STRASTNO IZZIVANJE OMEJITEV.

BMW M240i Coupé.

STRASTNO IZZIVANJE OMEJITEV.

BMW M240i Coupé.

STRASTNO IZZIVANJE OMEJITEV.BMW M240i Coupé.

Neukročen in dinamičen, od nič do sto pospeši v 4,8 sekunde. BMW M240i Coupé je oblikovan za brezkompromisno zmogljivost. Posebej uglašeno M športno podvozje, optimizirane visoko zmogljive komponente in osupljiva izhodna moč vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja M Performance TwinPower Turbo s 340 KM čistega užitka v vožnji proizvedejo poznane stranske učinke: povišane vrednosti adrenalina v krvi in polno mero vznemirjenja. Tudi na videz so radikalne, športne ambicije vozila BMW M240i Coupé takoj jasne – ekskluzivne oblikovne funkcije M Performance izražajo samozavesten videz.

 

BMW M240i Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 8.7 / 8.7
Emisije CO2 v g/km (skupno): 197.0 / 198.0

Read more

IGRA MOČI 6 VALJEV.

IGRA MOČI 6 VALJEV.

Šest valjev in 3,0 litrov delovne prostornine. Edinstvena agilnost in visoka vsakodnevna uporabnost sta združeni v enem pogonskem sistemu, ki jasno kaže svoj izjemen športni DNK. Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo navdušuje s spontanim odzivom in visokim navorom tudi v nizkem območju vrtilne frekvence. Rezultat je največji navor 500 Nm in pospešek, ki vam bo vzel sapo. Značilen zvok vozila BMW M240i Coupé pa še dodatno poudarja izjemen talent svoje pogonske enote.

Read more

ZASTOPA IZREDNO ŠPORTNI IZGLED.

Zraven značilne rešetke hladilnika v obliki ledvičk in LED žarometov sprednji del vozila BMW serije 2 navdušuje tudi z večjimi odprtinami za zrak v okviru paketa M Aerodynamics z oblikovanimi elementi v barvi Ferric Grey. To barvno shemo čudovito dopolnjujejo 18'' M platišča Souble-spoke 436 M v barvi Ferric Grey, ki zagotavljajo navdušujoče prepletanje zaviranja in pospeševanja zahvaljujoč M športnim zavoram v okviru osnovne opreme. Aerodinamično oblikovani pokrovi zunanjih ogledal v barvi Ferric Grey in oznaka modela na zadku poudarjajo tesno povezavo z BMW M vozili. Temu se pridružujeta še zaključka izpušnih cevi na obeh straneh v črnem kromu, ki sta v prvi vrsti odraz močne zmogljivosti, obenem pa označujeta tudi spremenjen izpušni sistem brez srednjega glušnika in z inteligentnim krmiljenjem loput.

OPREDELJUJE GA VISOKA ZMOGLJIVOST. TUDI ZNOTRAJ.

Usmerjen k zmogljivosti.

Ekskluzivni oblikovni elementi M Performance v vozilu BMW M240i Coupé združujejo športno vzdušje in izjemen slog. Nadvse sodobna instrumentna plošča se ponaša z digitalno označbo modela in ponuja optimalen pregled vseh informacij, ki so pomembne za vožnjo.
Read more

Športni sedeži.

Sedite v vozilo in odpeljite: kot vse druge podrobnosti v notranjosti, nakazujejo ergonomsko oblikovani športni sedeži z M šivi modela aspiracijo za doseganje vrhunske zmogljivosti, obenem pa ponujajo vozniku največje udobje sedenja. Oblazinjeni kolenski blazinici M Performance zagotavljata visoko raven udobja ter zlasti na dolgih potovanjih izboljšata položaj voznikovih nog.
Read more

Eleganten vstop.

Nepremagljiv prvi vtis: že ko vstopite v vozilo, zagledate izrazne vstopne letve z oznako modela, ki zagotavljajo izjemne poudarke in sporočajo, v katerem razredu vozil se vozite.
Read more

NAVDUŠUJOČA ZMOGLJIVOST. NAJVEČJA PRECIZNOST.

Močna dinamika, prevedena v navdušujoč užitek v vožnji: posebna nastavitev podvozja M Performance zagotavlja vozilu BMW M240i status vrhunskega športnika v svojem razredu vozil. Sem spadajo individualno konfigurirana sistema vzmetenja in blaženja ter specifična elastokinematika za sprednjo premo. Piki na i pa dodaja spremenljivo športno krmiljenje, ki omogoča visoko natančnost krmiljenja te izjemne zmogljivosti.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo. Ta se na zasuk volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana. Pri tem izboljša vozne lastnosti pri športni vožnji in zmanjša napor zasuka volana pri parkiranju ter zavijanju.

 • M športno podvozje

  Za pribl. 10 mm spuščena lega M športnega podvozja se pri vozilih z zadnjim pogonom odlikuje s posebej športno nastavitvijo. Na voljo ima krajše vzmeti, bolj togo nastavitev blažilnikov in trše stabilizatorje. To vodi k še bolj neposrednim nastavitvam, ki omogočajo posebej dinamičen slog vožnje.

 • xDrive

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo – dodaten plus za trakcijo, vozno dinamiko in varno vožnjo v vseh razmerah na cesti. Za še izboljšano agilnost se prek elektronsko krmiljene porazdelitve moči bistveno zmanjša tudi možnost za prekrmiljenje in podkrmiljenje pri vožnji skozi ovinke.

 • 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

  8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno menjavanje prestav. Tako avtomatska kot ročna različica s pomočjo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov omogočata vse od udobnega jadranja do zelo dinamičnega sloga vožnje. V načinu vožnje SPORT in s prestavno ročico avtomatskega menjalnika v levi stezi S/M je prestavljanje nastavljeno za najboljšo možno zmogljivost.

INTENZIVEN UŽITEK V VOŽNJI.

INTENZIVEN UŽITEK V VOŽNJI.

Avtomobili M Performance navdušujejo s svojo izredno zmogljivostjo. Razvijejo osupljivo vozno dinamiko, ne da bi se morali odreči udobju in z izjemno obliko dokazujejo, da gresta športnost in eleganca z roko v roki. BMW M Performance. Intenziviran užitek v vožnji.

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW X4 M40i:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 10.5 / 11.0
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 237.0 / 249.0

  BMW X6 M50d:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.2 / 9.7
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 240.0 / 253.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html