BMW CHARGING: MOBILNOST POD NADZOROM.

VSE, KAR MORATE VEDETI O POLNJENJU SVOJEGA ELEKTRIČNEGA VOZILA BMW.

BMW X1 xDrive30e:Poraba goriva (kombinirana po WLTP) v l/100 km[1][3][4]: 1,1–0,7 Emisije CO₂ (kombinirane po WLTP) v g/km[1][3][4]: 24–16 Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1][3][4]: 19,3–16,8 Električni doseg (po WLTP) v km[1][2][3]: 71–85

Polnite brez skrbi – enostavno, kadarkoli in kjerkoli. Električna vozila in priključni hibridi napovedujejo novo vrsto mobilnosti, ki je učinkovita in priročna. Zdaj lahko vozite brezskrbno vsak dan in na daljših potovanjih, zahvaljujoč prilagodljivim možnostim in inovativnim tehnologijam polnjenja. Bodisi hitro na poti bodisi udobno doma. Poiščite rešitve za polnjenje, ki najbolje ustrezajo vašemu življenjskemu slogu.

REŠITVE ZA POLNJENJE VAŠEGA ELEKTRIČNEGA VOZILA.

BMW Charging, polnjenje na poti

POLNJENJE NA POTI.

Zahvaljujoč našim obsežnim rešitvam za polnjenje boste vedno našli pravo rešitev za polnjenje svojega električnega vozila ali priključnega hibrida v bližini. V enem največjih evropskih polnilnih omrežij, ki se nenehno širi. S kar do 551.000 javnimi polnilnimi postajami, kjer lahko udobno napolnite svoje električno vozilo.  

BMW Charging, polnjenje doma

POLNJENJE DOMA.

Ne glede na vse boste svoje električno vozilo ali priključni hibrid najbolj priročno in udobno polnili doma. Nadvse preprosto in z izbrano hitrostjo polnjenja s pomočjo BMW Wallbox ali s prilagodljivim hitrim polnilnikom BMW na visokonapetostni ali gospodinjski vtičnici. Izvedite več o praktičnih rešitvah, ki jih BMW ponuja za polnjenje vašega elektrificiranega vozila doma.

TEHNOLOGIJE IN IZDELKI BMW CHARGING.

BMW Charging, poti, optimizirane za polnjenje
BMW Charging, polnilni kabel

Optimizirane poti za polnjenje.

Vedno dosezite cilj v sproščenem vzdušju. Načrtujte poti, optimizirane za polnjenje, za svoje potovanje z električnim vozilom in brez težav poiščite polnilne postaje ob poti. Naš načrtovalec poti izračuna najhitrejše možnosti polnjenja blizu vas ali na poti. Neposredno iz navigacijskega sistema ali prek aplikacije My BMW.

Vaša oprema za polnjenje.

Za polnjenje svojega električnega vozila ne potrebujete veliko. Kartico BMW Charging za polnjenje na javnem polnilnem omrežju prejmete skupaj s svojim BMW. Če želite, si lahko na domu namestite lastno polnilno postajo. Ali pa enostavno polnite na gospodinjski vtičnici.

BMW Charging, BMW Wallbox
BMW Charging, polnilni kabel

BMW Wallbox Plus.

Preprosto in enostavno polnite svoj priključni hibrid ali popolnoma električni BMW doma s pomočjo BMW Wallbox. Z zmogljivostjo do 22 kW. Izberite praktično in varno rešitev lepe oblike in kompaktnih mer. 

Hitri polnilni kabel (načina 3) za javno polnjenje.

Polnite svoj priključni hibrid ali električno vozilo na javnih polnilnih postajah s polnilnim kablom (načina 3) za javno polnjenje. Glede na izbrani model je lahko standardno priložen v okviru specifikacij dobave vašega BMW.

OGLEJTE SI POLNILNE POSTAJE ZA SVOJE ELEKTRIČNO VOZILO.

Izvedite več

 Časi polnjenja

Čas polnjenja za

Javno polnjenje

Visokozmogljiva polnilna postaja

Vozilo lahko še posebej hitro polnite na visokozmogljivi polnilni postaji (npr. v polnilnem omrežju IONITY). Enosmerna napetost (DC), ki jo zagotavljajo te postaje, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenična napetost (AC), kot jo na primer zagotavlja gospodinjska vtičnica. Zato so visokozmogljive polnilne postaje, kot so te, še posebej primerne za polnjenje med potovanjem. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja vozila. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo. Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse visokozmogljive polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

Hitra polnilna postaja

Če morate hitro ukrepati v mestu ali med potovanjem, je hitra polnilna postaja prava izbira. To je zato, ker enosmerna napetost (DC), ki jo zagotavljajo te postaje, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenična napetost (AC), kot jo na primer zagotavlja gospodinjska vtičnica. Zato so hitre polnilne postaje še posebej primerne za polnjenje med potovanjem. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja do 50 kW. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo. Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse hitre polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

Polnilna postaja AC

Javne polnilne postaje z izmeničnim tokom (AC) boste našli skoraj povsod. Še posebej so primerne za redno polnjenje v daljšem časovnem obdobju, na primer čez noč ali med delovnim časom. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja 22 kW. Zmogljivost polnjenja je odvisna od vgrajene opreme vozila. Oglejte si zemljevid in odkrijte vse polnilne postaje z izmeničnim tokom v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

Polnjenje doma

Wallbox/prilagodljivi hitri polnilnik

Doma lahko vozilo polnite s pomočjo stenske polnilne postaje (Wallbox) ali prilagodljivega hitrega polnilnika. Pri obeh se uporablja izmenični tok (AC). Odvisno od vozila, posebne opreme in trga, stenska polnilna postaja (Wallbox) zagotavlja zmogljivost polnjenja največ 22 kW, prilagodljivi hitri polnilnik pa največ 11 kW. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 11 kW.

Gospodinjska vtičnica

Vozilo lahko kadarkoli udobno napolnite prek vtičnice doma. Uporablja se izmenični tok (AC). Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 2,3 kW. Uporabite BMW Wallbox, da boste hitro, varno in priročno napolnili svoje vozilo doma, kadar koli želite.

 Filtrirajte polnilne postaje

Zmogljivost polnjenja je odvisna od ravni napolnjenosti, temperature okolice, posameznega profila vožnje, uporabe pomožnih porabnikov električne energije in izbranega modela vozila. Časi polnjenja veljajo pri temperaturi okolice 23 °C po predhodni vožnji in se lahko razlikujejo glede na način uporabe. 
 

Uporabite aplikacijo My BMW za iskanje polnilnih postaj ter načrtovanje, preverjanje in upravljanje postopkov polnjenja – tako doma kot na poti. Doživite celoten nabor funkcij aplikacije My BMW v predstavitvenem načinu.

POLNJENJE ELEKTRIČNEGA VOZILA:
APLIKACIJA MY BMW IN STORITVE

VAŠ BMW PREVZAME NALOGE NAMESTO VAS.

ČASI POLNJENJA ELEKTRIČNIH VOZIL.

Polnjenje vašega električnega avtomobila na polnilnih postajah z visoko napetostjo je najhitrejši način. Zahvaljujoč njihovih hitri moči polnjenja te postaje nudijo zelo kratke čase polnjenja. Npr., BMW i5 se mora polnili le 10 minut, da pridobi od 146 do 196 kilometrov. S polnilno postajo BMW Wallbox ali prilagodljivim polnilnikom BMW Flexible Fast Charger je mogoče BMW i5 udobno povsem napolniti tudi doma v 8 urah in 30 minutah.

BMW Charging, stroški

STROŠEK ELEKTRIČNEGA VOZILA.

Koliko stane polnjenje električnega vozila? Prihranite denar z nižjimi stroški vzdrževanja in davčnimi olajšavami. Ali so na voljo subvencije ali spodbude za električna vozila? Ugotovite, ali je električno vozilo smiselno za vas.

KOLIKO ELEKTRIČNE ENERGIJE POTREBUJE ELEKTRIČNO VOZILO?

Poraba električne energije za polnjenje električnega vozila je odvisna od različnih dejavnikov. Vendar pa imajo pri tem pomembno vlogo tudi vaš lasten slog vožnje, povprečna hitrost in zunanja temperatura. Mesečni stroški polnjenja so odvisni predvsem od prevožene razdalje in porabe električnega vozila. Na to vpliva tudi lasten slog vožnje. Poleg tega so ključni dejavniki pri stroških električne energije tudi izbrani tarifni paket za polnjenje in lokacije polnjenja.

Izkoristite privlačne tarife, kot je tarifa Active, z izjemno ugodnimi fiksnimi cenami. Lastniki novih vozil BMW so prvo leto oproščeni plačila osnovne pristojbine.

BMW Charging, Destination Charging

BMW DESTINATION CHARGING

VAŠE RAZŠIRJENO POLNILNO OMREŽJE.

Opcija BMW Destination Charging si prizadeva razširiti možnosti polnjenja, ki so na voljo našim strankam. Z velikim številom polnilnih postaj v 50 državah. Zaradi sodelovanja s številnimi premijskimi partnerji, kot so hoteli, restavracije, golf klubi itd., lahko kar najbolje izkoristite te ekskluzivne možnosti polnjenja na svojem cilju. Medtem ko uživate ob svojem obisku, se vaš BMW polni. Udobno poiščite svojo premijsko možnost polnjenja s pomočjo navigacijskega sistema ali aplikacije My BMW. In postanite del svetovnega polnilnega omrežja na naslovu destinationcharging@bmw.com.

OD STRANK ZA STRANKE: ELEKTRIČNA MOBILNOST V VSAKDANU.

"Nikoli nam ni bilo žal."

Oglejte si videoposnetek in spoznali boste kako zahtevna so nekoč bila daljša potovanja z električnim avtomobilom. In kako priročno in enostavno stranke BMW danes polnijo svoja električna vozila. Zahvaljujoč potem, optimiziranim za polnjenje, in dodatnim funkcijam, ki vas podpirajo na vaši poti.

0:00
0:00 /  0:00
BMW Charging, življenjska doba

BATERIJA

OPTIMIZACIJA ŽIVLJENJSKE DOBE BATERIJE ELEKTRIČNEGA VOZILA.

Na življenjsko dobo visokonapetostne baterije lahko vplivajo vaše navade med uporabo. Visokonapetostno baterijo je smiselno polniti predvsem pri nizki zmogljivosti polnjenja na polnilnih postajah z izmeničnim tokom ali na stenski polnilni postaji (Wallbox). Za splošno uporabo je priporočljivo, da svoje vozilo uporabljate z napolnjenostjo baterije med 10 in 80 %. Najenostavneje je, če nastavite cilj polnjenja na 80 %. Učinkovit in predvidljiv slog vožnje ima prav tako blagodejen vpliv na baterijo in pomaga optimizirati njeno življenjsko dobo.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.

Trajnost BMW Charging

TRAJNOST.

BMW Group se kot globalno podjetje razume kot pomemben del družbe in prevzema odgovornost glede trajnosti. Izvedite več o načelu krožnega gospodarstva in ukrepih, ki jih izvajamo za zmanjšanje CO₂ in ohranjanje virov.

Poraba goriva in emisije CO₂.

BMW X1 xDrive30e: Poraba goriva (kombinirana po WLTP) v l/100 km[1][3][4]: 1,1–0,7 Emisije CO₂ (kombinirane po WLTP) v g/km[1][3][4]: 24–16 Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1][3][4]: 19,3–16,8 Električni doseg (po WLTP) v km[1][2][3]: 71–85

[1]Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO₂, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in ustrezajo Uredbi (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Pri dosegu podatki, določeni v skladu z WLTP, upoštevajo kakršno koli dodatno opremo (ki je v tem primeru na voljo na nemškem trgu). Pri vozilih, ki so bila na novo homologirana od 1. januarja 2021, obstajajo le uradni podatki po WLTP. Poleg tega se vrednosti NEDC z Uredbo ES 2022/195 črtajo iz potrdil o skladnosti s 1. januarjem 2023. Za več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP obiščite www.bmw.si/emisije.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO₂ za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

[2]Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.

[3]Podatki o zmogljivosti bencinskih motorjev veljajo za vozila, ki uporabljajo gorivo z oktanskim številom 98 (ROŠ). Podatki o porabi goriva veljajo za vozila, ki uporabljajo referenčna goriva v skladu z Uredbo EU 715/2007. Dovoljena je tudi uporaba neosvinčenega bencina z oktanskim številom 91 (ROŠ) z največjim deležem etanola 10 odstotkov (E10). BMW priporoča gorivo z oktanskim številom 95 (ROŠ). Za visokozmogljive avtomobile BMW priporoča gorivo z oktanskim številom 98 (ROŠ).

[4]Za priključni hibrid: utežena, kombinirana poraba (EC AC Charge Weighted).