DIGITALNA GENERACIJA.

Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika v vozilu BMW serije 1.

DIGITALNA GENERACIJA.

Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika v vozilu BMW serije 1.

DIGITALNA GENERACIJA.Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika v vozilu BMW serije 1.

Vozilo BMW serije 1 je opremljeno z vrsto inovativnih tehnologij, ki vam omogočajo optimalno povezljivost tudi med vožnjo, da lahko na cilj prispete sproščeni. Z revolucionarnimi funkcijami navigacije in zabavnih vsebin boste uživali v sodobni mobilnosti, ki postavlja nove standarde.

Preberi več

VARNOSTNIK.

Vozilo BMW serije 1 ponuja številne inteligentne asistenčne sisteme za voznika, ki nadvse olajšajo življenje. Driving Assistant z opozorilom pred naletom in z opozorilom o zaznanem pešcu vas s funkcijo rahlega zaviranja v mestu pravočasno opozori na druga vozila ali pešce. Opozorilo za zapustitev voznega pasu se odzove, kadar nenamerno zapustite svoj vozni pas, asistent za ohranjanje pozornosti pa vam predlaga odmor, če kažete znake utrujenosti. Z aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti in informacijami o omejitvi hitrosti imate vedno popoln nadzor nad hitrostjo vožnje. Ko prispete na svoj cilj, pa vam parkirni asistent pomaga, da udobno parkirate.

 • Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vključno z opozorilom pred naletom s funkcijo zaviranja, vzdržuje hitrost, ki jo izbere voznik, in razdaljo do spredaj vozečega vozila. Vozilo samo prevzame speljevanje in upočasnjevanje, tako da se izbrana razdalja tudi v počasi premikajočem se prometu in v koloni ohranja vse do zaustavitve vozila.

 • Informacije o omejitvi hitrosti

  Informacije o omejitvi hitrosti in prepovedi prehitevanja zaznajo trenutne omejitve hitrosti in območja, kjer velja prepoved prehitevanja, ter jih prikažejo na informacijskem zaslonu kombiniranega instrumenta in prek BMW Head-Up projektorja.

 • Parkirni asistent

  Parkirni asistent olajša parkiranje vzporedno in prečno s cestiščem. Sistem meri tudi ozka vzdolžna parkirna mesta, ko se vozite mimo njih z nizko hitrostjo. Ko parkirni asistent najde dovolj veliko parkirno mesto, prevzame upravljanje volana, voznik pa spremlja postopek parkiranja z vklopom pravilne prestave in dodajanjem plina oz. zaviranjem.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M140i 3-door :
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.4 / 9.4
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 212.0 / 214.0

  BMW 125i 3-vratni :
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 7.5 / 7.9
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 169.0 / 179.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html