POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika BMW ConnectedDrive v BMW serije 2 Active Tourer.

POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika BMW ConnectedDrive v BMW serije 2 Active Tourer.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na najpomembnejše – popoln užitek v vožnji.

POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.Asistenčni sistemi za voznika BMW ConnectedDrive v BMW serije 2 Active Tourer.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na najpomembnejše – popoln užitek v vožnji.

ASISTENT PRI ZASTOJU.

ASISTENT PRI ZASTOJU.

Asistent pri zastoju v monotonih prometnih razmerah razbremeni voznika. Sistem omogoča, da v gostem prometu pri hitrosti do 60 km/h „križarite“ in se tako sproščeno prebijete skozi zastoj. Asistent avtomatsko ohranja želeno razdaljo do spredaj vozečega vozila in avtonomno nadzoruje hitrost vozila vse do popolne zaustavitve, medtem ko aktivno posega v krmilni mehanizem. Vozilo lahko tako ostane na svojem voznem pasu, dokler ima voznik vsaj eno roko na volanu. Po popolni zaustavitvi do 30 sekund na mestu vozilo samodejno spelje naprej in nadaljuje vožnjo. To pomeni naslednji korak na poti do visokoavtomatizirane vožnje.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Barvni BMW Head-Up projektor projicira vse pomembne podatke za vožnjo na projekcijsko steklo v vidnem polju voznika in s tem prepreči daljšo odvrnitev pozornosti od dogajanja na cesti. Tako se tukaj med drugim prikažejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja, telefonski in razvedrilni seznami ter vsebine in opozorila asistenčnih sistemov za voznika. Na izvlekljivem steklu projicirani simboli nad kombiniranim instrumentom, se prikažejo v briljantnih barvah in z visoko ločljivostjo, tako da so prometni simboli upodobljeni povsem realno. Pri tem rahlo niansiranje stekla poudari kontraste.

Svetlost projekcije se avtomatsko prilagaja zunanjim svetlobnim pogojem, hkrati pa se lahko ročno prilagaja glede na individualne potrebe; dodatno sta na voljo nočni in dnevni prikaz. Uporabnik lahko izbere, katere informacije si želi projicirati, poleg prikaza trenutne hitrosti in opozoril asistenčnih sistemov za voznika. S polariziranimi sončnimi očali je vidljivost BMW Head-Up projektorja omejena.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Oprema Driving Assistant Plus skrbi za občuten plus pri varnosti in udobju. Ta vključuje opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu, opozorilo za zapustitev voznega pasu, asistenta za dolgo luč, Speed Limit Info, asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go s kamero in asistenta pri zastoju.

 • Driving Assistant

  Oprema Driving Assistant vključuje asistenčne sisteme za voznika s kamero, kot so opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo pred naletom, BMW Selective Beam in Speed Limit Info. Opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu opozarja pred trki pri hitrosti med 10 in 60 km/h, medtem ko opozorilo za zapustitev voznega pasu povzroči vibriranja volanskega obroča, če pri hitrosti 70 km/h in več grozi nenamerna zapustitev voznega pasu.

 • Opozorilo za zapustitev voznega pasu

  Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in preko vibriranja volanskega obroča opozori voznika, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu. Pri vklopljenem smerniku, torej pri namerni menjavi voznega pasu, se opozorilo ne izvaja.

 • Opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu

  Medtem ko opozorilo pred naletom s funkcijo rahlega zaviranja v mestu prepoznava vozila, se opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu odziva na pešce. V kritičnih situacijah z nevarnostjo trka opozorilo pred naletom opozarja v dveh stopnjah – najprej posveti simbol v kombiniranem instrumentu, nato sledi zvočni pisk. Opozorilo o zaznanem pešcu, ki deluje pri hitrosti med 10 in 60 km/h, posreduje pri resni nevarnosti enostopenjsko opozorilo. Če sistem sproži opozorilo pred grozečim trkom, se zavore hkrati prednastavijo na hitro odzivnost. V sili sistem aktivira zavore, kar pomeni bistveno zmanjšanje naletne hitrosti. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira. Postopoma, najprej z opozorilnim simbolom, nato z utripanjem opozorilnega simbola in zvočnega piska, na koncu, pri hitrosti do 60 km/h, pa z odločnim zaviranjem.

 • Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go.

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go in kamero vzdržuje hitrost do 140 km/h, ki jo izbere voznik, prav tako pa ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila. Če je potrebno, bo vozilo ustavil, ga samodejno ponovno spravil v tek in v počasi premikajočem se prometu vzdrževal najmanjšo razdaljo do spredaj vozečega vozila.

PARKIRNI ASISTENT.

Parkirni asistent olajša parkiranje vzporedno s cestiščem. Sistem neodvisno od aktiviranja izmeri potencialna prazna parkirna mesta pri vožnji mimo z nizko hitrostjo (pod 35 km/h) in pri največji oddaljenosti 1,5 m do vrste parkiranih vozil.
 

Ko najde dovolj veliko parkirno mesto, voznik vklopi le smernik in parkirni asistent prevzame obračanje volana. Medtem voznik spremlja postopek parkiranja preko ustrezne izbire prestave, dodajanja plina in zaviranja. Sistem vozniku prav tako posreduje navodila na nadzornem prikazovalniku in dodatna zvočna opozorila. Za sproščeno parkiranje v vsakem trenutku z dodatno mero varnosti.

VZVRATNA KAMERA.

VZVRATNA KAMERA.

Z vzvratno kamero ima voznik pri manevriranju in parkiranju področje za vozilom vedno pred očmi na nadzornem prikazovalniku. Vzvratna kamera omogoča boljši pregled pri vzvratnih vožnjah v parkirni prostor v okviru hitrostnega območja pod 15 km/h.
Na nadzornem prikazovalniku vidne orientacijske črte in barvno označene ovire vozniku kažejo, če želeno parkirno mesto nudi dovolj prostora za vozilo – in tako nudijo podporo pri parkiranju. Pri polnem zasuku volana se prikažejo rdeče črte obračalnega kroga in zelene črte voznega pasu, ki se prilagajajo glede na premikanje volana.
Vzvratna kamera se po desetih metrih ali pri prekoračeni hitrosti 15 km/h avtomatsko deaktivira. V kombinaciji z vlečno kljuko ima vzvratna kamera na voljo praktično funkcijo zumiranja, ki olajša približevanje vozila prikolici pri priklopu.

NAVIGACIJSKI SISTEM PLUS Z UPRAVLJALNIKOM IDRIVE TOUCH.

Navigacijski sistem Plus, vklj. BMW Head Up projektor, združuje številne uporabne komponente: navigacijski sistem z vgrajenim 8,8” LCD barvnim zaslonom, radio, MP3 predvajalnik, RDS dvojni sprejemnik in kombinirani instrument z visokoločljivim 5,7'' TFT zaslonom. Vodenje do cilja poteka preko puščičnega prikaza/prikaza zemljevida in preko ovnih napotkov. Navigacijski sistem se upravlja intuitivno preko upravljalnika iDrive Touch s tipkami za neposredno izbiro in osmimi spominskimi tipkami.
Navigacijski sistem Plus enostavno in neposredno kaže pot skozi številne evropske države in delno tudi onkraj teh meja. S pomočjo tehnologije TMC se pravočasno prepoznajo prometni zastoji in kot bi mignil preračunajo alternativne poti. Tako vedno prispete varno na cilj.

Navigacijski sistem Professional