IGRA MOČI.

BMW M140i: 340 KM, 250 kW.

IGRA MOČI.

BMW M140i: 340 KM, 250 kW.

IGRA MOČI.BMW M140i: 340 KM, 250 kW.

Dinamična športnost kompaktnega razreda ima svoje lastno ime: BMW M140i. Ali, drugače povedano: poglobljen užitek pri vožnji. Doživite ta neopisljiv občutek, ko z rokami držite volan in z nogo pritisnete na pedalo za plin. In po možnosti ravno potujete po vijugajoči podeželski cesti, medtem ko vam številne komponente M Performance, ki so med seboj popolnoma usklajene - od motorja prek vzmetenja do oblike same - prinašajo prave adrenalinske trenutke med vožnjo. Gotovo vam bo naježilo dlake.


BMW M140i 3-door :
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.4 / 9.4
Emisije CO2 v g/km (skupno): 212.0 / 214.0

Preberi več

ŠESTVALJNIK.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M Performance TwinPower Turbo.

ŠESTVALJNIK.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M Performance TwinPower Turbo.

Navdušujoče učinkovit in posebej močen. Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance Twin Power Turbo odlikujejo izvrsten razvoj moči, miren tek in športen zvok motorja. Po zaslugi dvojnega VANOS, Valvetronic, neposrednega vbrizgavanja bencina in turbopolnilnika TwinScroll proizvede največjo moč 250 kW (340 KM) in ima povprečno kombinirano porabo goriva le 7,8 litra na 100 km.

Preberi več

DOLOČA TEMPO.

Zaradi svoje vozne dinamike vozilo BMW M140i pooseblja čisti M Performance. S številnimi visoko zmogljivimi komponentami zagotavlja intenziven užitek v vožnji. Znižano M športno podvozje zagotavlja v povezavi s spremenljivim športnim krmiljenjem navdušujoče agilno obnašanje vozila med vožnjo in osupljivo moč natančno prenaša na cesto. Povsem jasno je, da so M športne zavore ustvarjene za izjemno zmogljivo zaviranje. 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic pa omogoča izjemne pospeške zahvaljujoč posebej hitremu menjavanju prestav, kar bo zagotovo potrdil tudi vaš srčni utrip.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in agilno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Sistem se na premikanje volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben pri parkiranju in zavijanju.

 • M športno podvozje

  Pri vozilih z zadnjim pogonom se za pribl. 10 mm spuščena lega M športnega podvozja odlikuje s posebej športno nastavitvijo. Na voljo ima krajše vzmeti, bolj togo nastavitev blažilnikov in trše stabilizatorje. To vodi k še bolj neposrednim nastavitvam, ki omogočajo posebej dinamičen slog vožnje.

 • xDrive

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive spremenljivo porazdeli pogonski moment na sprednjo in zadnjo premo – dodaten plus za trakcijo, vozno dinamiko in varno vožnjo v vseh razmerah na cesti. Za še izboljšano agilnost se z elektronsko krmiljeno porazdelitvijo moči bistveno zmanjša tudi možnost za prekrmiljenje in podkrmiljenje pri vožnji skozi ovinke.

 • 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

  8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno menjavanje prestav. Tako avtomatska kot ročna različica s pomočjo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov omogočata vse od udobnega jadranja do zelo dinamičnega sloga vožnje. V načinu vožnje SPORT in s prestavno ročico avtomatskega menjalnika v levi stezi S/M je prestavljanje nastavljeno za najboljšo možno zmogljivost.

DIRKALNA OBLEKA.

Oblika sprednjega dela vozila BMW M140i navdušuje z večjimi odprtinami za zrak iz paketa M Aerodynamics z oblikovnimi poudarki v barvi Ferric Grey. Tudi aerodinamični pokrovi zunanjih ogledal so na voljo v barvi Ferric Grey. Eleganten videz zaokrožujejo značilna 18'' M 719 M lita alu. platišča v barvi Jet Black in zaključka končnih izpušnih cevi na obeh straneh v črnem kromu. Navdušujoče funkcije v notranjosti vozila vključujejo M športne sedeže, M usnjen volan v okviru osnovne opreme, pa tudi M podpore za stopalo in M notranje obloge. Ekskluzivne podrobnosti, kot so vstopne letve M Performance in posebni instrumenti M Performance, pa še dodatno poudarjajo športno vzdušje.

DRUŽINSKA MOČ.

DRUŽINSKA MOČ.

Avtomobili M Performance navdušujejo s svojo izredno zmogljivostjo. Razvijejo osupljivo vozno dinamiko, ne da bi se morali odreči udobju, s svojo izjemno obliko pa dokazujejo, da gresta športnost in eleganca z roko v roki. Avtomobili M Performance. Intenziviran užitek v vožnji.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M140i 3-door :
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.4 / 9.4
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 212.0 / 214.0

  BMW X4 M40i:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 10.5 / 11.0
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 237.0 / 249.0

  BMW X6 M50d:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.2 / 9.7
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 240.0 / 253.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html