POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 2 Gran Tourer.

POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 2 Gran Tourer.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.

POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 2 Gran Tourer.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Barvni BMW Head-Up projektor projicira vse pomembne podatke za vožnjo na projekcijsko steklo v vidnem polju voznika in s tem prepreči daljšo odvrnitev pozornosti od dogajanja na cesti. Tako se tukaj med drugim prikažejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja, telefonski in razvedrilni seznami ter vsebine in opozorila asistenčnih sistemov za voznika.
 

Na izvlekljivem steklu projicirani simboli nad kombiniranim instrumentom, se prikažejo v briljantnih barvah in z visoko ločljivostjo, tako da so prometni simboli upodobljeni povsem realno. Pri tem rahlo niansiranje stekla poudari kontraste.

Svetlost projekcije se avtomatsko prilagaja zunanjim svetlobnim pogojem, hkrati pa se lahko ročno prilagaja glede na individualne potrebe; dodatno sta na voljo nočni in dnevni prikaz. Uporabnik lahko izbere, katere informacije si želi projicirati, poleg prikaza trenutne hitrosti in opozoril asistenčnih sistemov za voznika. S polariziranimi sončnimi očali je vidljivost BMW Head-Up projektorja omejena.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Oprema Driving Assistant Plus skrbi za občuten plus pri varnosti in udobju. Ta vključuje opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu, opozorilo za zapustitev voznega pasu, asistenta za dolgo luč, Speed Limit Info, asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go s kamero in asistenta pri zastoju.

 • Asistent pri zastoju

  Asistent pri zastoju v monotonih prometnih razmerah razbremeni voznika. Sistem omogoča, da v gostem prometu pri hitrosti do 60 km/h „križarite“ in se tako sproščeno prebijete skozi zastoj. Asistent avtomatsko ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila in avtonomno nadzoruje hitrost vozila vse do popolne zaustavitve, medtem ko aktivno posega v krmilni mehanizem.

 • Opozorilo za zapustitev voznega pasu

  Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in vas preko vibracij volana opozori, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu.

 • Opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu

  V kritičnih situacijah z nevarnostjo trka opozorilo pred naletom opozarja v dveh stopnjah. Pri opozorilu o zaznanem pešcu, ki deluje pri hitrosti med 10 in 60 km/h, pri resni nevarnosti sledi enostopenjsko opozorilo. Hkrati se zavore prednastavijo na hitrejšo odzivnost. V sili sistem aktivira zavore, kar pomeni bistveno zmanjšanje naletne hitrosti. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, se aktivirajo stopenjska opozorila vse do rahlega zaviranja.

 • Asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go in kamero vzdržuje hitrost do 140 km/h, ki jo izbere voznik, prav tako pa ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila. Če je potrebno, bo vozilo ustavil, ga samodejno ponovno spravil v tek in v počasi premikajočem se prometu vzdrževal najmanjšo razdaljo do spredaj vozečega vozila.

NAVIGATION PLUS Z UPRAVLJALNIKOM IDRIVE TOUCH.

Navigation Plus, vklj. BMW Head Up projektor, združuje številne uporabne komponente: navigacijski sistem z vgrajenim 8,8" LCD barvnim zaslonom, radio, MP3 predvajalnik, RDS dvojni sprejemnik in kombinirani instrument z visokoločljivim 5,7'' TFT zaslonom. Vodenje do cilja poteka preko puščičnega prikaza/prikaza zemljevida in preko glasovnih napotkov. Navigacijski sistem se upravlja intuitivno preko upravljalnika iDrive Touch s tipkami za neposredno izbiro in osmimi spominskimi tipkami ali, glede na opremo, preko glasovnega upravljanja.
Navigation Plus enostavno in neposredno kaže pot skozi številne evropske države in delno tudi onkraj teh meja. S pomočjo tehnologije TMC se pravočasno prepoznajo prometni zastoji in kot bi mignil preračunajo alternativne poti. Tako vedno prispete varno na cilj.

 • Upravljalnik iDrive Touch

  Z upravljalnikom iDrive Touch, ki je sestavni del Navigation Plus, se lahko nadzorni prikazovalnik udobno upravlja z eno roko. Po zaslugi v upravljalniku integrirane sledilne ploščice, lahko npr. naslovne podatke za navigacijski sistem udobno vnašate preko lastnega rokopisa. Z vrtenjem in pritiskanjem upravljalnika se lahko prikličejo in nastavljajo številne funkcije, možno pa je tudi brskanje po seznamih. Upravljanje poteka enostavno in intuitivno s pomočjo otipa – ravno za vas kot voznika je to pomembna razbremenitev, saj se vaša koncentracija na dogajanje v prometu pri upravljanju le komaj odvrne. Vse funkcije, ki se upravljajo s pomočjo upravljalnika, lahko udobno spremljate na nadzornem prikazovalniku.