POBEG PRED VSAKDANOM.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 2 Cabrio.

POBEG PRED VSAKDANOM.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 2 Cabrio.

POBEG PRED VSAKDANOM.Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 2 Cabrio.

Opazno športen, nadvse dinamičen. V najbolj športnem kabrioletu svojega razreda močni motorji in izpopolnjeno podvozje prinašajo edinstveno doživetje vožnje z odprto streho – suvereno, uporniško in natančno. Posebni stranski učinki: navdušujoč pospešek, nadvse precizno krmiljenje in dodatna učinkovitost zahvaljujoč številnim tehnologijam BMW EfficientDynamics. Temu se reče svoboda.

BMW 230i Cabrio (1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,2–6,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 143–138

Read more

DOBER OPRIJEM ŽE OD ZAČETKA.

Pod svojo privlačno lupino vozilo BMW serije 2 Cabrio navdušuje z dinamičnim jedrom. Vozno doživetje opazno opredeljujejo nezamenljivi geni BMW: pogon na zadnja kolesa, popolna razporeditev osne obremenitve in neposredno, športno krmiljenje. Rezultat je optimalna lega na cesti, osupljiva agilnost in močen pospešek. Popolnoma brez kompromisov.

 • Lega na cesti

  Za posebej agilno dinamiko in enostavno krmiljenje, ki sta prepoznavni znak vozila BMW serije 2 Cabrio, skrbijo pogon BMW na zadnja kolesa, stikalo za uravnavanje vozne dinamike, športno krmiljenje v okviru dodatne opreme in razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50, ki je edinstvena v tem razredu vozil. To je prav posebej vidno pri zelo športnem slogu vožnje.

 • Prilagodljivo M podvozje

  Športna agilnost, ki jo občutite vse do najmanjše podrobnosti: zahvaljujoč elektronsko krmiljenim blažilnikom se prilagodljivo M podvozje idealno prilagaja voznemu slogu in razmerah na cesti. Znižanje za deset milimetrov dodatno poveča športno agilnost, aktiviranje načina vožnje Sport prek stikala za vozne lastnosti pa izbere občutno bolj togo nastavitev blažilnikov. V načinu Sport+ je namesto DSC (dinamični nadzor stabilnosti) aktiven DTC (dinamični nadzor oprijema), kar zaradi poznega posega DSC omogoča še bolj športno vožnjo.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo. Na zasuk volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana.

  Pri tem izboljša obnašanje vozila pri športni vožnji in zmanjša napor zasuka volana pri parkiranju ter zavijanju.

UGLAJENO DELOVANJE V NAJČISTEJŠI OBLIKI.

Motorji BMW TwinPower Turbo.

UGLAJENO DELOVANJE V NAJČISTEJŠI OBLIKI.

Motorji BMW TwinPower Turbo.

Močni motorji BMW TwinPower Turbo vozila BMW serije 2 Cabrio zagotavljajo mešanico izjemne zmogljivosti, močnega pospeška in osupljive učinkovitosti. Nezamenljive blagovne znamke neomejenega užitka v vožnji sta spontan odziv in živahen razvoj moči tudi v spodnjem območju števila vrtljajev. Vozilo BMW 230i proizvede 185 kW (252 KM) izhodne moči. S turbopolnilnikom TwinScroll s sistemom Valvetronic, dvojnim VANOS in neposrednim vbrizgavanjem bencina ta motor zagotavlja največji navor 350 Nm pri zgolj 1.450 vrtljajih na minuto. Številni ukrepi BMW EfficientDynamics pa še dodatno zagotavljajo nizko porabo goriva in manj emisij CO2.

Read more

8-STOPENJSKI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-STOPENJSKI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-stopenjski menjalnik Steptronic omogoča posebej visoko udobje prestavljanja in vozno udobje, saj so razmiki med prestavami krajši, skoki vrtilne frekvence pa se omejijo na minimum. S tem se največje udobje združi z osupljivo dinamiko in manjšo porabo goriva.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manjša poraba goriva, več užitka v vožnji: to je BMW Efficient Dynamics. Obsega paket inovativnih tehnologij, ki vplivajo na pogonski sistem, upravljanje energije in tudi na sam koncept vozila. Rezultat je zmanjšana poraba goriva in manj emisij CO2 z večjo dinamiko in z več užitka v vožnji. Na voljo v okviru osnovne opreme v vsakem vozilu BMW – in seveda tudi v novem vozilu BMW serije 2.

Read more

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.