VELIKO MOČI. MALO GORIVA.

Vozna dinamika sreča učinkovitost v BMW serije 2 Gran Tourer.

VELIKO MOČI. MALO GORIVA.

Vozna dinamika sreča učinkovitost v BMW serije 2 Gran Tourer.

Bencinski in dizelski motorji BMW TwinPower Turbo, premišljeni sistemi podvozja in odličen menjalnik Steptronic: BMW serije 2 Gran Tourer nudi neverjetno športno vozno doživetje na dolgih ravninah in v ostrih ovinkih. In tudi učinkovit je: po zaslugi inteligentnega upravljanja energije s tehnologijami BMW EfficientDynamics, BMW serije 2 Gran Tourer pazi na porabo goriva, okolje – in s tem tudi na vašo denarnico.

VELIKO MOČI. MALO GORIVA.Vozna dinamika sreča učinkovitost v BMW serije 2 Gran Tourer.

Bencinski in dizelski motorji BMW TwinPower Turbo, premišljeni sistemi podvozja in odličen menjalnik Steptronic: BMW serije 2 Gran Tourer nudi neverjetno športno vozno doživetje na dolgih ravninah in v ostrih ovinkih. In tudi učinkovit je: po zaslugi inteligentnega upravljanja energije s tehnologijami BMW EfficientDynamics, BMW serije 2 Gran Tourer pazi na porabo goriva, okolje – in s tem tudi na vašo denarnico.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Bodisi gre za maksimalno zmogljivost bodisi za minimalno porabo – na koncu se pri BMW vse vrti okoli značilnega užitka v vožnji BMW. BMW EfficientDynamics je ime za strategijo BMW, ki zmanjša porabo goriva in emisije CO2 na minimum ter hkrati poveča dinamiko in užitek v vožnji na maksimum. Je paket ukrepov, ki obsega pogon, upravljanje energije in koncept vozila – in to serijsko pri vsakem BMW.
 

Za višjo zmogljivost pri sočasno nižji porabi je odgovorna nova generacija družine motorjev BMW TwinPower Turbo in velja tako za bencinske kot za dizelske motorje. K povečanju učinkovitosti svoj delež prispevata tudi izpopolnjena aerodinamika in BMW EfficientLightweight. Slednja z uporabo optimalnih materialov na pravem mestu zmanjša skupno maso in hkrati poveča togost vozila. To je prikaz vodilne vloge BMW na področju inovacij, saj je edini svetovni proizvajalec premium avtomobilov, ki za svoj osnovni material uporablja ultra lahka in zelo toga karbonska vlakna (CFRP). K obsežnemu paketu opreme spadata tudi inteligentno upravljanje energije in dodatni način ECO PRO, ki podpira varčen slog vožnje.

BMW XDRIVE.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, s tem da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane BMW stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. xDrive predčasno porazdeli pogonsko moč – krmiljena s pomočjo senzorjev DSC – med premama tako, da se prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih odpravi pravočasno in s tem poveča stabilnost ohranjanja smeri vožnje. Obenem zagotovi hitro in varno pospeševanje tudi na spolzkih ali strmih delih ceste. DSC mora v kritičnih razmerah na cesti posegati redkeje. BMW xDrive učinkovito združuje prednosti vsekolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z značilno agilnostjo BMW.

BMW SDRIVE.

BMW SDRIVE.

Kot sDrive se pri BMW poimenuje pogon preko koles le ene preme. Večina vozil BMW je opremljenih z zadnjim pogonom sDrive. Glede na koncept vozila se lahko uporablja tudi sprednji pogon sDrive. Sprednji pogon sDrive v BMW serije 2 Gran Tourer pri kompaktnih merah zagotavlja veliko notranjost z dinamiko in agilnostjo, ki sta značilni za znamko.

UŽITEK V VOŽNJI KOT FORMALNOST.

Doživite BMW serije 2 Gran Tourer v filmu.

UŽITEK V VOŽNJI KOT FORMALNOST.

Doživite BMW serije 2 Gran Tourer v filmu.

DINAMIČNI POGON.

Z dinamičnim pogonom BMW serije 2 Gran Tourer se vzajemno dopolnjujeta visoka zmogljivost in visoka učinkovitost. Bencinski in dizelski motorji BMW TwinPower Turbo ter 6 oz. 8-stopenjski menjalnik Steptronic z optimalnim stopnjevanjem prestav skrbijo za izvrsten razvoj moči, spontano odzivnost in nizke vrednosti emisij pri zelo mirnem teku.

 • Tehnologija BMW TwinPower Turbo

  Po zaslugi tehnologije BMW TwinPower Turbo, novi motorji iz družine motorjev BMW EfficientDynamics navdušujejo s temperamentnim razvojem moči in spontano odzivnostjo že v nizkem območju števila vrtljajev. Hkrati se predstavljajo kot izredno varčni in z malo škodljivimi snovmi, več dinamike in izboljšanim užitkom v vožnji.

 • 6-stopenjski menjalnik Steptronic

  6-stopenjski menjalnik Steptronic nudi večje udobje prestavljanja in vozno udobje z občutno izboljšano spontanostjo prestavljanja zaradi izpopolnjenega hidravličnega krmiljenja. S tem se maksimalno udobje združi z odlično dinamiko in manjšo porabo goriva.

 • 8-stopenjski menjalnik Steptronic

  8-stopenjski menjalnik Steptronic omogoča večje udobje prestavljanja in vozno udobje, saj so razmiki med prestavami krajši, skoki vrtilne frekvence pa se omejijo na minimum. S tem se maksimalno udobje združi z osupljivo dinamiko in manjšo porabo goriva.
  Svoj delež prispeva tudi sklopka pretvornika vrtilnega momenta – čeprav se preklopi v ročni način prestavljanja. Kombinacija neznatnih skokov vrtilne frekvence in precizne uglasitve menjalnika doseže posebej visoko udobje prestavljanja in občutno zmanjšan hrup.
  Povezane funkcije, kot sta prepoznavanje načina vožnje in prepoznavanje prometnih razmer, bistveno vplivajo na prestavljanje menjalnika. V vseh voznih razmerah sistem, glede na način vožnje, izbere optimalno prestavo.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

Zmanjšati porabo in povečati užitek v vožnji: po zaslugi inteligentnega upravljanja energije iz BMW EfficientDynamics v BMW serije 2 Gran Tourer, se iz vsake kapljice goriva iztisne več. Več moči, več učinkovitosti in več užitka v vožnji.

 • Način ECO PRO

  Način ECO PRO omogoča glede na individualne vozne lastnosti zmanjšanje porabe do 20 odstotkov, kot je pokazala interna študija BMW o porabi goriva. Nadaljnji varčevalni potencial nudita funkciji „jadranja“ in ECO PRO Route.

 • Funkcija Auto Start Stop

  Pri začasnih postankih, npr. pred semaforjem ali v počasi premikajočem se prometu, funkcija Auto Start Stop izkoristi svoj varčevalni potencial in enostavno izklopi motor ter s tem zmanjša porabo goriva. Pri pritisku sklopke (ročni menjalnik) oz. sprostitvi zavore (menjalnik Steptronic) se motor v delčku sekunde ponovno avtomatsko zažene.

 • Regeneracija zavorne energije

  Vsako zaviranje sprošča kinetično energijo, ki je v vozilih dolgo časa ostajala neizkoriščena. Regeneracija zavorne energije izrablja ta doslej neizkoriščeni potencial in proizvaja električni tok iz sproščene potisne energije, ki nastane, ko voznik odvzame plin ali zavira. S tem se polni akumulator. Po zaslugi tega inteligentnega sistema za upravljanje energije, neprekinjeno obratovanje alternatorja ni več potrebno in generator se razbremeni. Rezultat: manjša poraba goriva in večja moč – povsem v duhu BMW EfficientDynamics.

 • Prikazovalnik izbire prestave

  S pravočasnim in optimalnim prestavljanjem se lahko predvsem v mestnem in medmestnem prometu privarčuje veliko goriva. Prestavljati optimalno pomeni zniževati porabo – elektronika motorja glede na vozno situacijo in število vrtljajev preračuna trenutno najučinkovitejši položaj prestave. Osvetljen puščični simbol v informacijskem zaslonu kaže, kdaj bi bilo lahko vozilo v višji ali nižji prestavi varčnejše na poti. Pri tem se prepoznajo okoliščine močnega pospeševanja, tako da se priporočilo za prestavljanje ustrezno prikaže šele pri višjem številu vrtljajev. Primerjalni testi interne študije BMW so pokazali, da se vozila s prikazovalnikom izbire prestave vozijo z okoli štirimi odstotki nižjo porabo.

AERODINAMIKA.

Zaradi ciljnih aerodinamičnih ukrepov doseže BMW izpopolnjen količnik zračnega upora. To se pozitivno odrazi na učinkovitosti in stabilnosti vožnje ter hkrati zmanjša stopnjo hrupa v notranjosti. Za to so odgovorne rešitve podrobnosti, kot sta elementa Air Curtain v sprednjem podaljšanem odbijaču z odprtinami za zrak, elementa Aero Blade na zadku ali ploska obloga spodnje strani vozila.

 • Air Curtain

  Podaljšan sprednji odbijač z odprtinami za zrak in integriranim Air Curtain uteleša oblikovno značilnost filozofije BMW EfficientDynamics. Integriran Air Curtain usmeri protiveter preko dveh navpičnih odprtin vzdolž zunanjega dela okrovov sprednjih koles, da pospešen zračni tok ustvari tako imenovano „zaveso“ na zunanji strani koles. Ta inovativna ukrepa zmanjšata zračne turbulence in zračni upor, kar pomeni, da se občutno zmanjša tudi poraba goriva.

 • Aero Blade

  Kot Aero Blade se označujeta bočna podaljška na zgornjih stebrih karoserije na zadku. Njuna funkcija je vplivati na zračni tok in s tem zmanjšati zračne turbulence v predelu zadka. Posledično zmanjšata zračni upor, porabo goriva in emisije CO2. Poleg tega elementa Aero Blade dajeta zadku športno dinamičen videz.

AGILNOST IN VOZNO UDOBJE.

AGILNOST IN VOZNO UDOBJE.

Živahnost v mestnem prometu ali sproščenost na dolgih počitniških potovanjih: BMW serije 2 Gran Tourer se optimalno prilagodi vsem voznim razmeram in vedno skrbi za maksimalen užitek v vožnji.
Vedno bodite na pravem voznem pasu, tudi po zaslugi elektromehanskega servovolana, ki zagotavlja neposreden občutek krmiljenja in v isti meri podpira agilnost ter vozno udobje. Odlično je prilagojen novemu pogonskemu konceptu in prepriča s svojo preciznostjo, neposredno odzivnostjo in manjšimi krmilnimi silami pri parkiranju.
Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo. Ta se na zasuk volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana. Ob tem izboljša lego na cesti pri športni vožnji in udobje pri parkiranju ter zavijanju.