POBEG PRED VSAKDANOM.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 2 Cabrio.

POBEG PRED VSAKDANOM.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 2 Cabrio.

POBEG PRED VSAKDANOM.Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 2 Cabrio.

Opazno športen, nadvse dinamičen. V najbolj športnem kabrioletu svojega razreda močni motorji in izpopolnjeno podvozje prinašajo edinstveno doživetje vožnje z odprto streho – suvereno, uporniško in natančno. Posebni stranski učinki: navdušujoč pospešek, nadvse precizno krmiljenje in dodatna učinkovitost zahvaljujoč številnim tehnologijam BMW EfficientDynamics. Temu se reče svoboda.

 

BMW 230i Cabrio:
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 7.7 / 8.3
Emisije CO2 v g/km (skupno): 176.0 / 188.0

Read more

DOBER OPRIJEM ŽE OD ZAČETKA.

Pod svojo privlačno lupino vozilo BMW serije 2 Cabrio navdušuje z dinamičnim jedrom. Vozno doživetje opazno opredeljujejo nezamenljivi geni BMW: pogon na zadnja kolesa, popolna razporeditev osne obremenitve in neposredno, športno krmiljenje. Rezultat je optimalna lega na cesti, osupljiva agilnost in močen pospešek. Popolnoma brez kompromisov.

 • Lega na cesti

  Za posebej agilno dinamiko in enostavno krmiljenje, ki sta prepoznavni znak vozila BMW serije 2 Cabrio, skrbijo pogon BMW na zadnja kolesa, stikalo za uravnavanje vozne dinamike, športno krmiljenje v okviru dodatne opreme in razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50, ki je edinstvena v tem razredu vozil. To je prav posebej vidno pri zelo športnem slogu vožnje.

 • Prilagodljivo M podvozje

  Športna agilnost, ki jo občutite vse do najmanjše podrobnosti: zahvaljujoč elektronsko krmiljenim blažilnikom se prilagodljivo M podvozje idealno prilagaja voznemu slogu in razmerah na cesti. Znižanje za deset milimetrov dodatno poveča športno agilnost, aktiviranje načina vožnje Sport prek stikala za vozne lastnosti pa izbere občutno bolj togo nastavitev blažilnikov. V načinu Sport+ je namesto DSC (dinamični nadzor stabilnosti) aktiven DTC (dinamični nadzor oprijema), kar zaradi poznega posega DSC omogoča še bolj športno vožnjo.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo. Na zasuk volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana.

  Pri tem izboljša obnašanje vozila pri športni vožnji in zmanjša napor zasuka volana pri parkiranju ter zavijanju.

UGLAJENO DELOVANJE V NAJČISTEJŠI OBLIKI.

Motorji BMW TwinPower Turbo.

UGLAJENO DELOVANJE V NAJČISTEJŠI OBLIKI.

Motorji BMW TwinPower Turbo.

Močni motorji BMW TwinPower Turbo vozila BMW serije 2 Cabrio zagotavljajo mešanico izjemne zmogljivosti, močnega pospeška in osupljive učinkovitosti. Nezamenljive blagovne znamke neomejenega užitka v vožnji sta spontan odziv in živahen razvoj moči tudi v spodnjem območju števila vrtljajev. Vozilo BMW 230i proizvede 185 kW (252 KM) izhodne moči. S turbopolnilnikom TwinScroll s sistemom Valvetronic, dvojnim VANOS in neposrednim vbrizgavanjem bencina ta motor zagotavlja največji navor 350 Nm pri zgolj 1.450 vrtljajih na minuto. Številni ukrepi BMW EfficientDynamics pa še dodatno zagotavljajo nizko porabo goriva in manj emisij CO2.

Read more

8-STOPENJSKI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-STOPENJSKI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-stopenjski menjalnik Steptronic omogoča posebej visoko udobje prestavljanja in vozno udobje, saj so razmiki med prestavami krajši, skoki vrtilne frekvence pa se omejijo na minimum. S tem se največje udobje združi z osupljivo dinamiko in manjšo porabo goriva.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manjša poraba goriva, več užitka v vožnji: to je BMW Efficient Dynamics. Obsega paket inovativnih tehnologij, ki vplivajo na pogonski sistem, upravljanje energije in tudi na sam koncept vozila. Rezultat je zmanjšana poraba goriva in manj emisij CO2 z večjo dinamiko in z več užitka v vožnji. Na voljo v okviru osnovne opreme v vsakem vozilu BMW – in seveda tudi v novem vozilu BMW serije 2.

Read more

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html