ŽIVAHEN. OSVOBOJEN. HITER.

Vozna dinamika in učinkovitost združeni v BMW serije 2 Cabrio.

ŽIVAHEN. OSVOBOJEN. HITER.

Vozna dinamika in učinkovitost združeni v BMW serije 2 Cabrio.

Optimalno združena nasprotja: dinamičen pogon BMW serije 2 Cabrio in inovativne tehnologije BMW EfficientDynamics združujejo brezkompromisno moč z maksimalno učinkovitostjo. Rezultat: BMW serije 2 Cabrio, ki okretno agilnost na cesto prinaša tako v načinu ECO PRO, kot pri športni vožnji – temperamentno, impulzivno in z nagovarjanjem vseh čutov.

ŽIVAHEN. OSVOBOJEN. HITER.Vozna dinamika in učinkovitost združeni v BMW serije 2 Cabrio.

Optimalno združena nasprotja: dinamičen pogon BMW serije 2 Cabrio in inovativne tehnologije BMW EfficientDynamics združujejo brezkompromisno moč z maksimalno učinkovitostjo. Rezultat: BMW serije 2 Cabrio, ki okretno agilnost na cesto prinaša tako v načinu ECO PRO, kot pri športni vožnji – temperamentno, impulzivno in z nagovarjanjem vseh čutov.

TEHNOLOGIJA BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Inovativni bencinski in dizelski motorji BMW iz družine motorjev BMW EfficientDynamics omogočajo, po zaslugi tehnologije BMW TwinPower Turbo, občutno bolj temperamenten razvoj moči in bolj spontano odzivnost že v nizkem območju števila vrtljajev ter se hkrati predstavljajo kot izredno varčni in z malo škodljivimi snovmi. Večja učinkovitost in optimalna dinamika jamčita občutno intenzivnejši užitek v vožnji.
Pri bencinskih motorjih pridejo v rabo inovativna tehnologija turbopolnilnika, popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov Valvetronic, vklj. spremenljivo krmiljenje odmikalne gredi dvojni VANOS in neposredno vbrizgavanje bencina. Visoko razvite komponente skupaj skrbijo za enormen razvoj moči pri visoki učinkovitosti. Pri dizelskih motorjih se prav tako kombinira turbinsko polnjenje s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic in neposrednim vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda najnovejše generacije. Izpopolnjeno zgorevanje prispeva dodatni delež k znižanju porabe in emisij.

RAZBURJENJE JE V ZRAKU.

Doživite vozno dinamiko BMW serije 2 Cabrio.

RAZBURJENJE JE V ZRAKU.

Doživite vozno dinamiko BMW serije 2 Cabrio.

DINAMIČNI POGON.

Največja možna zmogljivost pri nizki porabi – to je cilj dinamičnega pogona v BMW serije 2 Cabrio. Visoko razviti bencinski in dizelski motorji TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics, so večkratni dobitniki prestižne nagrade „Engine of the Year Award“. Ti navdušujejo z nizkimi vednostmi emisij pri izvrstnem, mirnem teku in osupljivo dinamičnim razvojem moči. 8-stopenjski menjalnik Steptronic skrbi za to, da se moč pri pospeševanju neprekinjeno prenaša na cesto.

 • Bencinski motorji BMW Twin Power Turbo

  Bencinski motorji BMW TwinPower Turbo najnovejše generacije navdušujejo s temperamentnim razvojem moči in spontano odzivnostjo že v nizkem območju števila vrtljajev. Hkrati delujejo varčnejše, z manj škodljivimi snovmi in večjo močjo od svojih predhodnikov. Za povečanje učinkovitosti in dinamike ta paket inovacij združuje – mejnik razvojne strategije BMW EfficientDynamics – najnovejše tehnologije vbrizgavanja goriva in popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov Valvetronic, vklj. dvojni VANOS z inovativno tehnologijo turbopolnilnika. Rezultat posebej učinkovit pogon, ki na impresiven način ponazarja priznano kompetenco motorjev znamke BMW. S prestižno nagrado „Engine of the Year Award“ večkrat nagrajen vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo uživa svetovni sloves pri dinamičnem razvoju moči, izvrstnem mirnem teku in osupljivi učinkovitosti. Preizkušen koncept tehnologije motorja iz družine motorjev EfficientDynamics se uporablja v skoraj vseh bencinskih motorjih.

 • Dizelski motorji BMW TwinPower Turbo

  V dizelskih motorjih BMW TwinPower Turbo nove generacije se zrcali dosledna konkretizacija ideje BMW EfficientDynamics. Cilj: najboljše vrednosti pri zmogljivosti in teku združiti z nizko porabo. Dizelski motorji se odlikujejo s spontano odzivnostjo in temperamentnim razvojem moči v vseh območjih števila vrtljajev, prav tako kot s svojo varčnostjo. Z vidika svoje učinkovitosti in dinamike so nad vsakim dvomom. Pri tem svoje delo opravljajo posebej čisto z malo škodljivimi snovmi in z nizko torno stopnjo. Maksimalen užitek v vožnji je tako zagotovljen. Novi dizelski motorji z lahkim aluminijastim okrovom iz družine motorjev EfficientDynamics so na voljo z enim, dvema ali tremi turbopolnilniki in spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic. Vbrizg goriva prevzema tehnologija neposrednega vbrizgavanja preko skupnega voda najnovejše generacije. Ta zagotavlja izpopolnjeno zgorevanje in s tem dodatno prispeva k znižanju porabe goriva in emisij CO2.

 • 8-stopenjski menjalnik Steptronic

  8-stopenjski menjalnik Steptronic določa merila v udobju in dinamiki ter je osrednji del ukrepov BMW EfficientDynamics. Posebej precizno stopnjevanje prestav omogoča optimalen razvoj moči pri vseh hitrostih. To občutno zmanjša porabo goriva, medtem ko je hkrati na voljo še več športnosti in dinamike. Zlasti pri velikih hitrostih se preko dodatnih prestav zmanjša število vrtljajev in s tem tudi poraba ter hrup motorja.
  Svoj delež prispeva tudi sklopka pretvornika vrtilnega momenta – čeprav se preklopi v ročni način prestavljanja. Kombinacija neznatnih skokov vrtilne frekvence in precizne uglasitve menjalnika doseže posebej visoko udobje prestavljanja in občutno zmanjšan hrup. Povezane funkcije, kot so daljnovidni pogon, prepoznavanje načina vožnje, prepoznavanje voznika in prepoznavanje prometnih razmer, bistveno vplivajo na prestavljanje menjalnika. V vseh voznih razmerah sistem, glede na način vožnje, izbere optimalno prestavo – celo v ročnem režimu prestavljanja. V načinu vožnje Sport nudijo povezane funkcije z vključenostjo navigacijskih podatkov, dodaten plus pri dinamiki po zaslugi še bolj športno-spontane odzivnosti. Način Comfort poleg udobnega programa prestavljanja označuje manj prestavljanj.

NAČIN ECO PRO.

Način ECO PRO omogoča, glede na individualni slog vožnje, zmanjšanje porabe goriva do 20 odstotkov, kot kažejo rezultati interne študije BMW o porabi goriva. Nadaljnjih pet odstotkov varčevalnega potenciala omogočajo dodatne funkcije jadranja, asistenta za predvidevanje poti in ECO PRO Route.
Funkcija jadranja (samo v kombinaciji z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic) loči pogonski sklop od motorja in vozilo se premika brez pogona oz. „jadra“, ko voznik v hitrostnem območju med 50 in 160 km/h odvzame plin, ne zavira in asistent za predvidevanje poti ne predvidi nobene prilagoditve hitrosti.
Asistent za predvidevanje poti (samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom Professional) s pomočjo navigacijskega sistema prepozna ovinke, začetke krajev, krožni promet, križišča, omejitve hitrosti in avtocestne izvoze znotraj poteka poti in tako daljnovidno posreduje nasvete za predčasen odvzem plina.
ECO PRO Route (samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom Professional ali Business) kaže, glede na prometne razmere, slog vožnje in stanje na cesti, najučinkovitejšo pot. Skupni računalnik kaže, koliko odstotkov goriva se lahko prihrani preko izbire ECO PRO Route.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, s tem da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane BMW stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. xDrive predčasno porazdeli pogonsko moč – krmiljena s pomočjo senzorjev DSC – med premama tako, da se prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih odpravi pravočasno in s tem poveča stabilnost ohranjanja smeri vožnje. Obenem zagotovi hitro in varno pospeševanje tudi na spolzkih ali strmih delih ceste. DSC mora v kritičnih razmerah na cesti posegati redkeje. BMW xDrive učinkovito združuje prednosti vsekolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z značilno agilnostjo BMW.