prilagodijo vašo hitrost, da se ohranja stalna razdalja – in če je potrebno, sistem vozilo tudi ustavi.

  Ko se cestišče ponovno sprosti ali spredaj vozeče vozilo pospeši, potem tudi aktivni asistent za uravnavanje hitrosti znova pospeši do želene hitrosti. Pri speljevanju po mirovanju mora voznik dati ukaz za pospeševanje vozila z rahlim dodajanjem plina ali s pritiskom gumba. Pri mirovanju do 3 sekund sledi postopek speljevanja avtomatsko. Predprogramirajo se lahko do štiri hitrosti in prikličejo s pritiskom gumba. Območje uporabe sega od 30 do 180 km/h.

  Razdalja, ki je potrebna za zaustavitev, se preračuna v sekundah namesto v metrih. S tem pri vsaki hitrosti ostane zadostna rezerva za reakcijo. Komforten asistenčni sistem hkrati nudi visoko mero varnosti. Oster zavoj se prepozna preko podatkov DSC in navigacijskega sistema ter po potrebi prilagodi hitrost.

  Na cestah z več voznimi pasovi sistem zazna, če drugo vozilo vozi le na sosednjem voznem pasu. Poleg tega v vsakem trenutku zadošča kratek pritisk na pedal za plin ali zavorni pedal, da se sistem deaktivira in prevzamete popoln nadzor nad vozilom.

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go ni avtopilot. Če spredaj vozeče vozilo zavre močneje od pričakovanega ali če sistem zazna kritično situacijo, voznik zato prejme zvočni in optični signal za ukrepanje. Vožnja v strnjeni koloni tako postane znatno bolj enostavna in utrujajoče situacije, kot so prometni zastoji, enostavneje obvladljive z več koncentracije.

 • Active Protection

  Active Protection je preventivna zaščita potnikov iz BMW ConnectedDrive. Sistem opozori voznika, kadar zazna znake utrujenosti, v kritičnih situacijah se zategnejo varnostni pasovi, električni sedeži se vrnejo v pokončne položaje, zaprejo pa se tudi okna in drsna streha. Ko pride do nesreče, se avtomatsko aktivirajo zavore, ki zavirajo vozilo do mirovanja.

 • Amazon Music App

  Amazon Music App je zdaj primeren za uporabo v okviru BMW Apps, zato lahko brskate, iščete in predvajate svojo glasbo iz oblaka z armaturne plošče vašega vozila BMW. Aplikacija omogoča brskanje po kategoriji, kot so žanr, izvajalec, album in skladba, pa tudi iskanje poljubnega besedila. V vašem osebnem oblaku za shranjevanje Amazon boste imeli vso glasbo, ki jo boste kupiti v fizični in digitalni glasbeni trgovini podjetja Amazon, pa tudi glasbo, ki jo boste naložili prek Scan&Match.

  Za uporabo certificirane aplikacije BMW Apps ready v svojem BMW, si jo prenesite v App Store, povežite pametni telefon preko priključka USB ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

  Razpoložljivost aplikacije Amazon Music App se lahko spreminja od države do države.

 • Audible

  Z Audible App za iPhone, iPad, Android in Windows Phone imate za digitalni prenos podatkov na voljo preko 80.000 zvočnih knjig.

  Aplikacija nudi dodatne funkcije, kot npr. način mirovanja, krmarjenje brez tipk, predvajanje med prenosom podatkov ali prenos zvočnih knjig iz vaše knjižnice na vaš iPhone preko WLAN.

  Za uporabo certificirane aplikacije BMW Apps ready v svojem BMW, si jo prenesite v App Store, povežite pametni telefon preko priključka USB ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

  Razpoložljivost aplikacije Audible se lahko spreminja od države do države.

 • AUPEO! Personal Internet Radio

  Vaš osebni internetni radio. S tem poslušate, kar želite. Vseeno, kateri izvajalec vam je všeč ali kako ste razpoloženi.

  Odkrijte novo glasbo iz vaše najljubše zvrsti ali preko več kot 150 redakcijsko urejenih radijskih postaj. Pesmi, ki so vam všeč, lahko označite in s tem prilagodite pretočno predvajanje svojemu okusu.

  Za uporabo certificirane aplikacije BMW Apps ready v svojem BMW, si jo prenesite v App Store, povežite pametni telefon preko USB priključka ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

  Razpoložljivost aplikacije AUPEO! se lahko spreminja od države do države.

 • Vmesnik Bluetooth

  Vmesnik Bluetooth iz BMW ConnectedDrive integrira pametne telefone v intuitiven koncept prikazovanja in upravljanja BMW.

  To omogoča neposreden dostop do najpomembnejših podatkov in funkcij mobilnega telefona v vozilu – in hkrati skrbi za skrajno mero udobja in varnosti. Možna je tudi hkratna povezava dodatnega mobilnega telefona. Za določene naprave ima BMW na voljo snap-in adapter (oprema), ki poveže telefon z anteno vozila in skrbi za to, da se baterija naprave polni. Z Bluetooth Audio Streaming se lahko vmesnik prav tako uporablja za brezžičen prenos glasbenih datotek v avdio sistem vozila.

  Elektronska pošta, SMS, telefonski seznami, stiki, koledarski vnosi, informacije o trenutno predvajani glasbi itd. se – kolikor je podprt prenos Bluetooth z mobilnega telefona – pregledno prikažejo na informacijskem zaslonu. Funkcija glasnega branja po želji predvaja vsebino preko avdio naprave. Glede na opremo se mobilni telefon upravlja preko intuitivnega upravljalnika iDrive, spominskih tipk, multifunkcijskega volana ali glasovnega upravljanja.

 • Bluetooth Office

  Vaš pametni telefon vam olajša veliko stvari: svojo e-pošto lahko prejemate kjer koli, organizirate svoje termine in načrtujete svoj potek dneva. Z BMW ConnectedDrive Bluetooth Office so vam na voljo številne funkcije v glavnem meniju vašega vozila.

  Veliko več kot le telefoniranje: moderni pametni telefoni so s svojimi funkcijami zmogljive centrale mobilne komunikacije, ki jih odslej lahko učinkovito uporabljate tudi v svojem BMW. Preko vmesnika Bluetooth v vozilu so vam vedno na voljo najpomembnejše funkcije Office. Na zaslonu v vozilu si lahko udobno prikažete termine, koledarske vnose, informacije in sporočila ali predvajate vsebino s pomočjo funkcije glasnega branja preko zvočnikov avdio naprave.

  V koledarju se lahko prikažejo termini predhodnih 20 in naslednjih 50 dni – označene telefonske številke lahko izberete hitro in enostavno, če želite vzpostaviti stik. Seveda skupaj s sliko stika, da pri dohodnem klicu takoj prepoznate na nadzornem prikazovalniku, kdo bi želel govoriti z vami. BMW ConnectedDrive skrbi za to, da vaš mobilni telefon zares ostane mobilen – vi pa vedno na tekočem.

 • BMW Connected

  Z brezplačno BMW Connected App si lahko na nadzornem prikazovalniku prikažete različne aplikacije ali predvajate vsebino s pomočjo funkcije glasnega branja.

  Povezani, kjer koli že ste – Twitter.

  Svoja socialna omrežja enostavno vzemite zraven in si med vožnjo na zaslonu prikažite svoje statusne objave.

  Vse pred očmi – koledar.

  Nikoli več ne pozabite termina: BMW Connected App pregledno prikaže vaše koledarske vnose na zaslonu v vozilu in termini se po želji preberejo naglas.

  Vedno pravi kanal – Webradio.

  Z Webradiem so vam na voljo neštete radijske postaje iz vsega sveta.

  Tudi peš najde pravo pot – Last Mile.

  V navigacijskem sistemu določene cilje lahko dosežete tudi, če niste v svojem vozilu, in kadar koli najdete pot nazaj do parkiranega vozila.

  Na tekočem – News.

  Vaša čisto osebna obveščevalna služba: aktualne novice si prikažite preko virov RSS.

  Informacijo pred drugimi – Wiki Local.

  Izvedite več o svoji trenutni lokaciji, cilju ali poiščite poštno številko. Z Wiki Local vam ne uide nobena informacija.

  Varčno na poti – ECO PRO Analyser.

  Voziti učinkovito je otročje lahko. ECO PRO Analyser oceni, kako učinkovito se pospešuje, upočasnjuje in prestavlja ter za to podeli zvezdice (0 – 5). Poleg tega omogočajo koristni nasveti ECO PRO še bolj učinkovit slog vožnje.*

  BMW Connected App vas obvešča o aktualni razpoložljivosti aplikacij iz BMW Apps ready.

  Za uporabo aplikacije v vašem BMW, si jo prenesite v App Store ali pri Google Play™, povežite pametni telefon preko USB priključka ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

  * Ponudba se lahko razlikuje za naprave Apple in tiste z operacijskim sistemom Android.

 • BMW Connected Amazon Echo

  BMW Connected v Amazon Alexa – tako se lahko dnevni red mobilnosti in funkcije vozila udobno
  upravljajo od doma. BMW Connected, digitalni asistent osebne mobilnosti, se integrira v Alexa in naprave s podporo Alexa. S tem je BMW prvi avtomobilski proizvajalec, ki podpira Alexa in omogoča priklic terminov iz dnevnega reda mobilnosti ter upravljanje funkcij vozila od doma s pomočjo glasovnega upravljanja. BMW Connected je z vključitvijo v Alexa, poleg iPhone, Apple Watch in pametnih telefonov ter ur z operacijskim sistemom Android, vpet v digitalno življenje uporabnika z novo stično točko.

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive pomeni inteligentno povezavo med vozilom, voznikom in zunanjim svetom. S tem ste vedno povezani tako, da ste svobodni.

  Interakcija med številnimi in raznolikimi BMW ConnectedDrive Digital Services ter inteligentnimi asistenčnimi sistemi za voznika podpira voznike BMW v vseh pogledih – bodisi z zagotavljanjem večjega udobja, več zabave med vožnjo ali občutka, da ste varno na poti.

  Pod pojmom BMW ConnectedDrive proizvajalec BMW združuje edinstveno opremo in nudi vozniku izjemno obliko mobilnosti. Ali izraženo povsem preprosto: več užitka v vožnji.

 • BMW Connected v vozilu

  Z BMW Connected v vozilu ima voznik stalni pregled nad informacijami, ki so pomembne za mobilnost. Prilagojen prikaz kaže individualne in h kontekstu usmerjene vsebine, kot so naslednji cilji in osebni dnevni red mobilnosti. Te informacije se lahko npr. posredujejo naravnost v navigacijski sistem in aktivirajo z enim samim klikom, tako da lahko vozilo mirno doseže svoj naslednji cilj. Med vožnjo ima voznik stalni dostop do BMW Connected v vozilu.

 • BMW Connected Remote 3D View

  Z Remote 3D View lahko uporabnik udobno vidi okolico parkiranega vozila na pametnem telefonu. Funkcija Remote 3D View se lahko aktivira prek aplikacije BMW Connected (za operacijski sistem iOS). Uporabniku omogoča, da hitro in enostavno vidi območje okoli vozila, npr. med nevihto. Slika se prikaže kot 3D predstavitev in omogoča uporabniku gledanje različnih zornih kotov. Remote 3D View se lahko aktivira trikrat v dveh urah.

 • Ključ z zaslonom BMW

  Ključ z zaslonom BMW prikazuje različne informacije o stanju vozila in omogoča upravljanje izbranih funkcij s pomočjo integriranega zaslona na dotik. Prikažejo se lahko ura, zaloga goriva, aktualni doseg, servisna obvestila in trenutno stanje centralnega zaklepanja, oken in steklene strehe. S pomočjo ključa z zaslonom BMW se lahko upravlja tudi oprema daljinskega nadzora parkiranja in ogrevanja na mestu. Ključ z zaslonom BMW se lahko polni brezžično (Wireless Charging) ali s priloženim kablom USB.

 • Storitve BMW eDrive za navigacijo

  Sistematično trajnosten pomeni sistematično povezan. Stanje napolnjenosti baterije in električni doseg lahko v vsakem trenutku vidite znotraj vozila. Z uporabo storitev eDrive za navigacijo boste svoj cilj varno dosegli. Na navigacijskem zemljevidu so brezplačno prikazane polnilne postaje, da lahko hitro in udobno napolnite baterijo svojega BMW eDrive, medtem ko ste na poti.

 • BMW Head Up projektor

  Bistvo je vedno pred očmi: BMW Head Up projektor projicira pomembne podatke za vožnjo neposredno v vidno polje voznika. Ta razbere informacije do 50 odstotkov hitreje. In njegova pozornost ostane tam, kjer je potrebna – na cesti.

  Tehnično osnovo BMW Head Up projektorja tvori projektor, nameščen za armaturno ploščo, ki svojo sliko projicira na sprednjem steklu. Rezultat je visokoločljiv barvni prikaz v širokem formatu, ki je dobro berljiv ne glede na svetlobne pogoje.

  Projekcija se prikaže preko sistema zrcaljenj na oddaljenosti okoli 2 metrov nad robom pokrova motorja. Prednost: pogled lahko vseskozi ostane osredotočen na cesto.

  Z barvnim BMW Head Up projektorjem v številnih modelih BMW nove generacije se vozniku nudi še več udobja. Zaradi več barv je sedaj še lažje razlikovati med splošnimi informacijami za vožnjo, kot so omejitve hitrosti in navigacijski napotki, in nujnimi opozorili. Pomembne informacije, kot npr. „pešec na cesti“ (v kombinaciji z dodatnim BMW Night Vision), voznik sedaj zazna še hitreje in bolj jasno – in reakcijski čas je zato toliko krajši. Za optimalno prikazovanje se lahko BMW Head Up projektor s pomočjo upravljalnika iDrive udobno nastavi v smeri vodoravno in navpično. Z razširjeno rotacijo slike nudi BMW Head Up projektor individualne možnosti nastavitve. Pogled voznika tako ostane vedno usmerjen na bistvo – najpomembnejše informacije in cesto.

  Katere informacije lahko, poleg stalno projicirane hitrosti vožnje, prikaže BMW Head Up projektor, je odvisno od modela in opreme. Možnosti so število vrtljajev motorja, navigacijski napotki, kot npr. Guiding Info z zumiranjem križišča in Lane Guiding, Speed Limit Info ter status aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti. Na BMW Head Up projektorju se prikažejo tudi opozorila asistence za voznika in objave Check Control. Mednje se prišteva npr. zaznavanje oseb iz BMW Night Vision ali opozorilo pred naletom.

  Individualno konfiguracijo svojega Head Up projektorja izvrši voznik preko upravljalnika iDrive.

 • Storitve BMW i ConnectedDrive za navigacijo

  Storitve BMW i ConnectedDrive za navigacijo vam zagotavljajo vse informacije za obolj enostavno in udobno električno vožnjo. V središču teh storitev je asistent dosega z zemljevidom dinamičnega dosega, ki upošteva ključne dejavnike, kot so stopnja napolnjenosti baterije, vaš vozni slog, topografija in tudi trenutne prometne razmere. Če asistent zazna, da vam bo kateri izmed teh dejavnikov preprečil prihod na cilj, uporabi ECO ROUTE in vam predlaga alternativne poti, ki porabijo manj energije ali preklop v učinkoviti način vožnje ECO PRO+, ali pa vam pokaže polnilne postaje na poti do vašega cilja.

 • BMW i Remote App

  Z BMW i Remote App lahko prejmete podrobne informacije o trenutnem stanju vašega vozila BMW i v vsakem trenutku.

  To vključuje, na primer, prikaz dosega, stanja baterije in stopnje napolnjenosti baterije, servisna sporočila in tudi lokacijo vozila. Klimatizacija potniške kabine in visokonapetostna baterija se lahko s pomočjo pametnega telefona vklopita že pred potovanjem, zaradi česar je v vašem vozilu BMW i popolna temperatura, ko vstopite vanj, prav tako pa je zagotovljena optimirana zmogljivost visokonapetostne baterije. BMW i Remote App podpira tudi vaše načrtovanje poti. Pomembni cilji, kot so razpoložljive polnilne postaje, se lahko povsem enostavno pošljejo v vozilo pred začetkom vožnje.

  Da boste lahko uporabljali to aplikacijo v svojem vozilu BMW, jo prenesite iz App Store ali Google Play™, povežite svoj pametni telefon z vozilom s priključkom USB ali snap-in adapterjem ter zaženite aplikacijo. Takoj nato boste lahko uživali v individualnih funkcijah prek upravljalnika iDrive in prikazovalnika v vašem vozilu.

  * Funkcije BMW i Remote App se lahko upravljajo tudi s pomočjo pametnih ur Samsung Gear S in Apple Watch.

 • BMW Night Vision

  Najboljša vidljivost za maksimalno varnost ponoči: BMW Night Vision z Dynamic Light Spot prepozna osebe v temi že na veliki oddaljenosti – in jih ciljno osvetli.

  Sistem usmeri eno izmed dveh ločeno upravljivih visokozmogljivih točkovnih luči na neosvetljenega pešca. Voznik in mimoidoči so z lučjo zelo učinkovito opozorjeni pred nevarno situacijo. Kakor hitro je aktivirana zasenčena luč, dodatno posvetita leči žarometov Dynamic Light Spot kot oblikovna elementa.

  Infrardeča kamera zajema območje pred vozilom in opozarja na osebe na cesti. Sistem prepozna ovire s človeško podobo in jih na toplotni sliki označi z rumeno barvo. To sliko hkrati analizira krmilna enota in se po potrebi lahko prikaže na nadzornem prikazovalniku.

  BMW Night Vision z Dynamic Light Spot prepozna osebe in določi njihov položaj ter oddaljenost. Ob upoštevanju hitrosti vožnje in krmilnega kota sistem preračuna, če je možna nevarnost in po potrebi prikaže opozorilni simbol na instrumentnem zaslonu ter dodatnem BMW Head Up projektorju. V situacijah z zelo visokim potencialom za nevarnost zadoni opozorilni pisk in zavore se nastavijo v najvišjo pripravljenost za zaviranje.

  Glede na okoljske pogoje sistem avtomatsko prepozna osebe pri oddaljenosti okoli 100 m, medtem ko jih na sliki lahko voznik zazna že pri precej večji oddaljenosti.

 • BMW Online News

  Kdo pravi, da se morate med vožnjo odpovedati aktualnim novicam in pomembnim informacijam? V svojem BMW vsekakor ne zamudite ničesar: BMW Online vas obvešča o vseh dogodkih.

  BMW Online vas na poti stalno oskrbuje z aktualnimi novicami, izbranimi po vaših prednostih kategorijah, kot je npr. gospodarstvo ali šport. Da se med vožnjo lahko osredotočite na promet, se vam izbrane novice po želji lahko predvajajo preko avdio naprave.

  V vozilu boste to funkcijo našli pod BMW Online News.

 • BMW Online Office

  Imate pošto. Z BMW Online prejemate in pošiljate elektronsko pošto neposredno iz svojega vozila.

  Bodite dosegljivi vedno in povsod: z BMW ConnectedDrive lahko s storitvijo iz BMW Online tudi na poti prejemate, berete in odgovarjate na elektronsko pošto. Na osebnem računalniku si preko portala za stranke My BMW ConnectedDrive enostavno nastavite elektronski poštni predal s svojim elektronskim naslovom, kot je npr. e-pošta Google™. V BMW Online Office lahko ustvarite elektronske poštne predale izbranih ponudnikov neposredno v vozilu. Če pri istem ponudniku obstaja več elektronskih računov, se ti pregledno prikažejo v meniju. Vseeno, kje se trenutno nahajate – svoja sporočila prejmete takoj in po najkrajši poti.

 • BMW Online Weather

  Bodisi sonce bodisi deževna fronta: z BMW ConnectedDrive v vsakem trenutku veste, kakšno vreme vas čaka na cilju.

  Storitev vam v vozilu pod BMW Online nudi podroben dnevni pregled in napoved za pet dni vnaprej. Za celovito obveščenost uporabite povezavo do radarske slike padavin v okviru aplikacij BMW Online. Vaš BMW vas ne bo pustil na cedilu.

 • BMW Routes

  BMW Routes je interaktivno načrtovanje poti, s katerim lahko poti, ki jih priporoča BMW, ali lastne predloge čisto enostavno prenesete v svoje vozilo in jih prikličete v navigacijskem sistemu.

  Na www.bmw-route.com boste našli številne predlagane poti za Nemčijo in druge evropske države. Vsaka pot ima svojo osebnost, ki jo določajo profil, pokrajina in postanki – včasih je fokus na zahtevnih ovinkih, včasih na zanimivih stavbah ali muzejih. Vsak predlog vključuje dodatne podrobne informacije in slike razpoložljivih postankov na poti, pa tudi napotkov glede restavracij in hotelov.

  Pogodbene stranke BMW ConnectedDrive si lahko vse poti uvozijo preko BMW Online v svojo navigacijsko napravo in jih tam urejajo naprej, npr. spreminjajo cilje in postanke. Poleg tega se v vozilo lahko prenesejo tudi lastno načrtovane poti. To deluje preko ključa USB in vmesnika USB v BMW ali s predhodnim shranjevanjem na portalu BMW Online.

  Pogoj za uporabo BMW Routes sta intuitiven sistem upravljanja iDrive in navigacijski sistem Professional.

 • BMW Teleservices

  BMW Teleservices temelji na neposredni, brezžični komunikaciji med vašim vozilom in podjetjem BMW, zaradi česar lahko vaš izbrani servisni partner BMW hitro in enostavno dostopa do podatkov o vozilu. To zagotavlja prilagojeno storitev za vaše vozilo, pa tudi hiter odziv v primeru težav.

  Z avtomatskim BMW Teleservice Call pošlje vozilo pri potrebnem servisu vse pomembne podatke (Condition Based Service (CBS)) samostojno in avtomatsko na BMW. Vaš pooblaščeni servis BMW lahko dostopi do podatkov vozila in po potrebi vzpostavi stik z vami, da se skupaj dogovorite za servisni termin. Na osnovi razpoložljivih podatkov se lahko vaš termin v mehanični delavnici optimalno načrtuje in po potrebi vnaprej naročijo potrebni originalni deli BMW. S tem prihranite čas in dobite več užitka v vožnji.

  Če bi kdaj prišlo do motnje delovanja ali okvare, BMW TeleServices omogoča neposredno vzpostavitev stika z mobilno asistenco BMW iz vozila. Po zaslugi prenesenih podatkov za diagnozo na vozilu so naši specialisti pogosto v položaju, da odpravijo napako že na daljavo.

 • ConnectedDrive Services

  Dodatna oprema ConnectedDrive Services je vaš vstop v svet BMW ConnectedDrive. Z njo hkrati prejmete množico storitev in aplikacij s področij, kot so potovanje, osebna pisarna ali razvedrilo.

  Funkcije, kot so Moje informacije/Send to Car ali aplikacije BMW Online, poskrbijo, da ste vedno popolnoma na tekočem z novostmi. BMW Routes, BMW Online Weather in ECO PRO Analyser vam omogočajo popolno storitev za potovanje in navigacijo. V svoje vozilo BMW lahko vzamete tudi svojo pisarno: z Bluetooth Office, BMW Online Office in drugimi funkcijami. Veliko lahko doživite tudi z aplikacijami Deezer, Spotify ali Stitcher. Zahvaljujoč funkciji osebnih fotografij imate lahko na poti vedno s seboj svoje priljubljene slike in fotografije. Prav tako lahko zakupite druge storitve in aplikacije iz BMW ConnectedDrive na osnovi ConnectedDrive Services, kot so Concierge Services, internet ali Real Time Traffic Information.

 • Neslepeči asistent za dolgo luč

  Z neslepečim asistentom za dolgo luč postanejo nočne vožnje za vas še prijetnejše in varnejše. Kajti ta oprema vam omogoča najboljšo vidljivost v temi, brez zaslepitve drugih voznikov.

  Sistem prepozna druge udeležence v prometu in jih ciljno izvzame iz svetlobnega snopa dolge luči. Dolžina svetlobnega snopa preko 400 m skrbi za pravočasno prepoznavanje nevarnosti in izboljšano ohranjanje smeri vožnje. Pogoj za opremo neslepečega asistenta za dolge luči so prilagodljivi LED žarometi ali prilagodljivi smerni žarometi.

 • Deezer

  Deezer je vodilni svetovni glasbeni servis, ki vam nudi neposreden in neomejen dostop do glasbe, ki jo imate radi. Edinstvena potovanja potrebujejo edinstvene zvoke – in ravno s temi vas Deezer oskrbi v vašem vozilu z opremo BMW ConnectedDrive.

  Obiščite www.deezer.com in uživajte v 15-dnevnem brezplačnem dostopu Deezer Premium+. S Premium+ lahko:

  • Neomejeno poslušajte milijone skladb v visoki kakovosti zvoka.
  • Svojo glasbo sinhronizirajte s svojo napravo, da jo lahko poslušate tudi, ko niste povezani s spletom.
  • Glasbo poslušajte z vso pozornostjo, ki si jo zasluži. Brez reklam in prekinitev.
  • Sestavite svojo lastno glasbeno knjižnico s svojimi najljubšimi izvajalci, albumi in predvajalnimi seznami.
  • Preko določenih izvajalcev ali tem odkrijte tisoče radijskih kanalov.
  • Od naših glasbenih urednikov prejmite posebna priporočila.
  • Na Deezer shranite svoje lastne datoteke MP3, da imate vso svojo glasbo na enem mestu.

  Izvedite več o Premium+ [link: http://www.deezer.com/en/offers/premiumplus]

  Z Deezer Premium ali brezplačnim računom Discovery imate preko specifičnih tem ali izvajalcev dostop do tisočih brezplačnih radijskih kanalov.

  Enostavno vstopite v svoj BMW in uživajte v svoji osebni glasbeni zabavi.

  Za uporabo Deezerja si morate na svoj iPhone prenesti le najnovejšo Deezer App in ga povezati preko priključka USB ali snap-in adapterja v svojem BMW. In v vozilu že imate na voljo vse funkcije preko upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema.

  Razpoložljivost aplikacije Deezer se lahko spreminja od države do države.

 • Profili voznika

  Profili voznika omogočajo enostavno shranjevanje in priklic individualnih nastavitev v vozilu – od višine sedeža preko prednostnega programa vožnje do najljubše radijske postaje.

  V BMW se lahko glede na potrebe voznika konfigurirajo številne funkcije za vožnjo, udobje in informacije z razvedrilom. Individualne nastavitve ustreznih krmilnih enot se pri zapustitvi vozila avtomatsko shranijo v datoteko profila in dodelijo uporabljenemu avtomobilskemu ključu na radijski signal. Kakor hitro se ključ ponovno uporabi, se aktivirajo njemu dodeljene nastavitve. S tremi ključi za daljinsko odpiranje na radijski signal se lahko s tem shranijo trije profili voznika. To je zelo smiselno, če istega BMW vozi več voznikov, kot je npr. službeno vozilo. Alternativno – ali če se uporablja le en ključ na radijski signal – se lahko različni profili voznika iz skupnega računalnika prikličejo tudi preko nadzornega prikazovalnika (nastavitve > profili). Od tam se lahko profil tudi preimenuje, briše ali izvozi, da se uporabi za drugo vozilo BMW. To se opravi s ključem USB preko vmesnika USB ali s tem, da se profil najprej shrani na portal BMW Online in kasneje prikliče od tam.

  Profili voznika so del BMW ConnectedDrive, inteligentne povezave med voznikom, vozilom in zunanjim svetom. Združite lahko raznovrstne nastavitve: za radijsko postajo, HiFi, navigacijo, spominske tipke, sedež, ogledala, volanski drog, kamero, luč, centralno zaklepanje, Head Up projektor, klimatsko napravo, jezik, asistenčne sisteme za voznika in vozno dinamiko. Na vozilo so na voljo 4 profili.

 • Driving Assistant

  Varnostni paket Driving Assistant vključuje sisteme s kamero, kot so opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu, informacije Speed Limit s prikazom prepovedi prehitevanja, opozorilo za zapustitev voznega pasu, kakor tudi opremo z radarskimi senzorji, kot so opozorilo pred prečnim prometom zadaj, opozorilo pred menjavo voznega pasu in opozorilo za preprečitev trka v zadek.

  Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in z vibriranjem volanskega obroča opozori voznika, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu. Če se druga vozila približajo v mrtvem kotu, opozorilo pred menjavo voznega pasu na to opozori voznika v vibriranjem volana in utripajočim opozorilnim simbolom na zunanjem ogledalu.

  Opozorilo pred prečnim prometom zadaj olajša zapuščanje parkirnega mesta. Medtem ko opozorilo pred naletom s funkcijo zaviranja v mestu prepoznava vozila, se opozorilo o zaznanem pešcu odziva na pešce. Hkrati se zavore prednastavijo na hitrejšo odzivnost. Če je trčenje neizogibno, sistem zavira z vso močjo. V mraku in megli lahko pride do omejitve delovanja sistema. V nevarnih situacijah opozorilo za preprečitev trka v zadek aktivira varnostne utripalke, ki utripajo z dvojno hitrostjo. Če je trčenje neizogibno, se sproži varnostni sistem Pre-Crash Safety in zaprejo se bočna okna ter steklena streha, če je slednja na voljo.

 • Driving Assistant Plus

  Driving Assistant Plus omogoča delno avtonomno vožnjo zahvaljujoč aktivnemu asistentu za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go in asistentu pri krmiljenju in za ohranjanje vozila na voznem pasu. Varnost je izboljšana s pomočjo opozorila za zapustitev voznega pasu, asistenta za ohranjanje vozila na voznem pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom, opozorilo pred naletom in zaznavanje oseb s funkcijo rahlega zaviranja v mestu ter opozorilo pred prečnim prometom spredaj.

 • ECO PRO Analyser

  ECO PRO Analyser je sestavni del brezplačne BMW Connected App. Oceni slog vožnje in kako učinkovito se pospešuje, upočasnjuje in prestavlja. S tem se lahko doseže večji doseg. Poleg tega omogočajo koristni nasveti ECO PRO še bolj učinkovit slog vožnje.

  Naslednje aplikacije lahko prav tako uporabljate z BMW Connected App preko nadzornega prikazovalnika svojega vozila:

  Povezani, kjer koli že ste – Twitter.

  Enostavno vzemite svoj račun Twitter s seboj in pregledujte svoje twite na poti.

  Vse pred očmi – koledar.

  Nikoli več ne pozabite termina: BMW Connected App pregledno prikaže vaše koledarske vnose na zaslonu v vozilu in termini se po želji preberejo naglas.

  Vedno pravi kanal – Webradio.

  Z Webradiem so vam na voljo neštete radijske postaje iz vsega sveta.

  Tudi peš najde pravo pot – Last Mile.

  V navigacijskem sistemu določene cilje lahko dosežete tudi, če niste v svojem vozilu, in kadar koli najdete pot nazaj do parkiranega vozila.

  Na tekočem – News.

  Vaša čisto osebna obveščevalna služba: aktualne novice si prikažite preko virov RSS.

  Informacijo pred drugimi – Wiki Local.

  Izvedite več o svoji trenutni lokaciji, cilju ali poiščite poštno številko. Z Wiki Local vam ne uide nobena informacija.

  BMW Connected App vas obvešča o aktualni razpoložljivosti aplikacij iz BMW Apps ready.

  Za uporabo aplikacije v vašem BMW, si jo prenesite v App Store ali pri Google Play™, povežite iPhone preko USB priključka ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

F DO I

 • Storitve Google™

  Potovati je čudovito. Storitve Google Street View in spletno iskanje s pomočjo glasovnega upravljanja iz BMW ConnectedDrive poskrbijo, da imate tudi na poti vse informacije, ki jih potrebujete.

  Ali vas zanima, kako je videti vaš izbrani cilj? Potem med aplikacijami BMW Online izberite storitev Street View in si oglejte slike vašega cilja vse do prikaza posamezne ulice.

  S spletnim iskanjem pod BMW Online lahko cilje poiščete preko vnosa poljubnega besedila ali po kategorijah. Za to uporabite bodisi upravljalnik iDrive bodisi funkcijo glasovnega upravljanja. Izgovorjene besedilo se nato avtomatsko pošlje na Google, kjer se vam predložijo možni cilji. Na koncu izberete ustrezen kraj in vožnja se lahko začne.

 • GoPro App

  Uporabite brezplačno aplikacijo GoPro App za trenutne posnetke in video posnetke svojih najljubših poti. S to aplikacijo se lahko na ali v vozilu nameščena video kamera GoPro upravlja preko nadzornega prikazovalnika. Tako lahko npr. udobno slikate ali snemate video posnetke preko nadzornega prikazovalnika. Hkrati lahko kamero vklopite in izklopite preko WiFi, odčitate informacije o napolnjenosti baterije kamere ali nastavite različne načine delovanja.

  Za uporabo certificirane aplikacije BMW Apps ready v svojem BMW, si jo prenesite v App Store, povežite pametni telefon preko USB priključka ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo skupaj z menijem „Connect & Control“ in doživite posamezne funkcije s pomočjo zaslona v vozilu.

  Razpoložljivost aplikacije GoPro se lahko spreminja od države do države.

 • Asistent za dolgo luč

  Več varnosti in voznega udobja pri nočnih vožnjah: Asistent za dolgo luč pravočasno zazna druge udeležence v prometu in glede na prometno situacijo avtomatsko zasenči dolgo luč.

  Kamera s senzorjem na držalu notranjega ogledala zazna luč žarometov pri vozilih iz nasprotne smeri že na oddaljenosti pribl. 1000 m, zadnjo luč spredaj vozečih vozil pa na oddaljenosti pribl. 500 m. Asistent samostojno izklopi dolgo luč. Kakor hitro drugih udeležencev v prometu ni več možno zaslepiti, se dolga luč ponovno avtomatsko vklopi. Asistent za dolgo luč pomeni občutno razbremenitev voznika in odločen prispevek k prometni varnosti. Na vklop dolge luči se rado pozabi, enako kot na pravočasen izkop pri prometu iz nasprotne smeri. Sistem reagira tudi na zadostno osvetlitev okolice, npr. v naselju. Asistent za dolgo luč se aktivira s tipko na stikalu luči in se lahko kadar koli deaktivira z ročnim dotikom ročice na volanskem drogu.

 • Upravljalnik iDrive Touch

  Z upravljalnikom iDrive Touch lahko sistem iDrive udobno upravljate z eno roko. Po zaslugi v upravljalniku integrirane sledilne ploščice, lahko npr. naslovne podatke za navigacijski sistem udobno vnesete preko lastnega rokopisa.

  Poleg tega lahko prikličete številne funkcije, nastavitve in brskate po seznamih. Upravljanje poteka enostavno in intuitivno s pomočjo otipa – ravno za vas kot voznika je to pomembna razbremenitev, saj se vaša koncentracija na dogajanje v prometu pri upravljanju le komaj odvrne. Vse funkcije, ki se upravljajo z upravljalnikom, lahko udobno spremljate na nadzornem prikazovalniku.

 • Aplikacija iHeartRadio

  Z aplikacijo iHeart Radio za operacijska sistema iOS in Android lahko dostopate do svojih priljubljenih radijskih postaj, športa in novic, pa tudi podcastov (pododdaj) v svojem vozilu BMW. Izbirajte med več kot 20 milijoni skladb in ustvarite svoje lastno glasbeno predvajanje brez oglasov.

  Da boste lahko uporabljali to aplikacijo v svojem vozilu BMW, jo prenesite iz Apple App Store ali Google Play Store, povežite svoj pametni telefon z vozilom s priključkom USB ali adapterjem snap-in ter zaženite aplikacijo. Takoj nato boste lahko uživali v individualnih funkcijah prek upravljalnika iDrive in avdio sistema v vozilu. Z najnovejšo različico uporabniškega vmesnika je popolna integracija možna tudi prek Bluetooth. S tem je povezava še bolj brezhibna.

  Razpoložljivost aplikacijeiHeartRadio se lahko spreminja od države do države.

 • Integrirana kartica SIM

  Povezljivost, kjer koli in kadar koli jo potrebujete: integrirana kartica SIM vam omogoča uporabo številnih funkcij BMW ConnectedDrive, ne da bi morali uporabiti svoj mobilni telefon.

  Kartica SIM je trajno vgrajena v vaše vozilo kot del opreme BMW Teleservices (SA6AE). Poleg tega pa je odporna na trke in vam lahko pomaga tudi v težkih situacijah. BMW Teleservices je del osnovnih funkcij ConnectedDrive Services (6AK) in sistema za klic v sili (6AC), ki zagotavljajo osnovo za uporabo številnih drugih funkcij BMW ConnectedDrive. Zahvaljujoč integrirani kartici SIM lahko uporabljate opremo, kot so Real Time Traffic Information, Concierge Services, Remote Services ali internet, ne da bi potrebovali kakršne koli dodatne naprave.

 • Inteligentni klic v sili

  V primeru nesreče inteligentni klic v sili iz BMW ConnectedDrive avtomatsko in zanesljivo poskrbi za pomoč na mestu nesreče. Potniki v vozilu se lahko tako oskrbijo čim hitreje in optimalno.

  Kakor hitro senzorji trka zaznajo nesrečo, se avtomatsko sproži klic v sili na klicni center BMW. Referent/ka v klicnem centru vzpostavi stik s potniki, da poizve več o njihovem počutju.

  Istočasno se referentu/ki pošljejo za reševanje pomembni podatki in vrsta ter resnost nesreče: s katere strani in kakšno silovitostjo se je zgodilo trčenje? Katere zračne blazine so se sprožile? In odvisno od modela: se je vozilo prevrnilo? Poleg tega referent/ka v klicnem centru izve, po zaslugi GPS, na meter natančen položaj ponesrečenega vozila ter tip, registracijo in barvo. Na osnovi lokaliziranja se takoj alarmira najbližji center za usklajevanje reševanja. Reševalne ekipe prejmejo vse informacije, da lahko pravočasno pripravijo ustrezno medicinsko oskrbo za ponesrečene potnike.

  Inteligentni klic v sili iz BMW ConnectedDrive se lahko s pritiskom tipke sproži tudi ročno – npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu. Deluje neodvisno od mobilnega telefona.

  Zakup inteligentnega klica v sili vključuje brezplačno uporabo dodatne opreme BMW TeleServices.

 • Inteligentni glasovni asistent z obdelavo govora na daljavo.

  Inteligentni glasovni asistent z obdelavo govora na daljavo nudi glasovno podporo na najvišji stopnji: razume namreč naravni govor in ne prepoznava zgolj omejenih ukazov. Inteligentni glasovni asistent z obdelavo govora na daljavo ne vključuje zgolj velikega obsega individualnih in situacijskih različic, temveč razume tudi jezikovne raznolikosti, dialekte in žargon. To mu omogoča znatno širši razpon možnosti pri nareku besedilnih ali elektronskih sporočil.

  To veliko povečanje v obsegu razpoložljivih funkcij je rezultat sistema prepoznavanja jezika na daljavo, ki je osnova za delovanje inteligentnega glasovnega asistenta z obdelavo govora na daljavo. Ta funkcija v oblaku zagotavlja, da so iskanja izvedena hitro in enostavno prek interneta z uporabo vsakdanjega jezika, kar pomaga navigacijskemu sistemu.
  Na primer, iskanje restavracij v bližnji okolici je mogoče z vprašanjem, zastavljenim v običajnem jeziku.

  Obenem pa premik v oblak omogoča bolj pogoste cikle posodabljanja, s čimer je zagotovljeno, da so prihodnje inovacije na voljo, kakor hitro je mogoče, najsi gre za novo programsko opremo, izboljšave ali računalniško jezikoslovje.

J DO N

 • Opozorilo pred menjavo voznega pasu

  Opozorilo pred menjavo voznega pasu zazna vozila v mrtvem kotu oz. vozila, ki se na prehitevalnem pasu približujejo z veliko hitrostjo in opozori voznika z opozorilnim simbolom na zunanjem ogledalu.

  Če voznik kljub temu nakaže spremembo smeri z vklopom smernika, ga sistem pred kritično situacijo opozori z vibriranjem volana in utripajočim opozorilnim simbolom.

  Prednosti v pregledu:

  • preprečevanje nevarnih situacij pri prehitevanjih in menjavi voznega pasu

  • optično opozorilo na zunanjem ogledalu

  • dodatno opozorilo z vibriranjem volana

 • Opozorilo za zapustitev voznega pasu

  Opozorilo za zapustitev voznega pasu z opozorilom pred naletom s kamero zazna oznake voznega pasu na oddaljenosti 50 m in pri hitrosti od pribl. 70 km/h. Če grozi, da bo vozilo nenamerno prevozilo oznako, sistem voznika opozori z rahlim vibriranjem volana.

  V primeru aktiviranja smernika – menjava voznega pasu je torej namerna – se opozorilo izklopi. Opozorilo pred naletom s kamero zazna spredaj vozeča vozila in pri premajhni razdalji oz. grozeči nevarnosti trka opozori voznika.

  Prednosti v pregledu:

  • manjša nevarnost trka zaradi opozorila pred naletom

  • opozorilo voznika z vibriranjem volana

  • večja varnost pri nenamerni zapustitvi voznega pasu

 • Funkcija nareka

  Pisarna je vedno zraven: med vožnjo enostavno narekujte svojo elektronsko pošto in sporočila SMS.

  Po zaslugi nove funkcije nareka v vozilu in prepoznavanja glasu iz Nuance® se vaša izgovorjena sporočila pretvorijo v besedilo in vi ostanete med vožnje vedno osredotočeni na najpomembnejše – cestni promet.

  Funkcija nareka se aktivira z upravljalnikom iDrive preko menija Office in pretvori vaš narek v besedilno sporočilo, da se lahko takoj pošlje kot e-pošta ali SMS. Storitev je uporabna le v vozilih z navigacijskim sistemom Professional najnovejše generacije in izbranimi pametnimi telefoni.

 • Portal za stranke My BMW ConnectedDrive

  V portalu za stranke "My BMW ConnectedDrive" lahko upravljate osebne podatke in nastavitve vozila, ki so potrebne za uporabo storitev BMW ConnectedDrive v vašem vozilu, različnih aplikacijah ali prek klicnega centra BMW ConnectedDrive. Vključite lahko, na primer, Remote Services ali odprete svoj osebni elektronski naslov BMW Online Office. Prav tako lahko pošljete naslove v svoje vozilo ali konfigurirate svoj osebni profil voznika. V integrirani trgovini ConnectedDrive Store lahko sestavite storitve in aplikacije v skladu s svojimi potrebami in željami. V novo ustvarjenem Remote Cockpit pa lahko prejemate koristne informacije o trenutnem 'stanju' vašega vozila BMW.

  * Prosimo, stopite v stik s svojim trgovcem z vozili BMW, ki vam bo zagotovil dodatne informacije o registraciji na portalu za stranke My BMW ConnectedDrive.

 • Napster/Rhapsody

  Napster/Rhapsody vam nudi milijone skladb vseh zvrsti in tisoče zvočnih knjig. Uživajte v svoji najljubši glasbi vedno in povsod – z iPhone ali iPod tudi neposredno v svojem BMW.

  S pomočjo iskanja poiščite vse svoje favorite ali odkrijte nove skladbe iz glasbenih lestvic Napsterja, aktualne novosti, radijske kanale brez reklam in predvajalne sezname glasbenega uredništva Napster.

  Z omrežjem 3G lahko v svojem BMW uporabljate Napster/Rhapsody preko spleta. Preko WLAN doma prenesena glasba in zvočne knjige se avtomatsko shranijo na vašem pametnem telefonu in se kadar koli lahko prikličejo tudi med vožnjo.

  Za uporabo certificirane aplikacije BMW Apps ready v svojem BMW, si jo prenesite v App Store, povežite pametni telefon preko priključka USB ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

  Razpoložljivost aplikacije Napster/Rhapsody se lahko spreminja od države do države.

 • Posodobitev navigacijskega zemljevida

  Navigacijski sistem BMW olajša vaš vsakdan: posreduje vam optimalen izračun poti, da pridete od točke A do točke B. Vendar je vsak navigacijski sistem dober le v tolikšni meri, kot je aktualnost njegovih zemljevidov. Vodenje do cilja brez težav in opozorila o prometnih zastojih se lahko omogočijo le, če so navigacijski podatki posodobljeni (v Evropi se na leto zgodi do 15 % sprememb v cestni infrastrukturi). Kako prilagodimo naš navigacijski sistem, ko se spremenijo ali dodajo nove poti? BMW je prvi avtomobilski proizvajalec, ki ponuja tri možne postopke posodobitve: USB Full Map Update prek trgovca z vozili BMW ali v ConnectedDrive Store in samodejna (inkrementalna/postopna) posodobitev "Over-The-Air" prek fiksno vgrajene kartice SIM - do štirikrat letno (za izbrana območja). Pri posodobitvi "Over-The-Air" ne nastanejo niti stroški licence niti stroški prenosa. Tako je navigacijski sistem vedno opremljen s posodobljenimi zemljevidi brez potrebe po registraciji ali prijavi na portal. In tudi med postopkom posodabljanja je navigacijska funkcija na voljo brez omejitev delovanja.

 • Navigacijski sistem Professional

  Navigacijski sistem Professional nudi vozniku obliko prikaza v 3D, skupaj z inovativnim konceptom prikaza in številnimi funkcijami za navigacijo, osebno pisarno in multimedijo.

  Navigacijski sistem Professional kot integrirana rešitev nudi vozilu številne prednosti: preko povezave sistema s kolesnimi senzorji in senzorjem krmilnega kota se lahko vozilo vedno natančno lokalizira. S tem je tudi pri slabem signalu GPS – npr. v tunelu – vedno na voljo zanesljiva navigacija.

  Vključitev v pregleden koncept upravljanja in prikaza BMW naredi navigacijo posebej enostavno. Hkrati različne funkcije smiselno sovpadajo med seboj. Npr. glasnost glasbe se avtomatsko zniža, preden navigacija posreduje napotek za smer.

  Visokoločljiv in glede na model do 10,2-palčni barvni zaslon s funkcijo deljenega zaslona, poleg smeri in prikazov zemljevida kaže tudi zemljevide poti v videzu 3D ali znamenitosti v fotorealističnem prikazu. Vsi meniji se prikažejo v virtualnem, tridimenzionalnem prostoru in preračunajo v realnem času. Procesor s hitrostjo 1,3 GHz in lastnim grafičnim čipom v 3D omogoča tekoče brskanje, medtem ko animacije in dinamični prehodi naredijo upravljanje za nepozabno doživetje. Ko se dodajajo podmeniji, se glavni meniji pomaknejo v ozadje in ostanejo vidni.

  Navigacijski sistem Professional nudi praktične interakcijske možnosti že pri vnosu cilja: za optimalno orientacijo se vozniku izbrani kraj na deljenem zaslonu dodatno prikaže v pogledu zemljevida. Glede na potrebo lahko voznik s funkcijo zumiranja spremeni odsek in s tem preveri, če je prikazan kraj tudi tisti, ki je mišljen. Z razširjeno orodno vrstico lahko voznik vsebine zemljevida individualizira, ne da zapusti prikaz zemljevida. Vsaka sprememba se takoj prikaže in se po potrebi lahko enostavno spremeni.

  Funkcija High Guiding omogoča še bolj udobno krmarjenje zlasti v mestu ali na nepregledno označenih cestah. Glede na opremo se navigacijske informacije pregledno prikažejo v multifunkcijskem instrumentnem zaslonu, na osrednjem nadzornem prikazovalniku ali BMW Head Up projektorju. Lane Guiding dodatno posreduje napotke za pravočasno menjavo voznega pasu. Možnost prikaza mesta v 3D olajša orientacijo v mestih z realno upodobitvijo cest in zgradb.

O DO S

 • Informacija o parkiranju na ulici

  Informacija o parkiranju na ulici olajša iskanje parkirnega mesta, s tam da v velikih mestih ponudi prikaz verjetnosti v navigaciji BMW, da lahko voznik enostavno poišče prosto parkirišče na ulici. Z obarvanjem ulic glede na verjetnost parkirišč je na navigacijskem zemljevidu jasno razvidno, katere ulice naj voznik najprej upošteva pri iskanju parkirišča.

 • Nadzor razdalje pri parkiranju

  Nadzor razdalje pri parkiranju olajša parkiranje in zapustitev parkirnega mesta na ozkem prostoru. Zvočni pisk opozarja pred možnimi ovirami in s tem zmanjša nevarnost za nastanek poškodb.

  Ultrazvočni senzorji na sprednjem in zadnjem delu vozila preračunajo položaj potencialnih ovir. Intervalni pisk sporoča, koliko prostora še imate na voljo. Čim bolj se približate oviri, tem krajši so intervali. Če je oddaljenost manjša kot 30 cm, zadoni neprekinjen pisk, kar je znak za pritisk zavore. Poleg pomoči pri parkiranju se na nadzornem prikazovalniku (kolikor je na voljo v vozilu) prikaže shematski prikaz vozila in ovir, s čemer se olajšata zlasti vzvratno parkiranje in zapustitev parkirnega mesta.

  Funkcija zaviranja v sili aktivnega PDC podpira voznika pri vzvratnem parkiranju, da prepreči trke in zmanjša resnost nesreče. Rezultat: sproščeno parkiranje v vsakem trenutku z dodatno mero varnosti.

 • Parkirni asistent

  Parkirni asistent s smernim vodenjem povsem samodejno parkira vozilo na parkirna mesta, ki se nahajajo vzporedno ali pravokotno s cestiščem. Sistem neodvisno od aktiviranja izmeri potencialna parkirna mesta pri vožnji mimo z nizko hitrostjo (pod 35 km/h) in pri največji oddaljenosti 1,5 m od vrste parkiranih vozil.

  Ko najde dovolj veliko parkirno mesto, mora voznik vklopiti le smernik in parkirni asistent prevzame krmiljenje, prestavljanje, dodajanje plina in zaviranje. Voznik je odgovoren samo za spremljanje postopka parkiranja. Sistem prav tako posreduje navodila na nadzornem prikazovalniku in dodatna zvočna opozorila. Ko je postopek parkiranja končan, parkirni asistent posreduje zvočni signal in prestavi v položaj P.

  Pri parkiranju brez parkirnega asistenta uporablja pomoč pri bočnem parkiranju dodatne senzorje za spremljanje območij ob boku vozila, medtem ko prikaže ovire na nadzornem prikazovalniku. Funkcija zaviranja v sili aktivnega PDC podpira voznika pri vzvratnem parkiranju, da prepreči trke in zmanjša resnost nesreče. Rezultat: sproščeno parkiranje v vsakem trenutku z dodatno mero varnosti.

 • ParkNow

  V kombinaciji z navigacijskim sistemom BMW Professional, spletna parkirna storitev ParkNow olajša vozniku delo iskanja prostega parkirnega mesta. Storitev prikaže na zaslonu prosta parkirišča v parkirnih hišah in garažah ter ob robu ceste. Parkirišče v parkirni hiši se lahko rezervira kar iz vozila in obračuna prek uporabniškega računa ParkNow.

 • Hitro iskanje

  Z uporabo funkcije hitrega iskanja pod NAVIGACIJA/VNOS CILJA lahko izvedete iskanje ciljev na podlagi poljubnega besedila. Iskalno besedilo se nato samodejno pošlje SEM, nato pa prejmete predloge za možne cilje. Ko izberete ustrezno mesto, se lahko potovanje prične.

  Z uporabo funkcije hitrega iskanja izjavljate, da se strinjate s pogoji uporabe in politiko zasebnosti, ki so objavljeni TUKAJ. Dodatne informacije boste našli na http://legal.here.com/terms/ in http://legal.here.com/privacy.

 • Vzvratna kamera

  Z vzvratno kamero ima voznik pri manevriranju in parkiranju območje za vozilom vedno pred očmi na nadzornem prikazovalniku. Vzvratna kamera omogoča boljši pregled pri vzvratnih vožnjah na parkirni prostor v okviru hitrostnega območja pod 20 km/h.

  Interaktivne črte voznega pasu kažejo, če želeno parkirno mesto nudi dovolj prostora za vozilo in preko barvno označenih površin na nadzornem prikazovalniku nudijo podporo pri parkiranju. V kombinaciji z vlečno kljuko ima vzvratna kamera na voljo praktično funkcijo zumiranja, ki olajša približevanje vozila prikolici pri priklopu.

  Prednosti v pregledu:
  • pregleden prikaz območja za vozilom na nadzornem prikazovalniku
  • suvereno parkiranje ali manevriranje na ozkem prostoru
  • interaktivne smerne črte podpirajo udobno parkiranje
  • funkcija zumiranja za vlečno kljuko z interaktivno črto za pripenjanje

 • Side View

  Kar prihaja lahko vidite prej: s Side View lahko vaš BMW na nepreglednih križiščih ali izvozih že vidi prečni promet, medtem ko je vaša vidljivost še vedno blokirana.

  Nato zadošča pogled na nadzorni prikazovalnik – tam se vam prikaže video slika, ki jo posredujeta levo in desno integrirani kameri v odbijaču vašega BMW. S pomočjo pomožnih črta vam Side View natančno kaže, kje se nahaja sprednji del vozila. S prikazom obeh smeri vožnje na sliki lahko takoj ocenite situacijo na nadzornem prikazovalniku. Tudi med premikanjem, če je to potrebno, kajti Side View se lahko aktivira pri hitrosti do 15 km/h. S pritiskom gumba ste sredi dogajanja: z BMW ConnectedDrive.

  Odvisno od modela je Side View samostojna dodatna oprema ali sestavni del opreme Surround View.

 • Aktiviranje Siri

  Siri, osebni glasovni asistent za vaš iPhone, iPad in iPod Touch, se lahko sedaj upravlja tudi v vašem BMW. Kot običajno odgovarja Siri na vsa vaša vprašanja, vi pa se lahko v vsakem trenutku koncentrirate na cestni promet.

  Glasovno upravljanje aktivirajte z dolgim pritiskom gumba za glasovne ukaze na volanu in enostavno upravljajte Siri. S Siri lahko telefonirate, izbirate skladbe, predvajate glasno branje besedilni sporočil, prikličete koledarske vnose, dodajate opomnike in prikličete druge koristne funkcije. Da se prepreči odvračanje vaše pozornosti s ceste, zaslon naprave iOS med vožnjo ni aktiven.

 • Sixt App

  Stranke Sixt, pozor: inovativna aplikacija Sixt App in BMW ConnectedDrive vam pomagata izvesti vse procese, ki so potrebni za vračilo vašega najetega vozila Sixt.

  Ali se vam je na poti zgodilo nekaj nepričakovanega in ne boste mogli vrniti vašega najetega vozila Sixt ob dogovorjenem času? Potem uporabite praktične funkcije aplikacija Sixt App v svojem najetem vozilu BMW. S pomočjo navigacijskega menija BMW lahko, na primer, podaljšate najemno pogodbo ali spremenite lokacijo vračila. Aplikacija Sixt App vam tudi predlaga polnilno postajo na lokaciji po vaši izbiri, ki jo lahko vnesete v navigacijski sistem kot vmesni cilj. Če pa imate dodatna vprašanja, lahko pokličete službo Sixt, ki vam je vedno na voljo.

  Aplikacijo Sixt App lahko v svojem najetem vozilu uporabljate tudi v kombinaciji s svojim telefonom iPhone. Prenesite si aplikacijo iz Apple App Store, zaženite jo na svojem telefonu iPhone in se nato povežite z vozilom BMW s pomočjo snap-in adapterja ali USB kabla. Aplikacijo lahko najdete in upravljate pod BMW Apps.

  Razpoložljivost aplikacije Sixt App se lahko spreminja od države do države.

 • Smart Home App

  Upravljajte svoj dom, tudi kadar ste na poti – z aplikacijo Smart Home podjetja Telekom. Naprave Smart Home, ki so povezane z aplikacijo, se lahko upravljajo prek zaslona in operacijskega sistema vašega vozila BMW. Uravnavajte ogrevanja, luči ali vaš alarmni sistem udobno znotraj vašega vozila. Prav tako je omogočeno programiranje določenih situacij, kot je scenarij "Prihod domov". Zahvaljujoč funkcijam, ki so bile posebej razvite za uporabo v vozilu, se profil "Home" aktivira samodejno, kakor hitro se odpravite na pot domov. Vse informacije se jasno prikažejo v glavni enoti BMW – da bo vaš dom vedno prav v takem stanju, kakršnega želite.

  Pogoj za uporabo te certificirane aplikacije BMW v vašem vozilu se morate registrirati pri Smart Home in QIVICON Home Base. Prenesite Smart Home App iz Apple Store, povežite svoj pametni telefon z vozilom s priključkom USB ali snap-in adapterjem ter zaženite aplikacijo. Takoj nato boste lahko uživali v individualnih funkcijah prek prikazovalnika v vašem vozilu.

  Razpoložljivost aplikacije Smart Home App se lahko spreminja od države do države.

 • Aplikacija SmartThings by Samsung

  Želite biti med vožnjo vedno povezani s Smart Home in od doma vedno povezani s svojim vozilom? Aplikacija SmartThings podjetja Samsung omogoča oboje!

  Z aplikacijo imate tudi med vožnjo vedno pregled nad tem, kdo je trenutno doma in če je tam vse v redu. Pri neobičajnih incidentih, kot je npr. dim ali iztekanje vode iz vodovoda, boste takoj obveščeni. Poleg tega se lahko nastavijo funkcije, kot je „Coming Home“, da vas vaš Smart Home že ob prihodu pozdravi z odprtimi garažnimi vrati, vklopljeno lučjo in prijetno temperaturo.

  Vaše vozilo BMW je istočasno vključeno v vaše digitalno življenjsko okolje. S funkcijami, kot je “Wake-up”, zjutraj avtomatično zaženete, npr. z vklopom avtomata za kavo, tudi klimatsko napravo svojega parkiranega vozila.

 • Speed Limit Info, vklj. prikaz prepovedi prehitevanja

  Speed Limit Info je astenični sistem za voznika, ki zanesljivo prepozna in prikaže trenutne – tudi spremenljive – omejitve hitrosti in znake s prepovedjo prehitevanja.

  Običajni prikazi omejitev hitrosti so pogosto nepopolni ali pomanjkljivi, ker uporabljeni zemljevid ni aktualen ali pa se spremenljivi prikazi – npr. omejitve hitrosti pri delu na cesti ali zastoju – sploh ne upoštevajo.

  Nasprotno inteligenten Speed Limit Info stalno obvešča voznika o dejansko dovoljeni največji hitrosti. Na notranjem ogledalu integrirana kamera stalno zajema omejitve in preklice hitrosti ter te informacije primerja s podatki iz navigacijskega sistema.

  Poleg tega se omejitve hitrosti zaznajo in ocenijo z dodanimi pogoji: če kamera zazna recimo predpis „60 km/h na mokrem cestišču“, se ta vozniku prikaže le, ko senzor padavin v BMW pošlje ustrezen signal – torej, ko je izpolnjen dodatni pogoj „mokro cestišče“. Enako velja za omejitve hitrosti, ki se nanašajo na uro ali vožnjo s tovorno/bivalno prikolico.

  Speed Limit Info obsega tudi prikaz prepovedi prehitevanja. Enako kot pri omejitvah hitrosti se zaznajo tudi fiksne in začasne oznake ter morebitni dodatni znaki, ki prepovedujejo prehitevanje. Na ta način se lahko zanesljivo zaznajo vse prepovedi prehitevanja in njihovi preklici.

  Prikaz vseh funkcij Speed Limit Info, vklj. prikaz prepovedi prehitevanja, glede na model poteka v kombiniranem instrumentu ali na BMW Head Up projektorju.

 • Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. asistent pri zastoju

  Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. asistent pri zastoju, razbremeni voznika pri monotonih prometnih situacijah. Pri hitrosti do 210 km/h udobno podpira krmiljenje in stalno ohranja vozilo na sredi voznega pasu.

  Sodoben bočni nadzor je možen z ali brez aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti. Razpolaga s številnimi radarskimi sistemi za nadzor okolice in stereo kamero. Sistem se orientira po črtah voznega pasu in, če je potrebno, spredaj vozečem vozilu. Obenem avtomatsko ohranja želeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, samodejno uravnava hitrost do ustavitve in pri tem aktivno upravlja volan. Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu predstavlja nov korak v smeri visoko avtomatizirane vožnje.

  Četudi lahko sistem samostojno upravlja vozilo, je voznik zaradi zakonskih predpisov dolžan, da še naprej vozi z obema rokama na volanu. Če voznik tega ne upošteva, sistem to prepozna s pomočjo senzorjev na volanskem obroču, ki po določenem času opozorijo voznika z zvočnim piskom. Nato sistem preklopi v stanje pripravljenosti. To velja tudi pri vklopljenem smerniku za menjavo voznega pasu ali če niso več izpolnjeni pogoji za delovanje, kot je minimalna širina voznega pasu.

 • Stitcher

  Intervjuji, poddaje in Live Radio v eni aplikaciji. Vaši najljubši programi na zahtevo, aktualno in neposredno v vašem BMW.

  Svoje favorite lahko zbirate iz množice več kot 10.000 radijskih programov in si tako oblikujete svojo osebno radijsko postajo. Ali odkrijete nove programe: Stitcher vam ponuja osebna priporočila glede na vaše slušne navade.

  Za uporabo certificirane aplikacije BMW Apps ready v svojem BMW, si jo prenesite v App Store, povežite pametni telefon preko priključka USB ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

  Razpoložljivost aplikacije Stitcher se lahko spreminja od države do države.

 • Surround View

  Surround View obsega funkcije s kamero, kot so vzvratna kamera, Top View, Panorama View in 3D View. Kamere v zunanjih ogledalih in na sprednji ter zadnji strani vozila omogočajo panoramski razgled 360° okoli vozila.

  Poleg enostavnega prikaza prostora za vozilom nudi Top View pregled nad območjem vrat in bokom vozila za udobno manevriranje. V 3D View skrbi vzporedno dodan, računalniško obdelan pogled v 3D za še boljši pregled pri parkiranju. Panorama View naredi vključevanje na nepreglednih odsekih, kot so izvozi ali nepregledna križišča, varnejše. Digitalna kamera na sredi sprednjega dela vozila zajema dogajanje pred vozilom. Voznik lahko tako predčasno prepozna prečni promet in se ustrezno odzove na razmere v prometu. Od hitrosti 15 km/h se funkcija Side View avtomatsko deaktivira.

  Med funkcijami Top View, Panorama View in 3D View se lahko preklaplja poljubno, ob tem pa sistem pri naslednji uporabi avtomatsko ponovno aktivira nazadnje sprejeto izbiro. Sistemi s kamero se aktivirajo prek izbire prestave „R“, tipke PDC ali Panorama View.
  Slike kamer se prikažejo na nadzornem prikazovalniku. Prikaz se izvaja preko nadzornega prikazovalnika.

T DO Ž

 • Telefonija z brezžičnim polnjenjem

  Telefonija z brezžičnim polnjenjem obsega polnilno postajo z brezžično funkcijo polnjenja in integriranim opozorilom, če se v vozilu pozabi mobilni telefon. Poleg tega sta na voljo dva priključka USB s polnilnim tokom do dveh amperov, kar omogoča hitro polnjenje mobilnih naprav. Predpriprava za dostopno točko WLAN omogoča uporabo storitev HotSpot Drive podjetja Telekom s standardom LTE in je na voljo proti plačilu.

  Strešna antena zagotavlja, da je sprejem mobilnega signala vsaj tako dober kot zunaj vozila. Drugi mikrofon z dodatnim regulatorjem glasnosti skrbi za optimalno razumljivost funkcije prostoročnega telefoniranja tudi pri sovozniku.

  Prek povezave Bluetooth sta lahko istočasno povezana dva mobilna telefona in mobilni avdio predvajalnik. Paket telefonije obsega Bluetooth Office z dostopom do koledarja, SMS in elektronske pošte združljivih pametnih telefonov. Poleg tega pa je na voljo tudi brezžični vmesnik NFC za hitro in enostavno spojitev mobilnega telefona z vozilom.

 • Asistent pri zastoju

  Asistent pri zastoju vam pomaga v monotonih situacijah na avtocesti. V zgoščenem prometu pri hitrostih do 40 km/h vam sistem omogoča enostavno vožnjo glede na ostali promet, ne da bi se morali odpovedati sproščenosti.

  Asistent avtomatsko ohranja želeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, samodejno uravnava hitrost do ustavitve in pri tem aktivno upravlja volan. S tem vozilo podpira voznika pri vožnji po voznem pasu, v kolikor ta drži volan vsaj z eno roko.

 • TuneIn

  S TuneIn imate dostop do okoli dveh milijonov poddaj in približno 60.000 radijskih postaj iz vsega sveta.

  S svojim mobilnim telefonom ali tablico lahko brezplačno poslušate glasbo, novice, zabavne programe in še veliko več. Tudi takrat, ko istočasno uporabljate druge aplikacije, TuneIn po želji še vedno deluje naprej v ozadju.

  Za uporabo certificirane aplikacije BMW Apps ready v svojem BMW, si jo prenesite v App Store, povežite pametni telefon preko priključka USB ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

  Razpoložljivost radia TuneIn se lahko spreminja od države do države.

 • Twitter

  Uporabljajte Twitter tudi v svojem BMW. Z BMW Connected App si lahko tudi med vožnjo prikažete svoja statusna sporočila na zaslonu ali pa vam jih sistem prebere naglas.

  Naslednje aplikacije lahko prav tako uporabljate z BMW Connected App preko nadzornega prikazovalnika svojega vozila:

  Vse pred očmi – koledar.

  Nikoli več ne pozabite termina: BMW Connected App pregledno prikaže vaše koledarske vnose na zaslonu v vozilu in termini se po želji preberejo naglas.

  Vedno pravi kanal – Webradio.

  Z Webradiem so vam na voljo neštete radijske postaje iz vsega sveta.

  Tudi peš najde pravo pot – Last Mile.

  V navigacijskem sistemu določene cilje lahko dosežete tudi, če niste v svojem vozilu, in kadar koli najdete pot nazaj do parkiranega vozila.

  Na tekočem – News.

  Vaša čisto osebna obveščevalna služba: aktualne novice si prikažite preko virov RSS.

  Informacijo pred drugimi – Wiki Local.

  Izvedite več o svoji trenutni lokaciji, cilju ali poiščite poštno številko. Z Wiki Local vam ne uide nobena informacija.

  Varčno na poti – ECO PRO Analyser.

  Voziti učinkovito je otročje lahko. ECO PRO Analyser oceni, kako učinkovito se pospešuje, upočasnjuje in prestavlja ter za to podeli zvezdice (0 – 5). Poleg tega omogočajo koristni nasveti ECO PRO še bolj učinkovit slog vožnje.

  BMW Connected App vas obvešča o aktualni razpoložljivosti aplikacij iz BMW Apps ready.

  Za uporabo aplikacije v vašem BMW, si jo prenesite v App Store ali pri Google Play™, povežite iPhone preko priključka USB ali snap-in adapterja z vozilom, zaženite aplikacijo in doživite posamezne funkcije s pomočjo upravljalnika iDrive, zaslona in avdio sistema v vozilu.

 • Vmesnik USB/avdio

  S pomočjo vmesnika USB/avdio lahko v avdio sistem svojega BMW integrirate skoraj vse običajne predvajalnike MP3, Apple* iPhone in iPod ter ključe USB.

  Prikaz skladbe poteka na nadzornem prikazovalniku ali zaslonu radia. Izbiro glasbe in upravljanje glasnosti ter drugih nastavitev lahko čisto enostavno izvajate preko radia, multifunkcijskih gumbov na volanu ali upravljalnika BMW iDrive. Podprti so vsi običajni stisnjeni formati (MP3, AAC, WAV in WMA) in predvajalni seznami v zapisu M3U.

  Na vmesnik USB/avdio lahko priključite tudi svoj iPhone. Za telefoniranje dodatno potrebujete napravo za prostoročno telefoniranje s priključkom Bluetooth. S priključkom USB na sredinski konzoli lahko neposredno upravljate predvajalnik ali Apple iPhone. Za povezavo Apple iPod ali Apple iPhone na vmesnik USB/avdio se lahko – odvisno od opreme – uporabi originalni kabel Apple USB ali v opremi razpoložljiv adapterski kabel BMW.

  * iPod in iPhone sta registrirani blagovni znamki Apple Computer.