ADRENALINSKI ODVISNEŽ.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW serije 1.

ADRENALINSKI ODVISNEŽ.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW serije 1.

ADRENALINSKI ODVISNEŽ.Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW serije 1.

Navdušujoče športen. Zmeren pri porabi. Zahvaljujoč osupljivemu navoru svojih izredno navitih turbo motorjev, zagotavlja BMW serije 1 temperamentne in izjemno agilne vozne trenutke. To mu še posebej dobro uspeva v kombinaciji s prilagodljivim M podvozjem v okviru dodatne opreme in spremenljivim športnim krmiljenjem, ki je prav tako na voljo dodatno. Ne glede na to, ali gre za vožnjo v naselju, zunaj naselja ali po avtocesti: vozilo je vedno učinkovito pri porabi goriva. V načinu vožnje ECO PRO ima izjemno nizko porabo goriva, zaradi česar boste na polnilni postaji povsem brez skrbi.

Read more

HITRO NAPREJ.

V hipu osvoji cesto. Kar ni prav nič presenetljivo, saj vozilo BMW serije 1 navdušuje s številnimi zmogljivimi motorji, ki so za osupljivo in precizno obnašanje vozila med vožnjo ter navdušujočo zmogljivost v okviru dodatne opreme na voljo s štirikolesnim pogonom in popolno razporeditvijo osne obremenitve v razmerju 50 : 50. Vrsta component – kot so prilagodljivo podvozje, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, spremenljivo športno krmiljenje in vrstni 6-valjni bencinski motor Turbo, ki je edinstven v tem razredu vozil – v okviru dodatne opreme še dodatno sprostijo močno dinamiko in športno agilnost vozila in zagotavljajo edinstven užitek v vožnji.


BMW M140i, 3-vratni:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179

ŠTIRIKOLESNI POGON ZA VOZILO BMW SERIJE 1.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive je popoln za zahtevne vozne razmere na cesti, zlasti v slabem vremenu. Popolnoma se namreč prilagodi vsem razmeram na cesti. Rezultat sta popolna trakcija in stabilnost ohranjanja smeri vožnje, ki zagotavljata še večjo vozno dinamiko in agilnost.

 • xDrive

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, tako da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane vozilo BMW stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. S pomočjo senzorjev DSC pogon xDrive predčasno porazdeli pogonsko moč krmiljena med premama tako, da se prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih odpravi pravočasno in s tem še poveča stabilnost ohranjanja smeri vožnje. Obenem zagotovi hitro in varno pospeševanje tudi na spolzkih ali strmih delih ceste. V kritičnih razmerah na cesti sistemu DSC ni potrebno posredovati tako pogosto. BMW xDrive s tem učinkovito združuje prednosti štirikolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z značilno dinamiko znamke BMW.

UTRIPAJOČE SRCE.

UTRIPAJOČE SRCE.

Srce vsakega vozila BMW serije 1 je motor. Trenutni nabor motorjev za to serijo zagotavlja ustrezen pogonski sistem za vse potrebe. Vsi bencinski in dizelski motorji iz družine motorjev BMW EfficientDynamics namreč – ne glede na to, ali imajo 3, 4 ali 6 valjev – navdušujejo s svojo temperamentno zmogljivostjo zahvaljujoč inovativni tehnologiji BMW TwinPower Turbo in to tudi v spodnjem območju števila vrtljajev. Obenem pa zagotavljajo tudi povečano zmogljivost in še več vozne dinamike. Za neprekosljiv užitek v vožnji.

Read more

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-stopenjski športni avtomatski menjalnik v okviru dodatne opreme zagotavlja najvišje stopnje dinamike, učinkovitosti in voznega udobja. Kratki časi preklopa prestav izboljšajo pospešek, natančna porazdelitev osmih prestav pa omogoča komaj opazno prestavljanje. Obenem se motor vzdržuje na popolni ravni vrtljajev za optimalen razvoj moči in zmanjšano stopnjo hrupa. Osma prestava zmanjša vrtljaje motorja pri visokih hitrostih, zaradi česar se zmanjšajo poraba goriva in emisije CO2.

 • Način Sport+

  Način vožnje SPORT+ je prava izbira za nadvse športen slog vožnje in najboljšo zmogljivost. Skoki vrtilne frekvence med prestavami, ki so omejeni na minimum, namreč omogočajo pospeševanje s posebej visoko stopnjo potisne sile. Pri tem je aktivna funkcija DTC (dinamični nadzor oprijema), ki nudi pogonskim kolesom še večjo mero zdrsa.

 • Način Sport

  V kombinaciji s prilagodljivim M podvozjem omogoča način vožnje SPORT bolj športno uglasitev podvozja in bolj trdo nastavitev blažilnikov. S tem zagotavlja bolj spontan odziv pogonskega sistema in krmiljenja, posledično pa tudi še bolj neomejen užitek v vožnji.

 • Način Comfort

  Način vožnje COMFORT omogoča sproščeno in preprosto vožnjo z aktivnim komfortnim programom prestavljanja in nižjo ravnjo vrtilne frekvence. V kombinaciji s prilagodljivim M podvozjem zagotavlja, da se grbine na cesti komaj zaznajo.

 • Način EcoPro

  V načinu vožnje ECO PRO se poveča učinkovitost s tem, da se sistem izogiba prestavljanju navzdol in aktivira funkcijo jadranja. Tako lahko vozilo s pomočjo izklopa motorja potuje s posebej malo upora. S tem se občutno zmanjša poraba goriva in znatno poveča doseg.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manjša poraba goriva. Več užitka v vožnji. To je BMW Efficient Dynamics. Obsega paket inovativnih tehnologij, ki vplivajo na pogonski sistem, upravljanje energije in tudi na sam koncept vozila. Rezultat je zmanjšana poraba goriva in manj emisij CO2 z večjo dinamiko in z več užitka v vožnji. Na voljo v okviru osnovne opreme v vsakem vozilu BMW – in seveda tudi v novem vozilu BMW serije 1.

Read more

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW 116d 3-vratni (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 4,3–4,2
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 114–111

  BMW 125i 3-vratni (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 5,9–5,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 134–130

  BMW M140i 3-vratni (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.