ADRENALINSKI ODVISNEŽ.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW serije 1.

ADRENALINSKI ODVISNEŽ.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW serije 1.

ADRENALINSKI ODVISNEŽ.Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW serije 1.

Navdušujoče športen. Zmeren pri porabi. Zahvaljujoč osupljivemu navoru svojih izredno navitih turbo motorjev, zagotavlja BMW serije 1 temperamentne in izjemno agilne vozne trenutke. To mu še posebej dobro uspeva v kombinaciji s prilagodljivim M podvozjem v okviru dodatne opreme in spremenljivim športnim krmiljenjem, ki je prav tako na voljo dodatno. Ne glede na to, ali gre za vožnjo v naselju, zunaj naselja ali po avtocesti: vozilo je vedno učinkovito pri porabi goriva. V načinu vožnje ECO PRO ima izjemno nizko porabo goriva, zaradi česar boste na polnilni postaji povsem brez skrbi.

Preberi več

HITRO NAPREJ.

V trenutku bo osvojil cesto. Kar pa sploh ni presenetljivo, saj BMW serije 1 navdihuje s širokim naborom močnih motorjev, po želji s pogonom na vsa štiri kolesa in s popolno 50:50 porazdelitvijo teže na osi - s čimer zagotavlja čudovito, natančno vodenje in vznemirljivo zmogljivost. Izbor dodatnih komponent dodatno izkoristi potencial za močno dinamiko in športno agilnost: prilagodljivo vzmetenje, 8-stopenjski Steptronic menjalnik, spremenljivo športno krmiljenje in turbo 6-cilindrični bencinski motor - edinstven v tem razredu vozil - ponujajo edinstveno zabavo pri vožnji.


BMW M140i 3-door :
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.4 / 9.4
Emisije CO2 v g/km (skupno): 212.0 / 214.0

ŠTIRIKOLESNI POGON ZA VOZILO BMW SERIJE 1.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive je popoln za zahtevne vozne razmere na cesti, zlasti v slabem vremenu. Popolnoma se namreč prilagodi vsem razmeram na cesti. Rezultat sta popolna trakcija in stabilnost ohranjanja smeri vožnje, ki zagotavljata še večjo vozno dinamiko in agilnost.

 • xDrive

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, tako da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane vozilo BMW stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. S pomočjo senzorjev DSC pogon xDrive predčasno porazdeli pogonsko moč krmiljena med premama tako, da se prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih odpravi pravočasno in s tem še poveča stabilnost ohranjanja smeri vožnje. Obenem zagotovi hitro in varno pospeševanje tudi na spolzkih ali strmih delih ceste. V kritičnih razmerah na cesti sistemu DSC ni potrebno posredovati tako pogosto. BMW xDrive s tem učinkovito združuje prednosti štirikolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z značilno dinamiko znamke BMW.

UTRIPAJOČE SRCE.

UTRIPAJOČE SRCE.

Srce vsakega vozila BMW serije 1 je motor. Trenutni nabor motorjev za to serijo zagotavlja ustrezen pogonski sistem za vse potrebe. Vsi bencinski in dizelski motorji iz družine motorjev BMW EfficientDynamics namreč – ne glede na to, ali imajo 3, 4 ali 6 valjev – navdušujejo s svojo temperamentno zmogljivostjo zahvaljujoč inovativni tehnologiji BMW TwinPower Turbo in to tudi v spodnjem območju števila vrtljajev. Obenem pa zagotavljajo tudi povečano zmogljivost in še več vozne dinamike. Za neprekosljiv užitek v vožnji.

Preberi več

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-stopenjski športni avtomatski menjalnik v okviru dodatne opreme zagotavlja najvišje stopnje dinamike, učinkovitosti in voznega udobja. Kratki časi preklopa prestav izboljšajo pospešek, natančna porazdelitev osmih prestav pa omogoča komaj opazno prestavljanje. Obenem se motor vzdržuje na popolni ravni vrtljajev za optimalen razvoj moči in zmanjšano stopnjo hrupa. Osma prestava zmanjša vrtljaje motorja pri visokih hitrostih, zaradi česar se zmanjšajo poraba goriva in emisije CO2.

 • Način Sport+

  Način vožnje SPORT+ je prava izbira za nadvse športen slog vožnje in najboljšo zmogljivost. Skoki vrtilne frekvence med prestavami, ki so omejeni na minimum, namreč omogočajo pospeševanje s posebej visoko stopnjo potisne sile. Pri tem je aktivna funkcija DTC (dinamični nadzor oprijema), ki nudi pogonskim kolesom še večjo mero zdrsa.

 • Način Sport

  V kombinaciji s prilagodljivim M podvozjem omogoča način vožnje SPORT bolj športno uglasitev podvozja in bolj trdo nastavitev blažilnikov. S tem zagotavlja bolj spontan odziv pogonskega sistema in krmiljenja, posledično pa tudi še bolj neomejen užitek v vožnji.

 • Način Comfort

  Način vožnje COMFORT omogoča sproščeno in preprosto vožnjo z aktivnim komfortnim programom prestavljanja in nižjo ravnjo vrtilne frekvence. V kombinaciji s prilagodljivim M podvozjem zagotavlja, da se grbine na cesti komaj zaznajo.

 • Način EcoPro

  V načinu vožnje ECO PRO se poveča učinkovitost s tem, da se sistem izogiba prestavljanju navzdol in aktivira funkcijo jadranja. Tako lahko vozilo s pomočjo izklopa motorja potuje s posebej malo upora. S tem se občutno zmanjša poraba goriva in znatno poveča doseg.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manjša poraba goriva. Več užitka v vožnji. To je BMW Efficient Dynamics. Obsega paket inovativnih tehnologij, ki vplivajo na pogonski sistem, upravljanje energije in tudi na sam koncept vozila. Rezultat je zmanjšana poraba goriva in manj emisij CO2 z večjo dinamiko in z več užitka v vožnji. Na voljo v okviru osnovne opreme v vsakem vozilu BMW – in seveda tudi v novem vozilu BMW serije 1.

Preberi več

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW 116d 3-vratni:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 5.3 / 5.8
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 138.0 / 151.0

  BMW 125i 3-vratni:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 7.5 / 7.9
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 169.0 / 179.0

  BMW M140i 3-door :
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.4 / 9.4
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 212.0 / 214.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html