RADIKALNO DINAMIČEN.

Vozna dinamika in učinkovitost v vozilu BMW serije 2 Coupé.

RADIKALNO DINAMIČEN.

Vozna dinamika in učinkovitost v vozilu BMW serije 2 Coupé.

RADIKALNO DINAMIČEN.Vozna dinamika in učinkovitost v vozilu BMW serije 2 Coupé.

Vozilo BMW serije 2 Coupé podaja jasno, radikalno sporočilo: popolna dinamika. Združuje elemente, ki opredeljujejo čisti užitek v vožnji, in sicer športno nastavitev pogona na zadnja kolesa, popolno razporeditev osne obremenitve in močne pogonske enote, ki sproščajo adrenalin vse od prvega trenutka. Rezultat je čista moč s popolnim obnašanjem vozila med vožnjo in navdušujočo učinkovitostjo.

BMW M240i Coupé (1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179

Read more

DOMINIRA TAKO NA KRATKIH KOT DOLGIH RAZDALJAH.

Vsak ovinek je doživetje, vsak odziv jasno sporočilo. Športen pogon na zadnja kolesa, optimizirana aerodinamika in nadvse natančna uglasitev podvozja na cesto zanesljivo prenašajo navdušujočo izhodno moč vozila BMW serije 2 Coupé. Funkcija Launch Control 8-stopenjskega športnega menjalnika Steptronic sprosti največji navor in navduši z užitkom v vožnji na meji centrifugalne sile. Spremenljivo športno krmiljenje pa še dodatno izboljša športno doživetje z izjemno natančnim krmiljenjem.

 • Lega na cesti

  Agilno, značilno, natančno. Krmiljenje vozila BMW serije 2 Coupé je navdušujoča mešanica divje moči, natančnega spremljanja in nadzora. Nesporni argumenti vključujejo dinamičen pogon na zadnja kolesa, Launch Control, spremenljivo športno krmiljenje in popolno razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50. Vse to združeno v kompaktna sorazmerja radikalnega športnega kupeja. Vsak manever, vsak ovinek, vsak pritisk na pedalo za plin ustvarja edinstven vozni občutek, ki kljubuje vsem standardom – in voznika popolnoma zapelje.

 • Prilagodljivo M podvozje

  Športna agilnost, ki jo občutite vse do najmanjše podrobnosti. Zahvaljujoč elektronsko krmiljenim blažilnikom se prilagodljivo M podvozje idealno prilagaja voznemu slogu in razmerah na cesti. Znižanje za deset milimetrov dodatno poveča športno agilnost, aktiviranje načina vožnje Sport prek stikala za vozne lastnosti pa izbere občutno bolj togo nastavitev blažilnikov. V načinu Sport+ je namesto DSC (dinamični nadzor stabilnosti) aktiven DTC (dinamični nadzor oprijema), kar zaradi poznega posega DSC omogoča še bolj športno vožnjo.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo. Na zasuk volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana.
  Pri tem izboljša obnašanje vozila pri športni vožnji in zmanjša napor zasuka volana pri parkiranju ter zavijanju.

OD 0 DO DIVJEGA UTRIPA SRCA S PRITISKOM NA GUMB.

Največje pospeševanje z mesta z Launch Control.

OD 0 DO DIVJEGA UTRIPA SRCA S PRITISKOM NA GUMB.

Največje pospeševanje z mesta z Launch Control.

Najhitrejše pospeševanje z mesta, ki povroči divji utrip srca – nič manj ne gre pričakovati od funkcije Launch Control 8-stopenjskega menjalnika Steptronic. Le izberite način vožnje Sport+, nastavite prestavno ročico v položaj S, močno pritisnite na zavoro in do dna pritisnite pedalo za plin. Ko boste sprostili zavoro, vam bo vozilo BMW serije 2 Coupé pognalo adrenalin po žilah z divjo močjo. Prepričajte se sami.

Read more

NEBRZDAN RAZVOJ MOČI.

Motorji BMW TwinPower Turbo.

NEBRZDAN RAZVOJ MOČI.

Motorji BMW TwinPower Turbo.

Najsodobnejši motorji BMW TwinPower Turbo zagotavljajo vozilu BMW serije 2 Coupé posebno moč v svojem razredu. Spontan odziv, potencial visoke zmogljivosti in navdušujoča učinkovitost tudi pri visoki vrtilni frekvenci združeno ustvarjajo občutno temperamentno vozno doživetje. Z izjemnim kultiviranim tekom in največjo stopnjo voznega udobja.

Read more

8-stopenjski menjalnik Steptronic.

8-stopenjski menjalnik Steptronic omogoča posebej visoko udobje prestavljanja in vozno udobje, saj so razmiki med prestavami krajši, skoki vrtilne frekvence pa se omejijo na minimum. S tem se največje udobje združi z osupljivo dinamiko in manjšo porabo goriva.

OBVLADA VSAK TEREN.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive.

OBVLADA VSAK TEREN.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive.

Več trakcije, več nadzora, s konstantno visoko agilnostjo. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive zagotavlja največje vozno udobje v vozilu BMW serije 2 Coupé in značilno prednost na področju varnosti – tudi v neugodnih vremenskih razmerah in težkih voznih situacijah.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manjša poraba goriva, več užitka v vožnji: to je BMW Efficient Dynamics. Obsega paket inovativnih tehnologij, ki vplivajo na pogonski sistem, upravljanje energije in koncept vozila. Rezultat je zmanjšana poraba goriva in manj emisij CO2 z večjo dinamiko in več užitka v vožnji. V okviru osnovne opreme v vsakem vozilu BMW – in seveda tudi v novem vozilu BMW serije 2.

Read more

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.