V KORAKU S ČASOM.

Tehnologije povezljivosti.

Naš svet je iz dneva v dan bolj povezan. Kamor koli vas vodi pot, z BMW ConnectedDrive vedno ostanete v stikih. Izkoristite tehnologije prihodnosti danes in se odprite izredni obliki mobilnosti. Odkrijte inteligentne in intuitivne inovacije, ki vas in vaše vozilo BMW še tesneje povezuje z zunanjim svetom.

VGRAJENA KARTICA SIM.

S trajno vgrajeno SIM kartico lahko v svojem vozilu BMW povsem enostavno in v veliko državah po svetu uporabljate inovativne funkcije BMW ConnectedDrive, kot so BMW Teleservices, Concierge Services, internet, Remote Services in Real Time Traffic Information. Ne da bi potrebovali lastni mobilni telefon. Obenem je integrirana SIM kartica predpogoj za uporabo teh storitev. Če naročite možnost ConnectedDrive Services ali inteligentni klic v sili, je SIM kartica vgrajena neposredno v vaše vozilo. Tako je odporna na trke in vam zagotavlja neposredno povezavo z zunanjim svetom tudi v zahtevnih razmerah.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • v vseh vozilih, ki so opremljena z BMW Teleservices (SA6AE)
  • Možnost SA6AE (BMW Teleservices) se lahko zakupi samo v povezavi z opremo SA6AK (ConnectedDrive Services) ali SA6AC (inteligentni klic v sili)

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Navigacijski sistem Professional navdušuje s svojo obliko in obsegom funkcij najvišjega razreda. Barvni zaslon z visoko ločljivostjo poskrbi za optimalni videz. Močni kontrasti in kristalno jasen prikaz zagotavljajo osnovo za izvrstno berljivost. Sistem navdušuje s svojo funkcijo hitrega zagona, svetlobno hitrim preračunavanjem poti, individualnimi nasveti glede zmanjšanja porabe goriva in navigacijo s 3D zemljevidi za enostavno orientacijo v mestu.

Navigacijski sistem Professional.

Doživite film o opremi.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Veliko storitev BMW ConnectedDrive se lahko uporablja tudi z navigacijskim sistemom Business in Radio Professional
  • Že na voljo v veliko modelih BMW

POSODOBITEV NAVIGACIJSKEGA ZEMLJEVIDA.

Navigacijski sistem BMW olajša vaš vsakdan: posreduje vam optimalen izračun poti, da pridete od točke A do točke B, in podpira sistem FAS z najaktualnejšimi informacijami. Vendar je vsak navigacijski sistem dober le v tolikšni meri, kot je aktualnost njegovih zemljevidov. Vodenje do cilja brez težav in opozorila o prometnih zastojih se lahko omogočijo le, če so navigacijski podatki posodobljeni (v Evropi se na leto zgodi do 15 % sprememb v cestni infrastrukturi). Kako prilagodimo naš navigacijski sistem, ko se spremenijo ali dodajo nove poti? BMW je prvi avtomobilski proizvajalec, ki ponuja tri možne postopke posodobitve: USB Full Map Update prek trgovca z vozili BMW ali v ConnectedDrive Store in samodejna (inkrementalna/postopna) posodobitev "Over-The-Air" prek fiksno vgrajene kartice SIM - do štirikrat letno (za izbrana območja). Pri posodobitvi "Over-The-Air" ne nastanejo niti stroški licence niti stroški prenosa. Tako je navigacijski sistem vedno opremljen s posodobljenimi zemljevidi brez potrebe po registraciji ali prijavi na portal. In tudi med postopkom posodabljanja je navigacijska funkcija na voljo brez omejitev delovanja.

Upravljalnik iDrive Touch.

Z uporabo upravljalnika iDrive Touch upravljate sistem iDrive v svojem BMW udobno z eno roko. Po zaslugi v krmilniku integrirane sledilne ploščice lahko na primer naslovne podatke za navigacijski sistem udobno vnesete z lastnim rokopisom. Poleg tega lahko prikličete številne funkcije, izvajate nastavitve in listate skozi sezname. Upravljanje poteka enostavno in intuitivno s pomočjo otipa – prav za vas kot voznika je to pomembna razbremenitev, saj se vaša koncentracija na dogajanje v prometu pri upravljanju le komaj odvrne. Vse funkcije, ki se upravljajo prek upravljalnika, lahko spremljate na nadzornem prikazovalniku.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Predpogoji:

  • Potrebna je lastna kartica SIM z zmožnostjo LTE,
  • Ob prvi vzpostavitvi povezave s točko dostopa je treba vnesti 8-mestno kodo. Pri napravah s tehnologijo NFC (Near Field Communication) enostavno premaknite napravo na majhno razdaljo nad zapisom LTE in povezava se samodejno vzpostavi

UPRAVLJANJE S KRETNJAMI IN DOTIKOM BMW.

Z upravljanjem s kretnjami BMW se lahko izbrane funkcije upravljajo z določenimi kretnjami. Sistem prepozna kretnje, kot so 'drsanje' ali 'kazanje', v območju prepoznavanja nad sredinsko konzolo in zažene funkcijo, kot je sprejem ali zavrnitev dohodnega telefonskega klica. S krožnimi gibi kazalca se lahko prilagodi glasnost.

Najnovejša generacija navigacijskega sistema Professional zagotavlja možnost intuitivnega upravljanja s pomočjo zaslona na dotik. Tako upravljanje s kretnjami kot zaslon na dotik dopolnjujeta obstoječe sisteme, kot je upravljalnik iDrive Touch.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Upravljanje s kretnjami in dotikom BMW je trenutno na voljo samo za BMW serije 7

INTELIGENTNI GLASOVNI ASISTENT.

Inteligentni glasovni asistent z obdelavo govora na daljavo nudi glasovno podporo na najvišji stopnji: razume namreč naravni govor in ne prepoznava zgolj omejenih ukazov. Inteligentni glasovni asistent z obdelavo govora na daljavo ne vključuje zgolj velikega obsega individualnih in situacijskih različic, temveč razume tudi jezikovne raznolikosti, dialekte in žargon. To mu omogoča znatno širši razpon možnosti pri nareku besedilnih ali elektronskih sporočil.

To veliko povečanje v obsegu razpoložljivih funkcij je rezultat sistema prepoznavanja jezika na daljavo, ki je osnova za delovanje inteligentnega glasovnega asistenta z obdelavo govora na daljavo. Ta funkcija v oblaku zagotavlja, da so iskanja izvedena hitro in enostavno prek interneta z uporabo vsakdanjega jezika, kar pomaga navigacijskemu sistemu.
Na primer, iskanje restavracij v bližnji okolici je mogoče z vprašanjem, zastavljenim v običajnem jeziku.

Obenem pa premik v oblak omogoča bolj pogoste cikle posodabljanja, s čimer je zagotovljeno, da so prihodnje inovacije na voljo, kakor hitro je mogoče, najsi gre za novo programsko opremo, izboljšave ali računalniško jezikoslovje.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Oprema inteligentnega glasovnega asistenta z obdelavo govora na daljavo je trenutno na voljo samo za BMW serije 7 Limuzina.
    

DOSTOPNA TOČKA BMW WLAN.

Oprema obsega integrirano dostopno točko BMW WLAN s standardom LTE, ki omogoča internetno povezavo proti doplačilu. S tem se z ustreznimi napravami lahko brska po internetu, ureja elektronska pošta, pretočno predvaja glasba oz. video vsebina in še veliko več. Sedaj lahko tudi na poti uživate v fascinantnem internetnem doživetju z maksimalnim standardom LTE.

Uporabljajo se lahko različne naprave, kot so npr. BMW Touch Command, prenosni računalniki, tablice in mobilni telefoni različnih proizvajalcev. Z dostopno točko BMW WLAN se lahko istočasno spoji do deset mobilnih naprav.

Povezava se vzpostavi s pomočjo integrirane kartice SIM v vozilu, medtem ko se nastali stroški za uporabo storitev HotSpot Drive obračunajo v okviru sklenjene pogodbe s ponudnikom Deutsche Telekom AG. Če omrežje LTE ni na voljo, sistem avtomatsko preklopi na druge razpoložljive standarde. S povezavo na zunanjo anteno se prepreči sevanje v notranjosti vozila.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Predpogoji:

  • Potrebna je lastna kartica SIM z zmožnostjo LTE,
  • Ob prvi vzpostavitvi povezave s točko dostopa je treba vnesti 8-mestno kodo. Pri napravah s tehnologijo NFC (Near Field Communication) enostavno premaknite napravo na majhno razdaljo nad zapisom LTE in povezava se samodejno vzpostavi

KLJUČ Z ZASLONOM BMW.

Ključ z zaslonom BMW prikazuje različne informacije o stanju vozila in omogoča upravljanje izbranih funkcij s pomočjo integriranega zaslona na dotik.

Prikažejo se lahko ura, zaloga goriva, aktualni doseg, servisna obvestila in trenutno stanje centralnega zaklepanja, oken in steklene strehe. S pomočjo ključa z zaslonom BMW se lahko upravlja tudi oprema daljinskega nadzora parkiranja in ogrevanja na mestu.

Ključ z zaslonom BMW se lahko polni brezžično (Wireless Charging) ali s priloženim kablom USB.

TELEFONIJA Z BREZŽIČNIM POLNJENJEM.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem vključuje brezžično polnilno postajo in vgrajen opozorilni sistem v primeru, da ste telefon pozabili. Obenem sta na voljo dva polno delujoča priključka USB, vsaj z do dvema amperoma napajalnega toka za hitro polnjenje mobilnih naprav. Predpriprava za dostopno točko WLAN omogoča uporabo storitev HotSpot Drive podjetja Telekom s standardom LTE in je na voljo proti plačilu.

Strešna antena zagotavlja, da je sprejem mobilnega signala vsaj tako dober kot zunaj vozila. Drugi mikrofon z dodatnim gumbom za nadzor glasnosti zagotavlja optimalno razumljivost pri uporabi funkcije prostoročnega telefoniranja, tudi na sovoznikovem sedežu.

Prek povezave Bluetooth sta lahko istočasno povezana dva mobilna telefona in mobilni avdio predvajalnik. Paket telefonije vključuje Bluetooth Office z dostopom do koledarja ter funkcije pošiljanja sporočil SMS in elektronskih sporočil za združljive pametne telefone. Poleg tega pa je na voljo tudi brezžični vmesnik NFC za hitro in enostavno spojitev mobilnega telefona z vozilom.