DIGITALNA GENERACIJA.

Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika v vozilu BMW serije 1.

DIGITALNA GENERACIJA.

Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika v vozilu BMW serije 1.

DIGITALNA GENERACIJA.Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika v vozilu BMW serije 1.

Vozilo BMW serije 1 je opremljeno z vrsto inovativnih tehnologij, ki vam omogočajo optimalno povezljivost tudi med vožnjo, da lahko na cilj prispete sproščeni. Z revolucionarnimi funkcijami navigacije in zabavnih vsebin boste uživali v sodobni mobilnosti, ki postavlja nove standarde.

Read more

VARNOSTNIK.

Vozilo BMW serije 1 ponuja številne inteligentne asistenčne sisteme za voznika, ki nadvse olajšajo življenje. Driving Assistant z opozorilom pred naletom in z opozorilom o zaznanem pešcu vas s funkcijo rahlega zaviranja v mestu pravočasno opozori na druga vozila ali pešce. Opozorilo za zapustitev voznega pasu se odzove, kadar nenamerno zapustite svoj vozni pas, asistent za ohranjanje pozornosti pa vam predlaga odmor, če kažete znake utrujenosti. Z aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti in informacijami o omejitvi hitrosti imate vedno popoln nadzor nad hitrostjo vožnje. Ko prispete na svoj cilj, pa vam parkirni asistent pomaga, da udobno parkirate.

 • Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vključno z opozorilom pred naletom s funkcijo zaviranja, vzdržuje hitrost, ki jo izbere voznik, in razdaljo do spredaj vozečega vozila. Vozilo samo prevzame speljevanje in upočasnjevanje, tako da se izbrana razdalja tudi v počasi premikajočem se prometu in v koloni ohranja vse do zaustavitve vozila.

 • Informacije o omejitvi hitrosti

  Informacije o omejitvi hitrosti in prepovedi prehitevanja zaznajo trenutne omejitve hitrosti in območja, kjer velja prepoved prehitevanja, ter jih prikažejo na informacijskem zaslonu kombiniranega instrumenta in prek BMW Head-Up projektorja.

 • Parkirni asistent

  Parkirni asistent olajša parkiranje vzporedno in prečno s cestiščem. Sistem meri tudi ozka vzdolžna parkirna mesta, ko se vozite mimo njih z nizko hitrostjo. Ko parkirni asistent najde dovolj veliko parkirno mesto, prevzame upravljanje volana, voznik pa spremlja postopek parkiranja z vklopom pravilne prestave in dodajanjem plina oz. zaviranjem.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M140i 3-vratni (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179

  BMW 125i 3-vratni (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 5,9–5,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 134–130

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.