IGRA MOČI.

BMW M140i: 340 KM, 250 kW.

IGRA MOČI.

BMW M140i: 340 KM, 250 kW.

IGRA MOČI.BMW M140i: 340 KM, 250 kW.

Dinamična športnost v kompaktnem razredu vozil ima ime: BMW M140i. Ali povedano drugače: povečan užitek v vožnji. Doživite ta neopisljiv občutek, ko se vaše roke oprimejo volana in noga pritisne pedalo za plin. Zlasti na ovinkastih podeželskih cestah številne komponente, ki so značilne za M Performance in so med seboj popolnoma uglašene, poskrbijo za adrenalina polne vozne trenutke. Kurja polt je zagotovljena.

 

BMW M140i, 3-vratni:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179

Read more

ŠESTVALJNIK.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M Performance TwinPower Turbo.

ŠESTVALJNIK.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M Performance TwinPower Turbo.

Navdušujoče učinkovit in posebej močen. Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance Twin Power Turbo odlikujejo izvrsten razvoj moči, miren tek in športen zvok motorja. Po zaslugi dvojnega VANOS, Valvetronic, neposrednega vbrizgavanja bencina in turbopolnilnika TwinScroll proizvede največjo moč 250 kW (340 KM) in ima povprečno kombinirano porabo goriva le 7,8 litra na 100 km.

Read more

DOLOČA TEMPO.

Zaradi svoje vozne dinamike vozilo BMW M140i pooseblja čisti M Performance. S številnimi visoko zmogljivimi komponentami zagotavlja intenziven užitek v vožnji. Znižano M športno podvozje zagotavlja v povezavi s spremenljivim športnim krmiljenjem navdušujoče agilno obnašanje vozila med vožnjo in osupljivo moč natančno prenaša na cesto. Povsem jasno je, da so M športne zavore ustvarjene za izjemno zmogljivo zaviranje. 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic pa omogoča izjemne pospeške zahvaljujoč posebej hitremu menjavanju prestav, kar bo zagotovo potrdil tudi vaš srčni utrip.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in agilno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Sistem se na premikanje volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben pri parkiranju in zavijanju.

 • M športno podvozje

  Pri vozilih z zadnjim pogonom se za pribl. 10 mm spuščena lega M športnega podvozja odlikuje s posebej športno nastavitvijo. Na voljo ima krajše vzmeti, bolj togo nastavitev blažilnikov in trše stabilizatorje. To vodi k še bolj neposrednim nastavitvam, ki omogočajo posebej dinamičen slog vožnje.

 • xDrive

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive spremenljivo porazdeli pogonski moment na sprednjo in zadnjo premo – dodaten plus za trakcijo, vozno dinamiko in varno vožnjo v vseh razmerah na cesti. Za še izboljšano agilnost se z elektronsko krmiljeno porazdelitvijo moči bistveno zmanjša tudi možnost za prekrmiljenje in podkrmiljenje pri vožnji skozi ovinke.

 • 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

  8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno menjavanje prestav. Tako avtomatska kot ročna različica s pomočjo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov omogočata vse od udobnega jadranja do zelo dinamičnega sloga vožnje. V načinu vožnje SPORT in s prestavno ročico avtomatskega menjalnika v levi stezi S/M je prestavljanje nastavljeno za najboljšo možno zmogljivost.

DIRKALNA OBLEKA.

Oblika sprednjega dela vozila BMW M140i navdušuje z večjimi odprtinami za zrak iz paketa M Aerodynamics z oblikovnimi poudarki v barvi Ferric Grey. Tudi aerodinamični pokrovi zunanjih ogledal so na voljo v barvi Ferric Grey. Eleganten videz zaokrožujejo značilna 18'' M 719 M lita alu. platišča v barvi Jet Black in zaključka končnih izpušnih cevi na obeh straneh v črnem kromu. Navdušujoče funkcije v notranjosti vozila vključujejo M športne sedeže, M usnjen volan v okviru osnovne opreme, pa tudi M podpore za stopalo in M notranje obloge. Ekskluzivne podrobnosti, kot so vstopne letve M Performance in posebni instrumenti M Performance, pa še dodatno poudarjajo športno vzdušje.

DRUŽINSKA MOČ.

DRUŽINSKA MOČ.

Avtomobili M Performance navdušujejo s svojo izredno zmogljivostjo. Razvijejo osupljivo vozno dinamiko, ne da bi se morali odreči udobju, s svojo izjemno obliko pa dokazujejo, da gresta športnost in eleganca z roko v roki. Avtomobili M Performance. Intenziviran užitek v vožnji.

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M140i 3-vratni (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179

  BMW M550i xDrive Limuzina (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 9,1–8,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 209–204

  BMW M760Li xDrive Limuzina (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 12,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 294

  BMW X4 M40i (2)(3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 199

  BMW X6 M50d (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,9–7,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 209–205

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (2), so začasne.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.