POOBLASTITE JIH. SPROSTITE SE.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 3 Gran Turismo.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Barvni BMW Head Up projektor prek optične projekcije projicira vse pomembne podatke za vožnjo v vidno polje voznika in s tem izboljša koncentracijo na dogajanje v prometu. Med drugim se prikažejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja in telefonski ter razvedrilni seznami.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Sproščeno do cilja.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Sproščeno do cilja.

Navigacijski sistem Professional, ki vključuje napravo za prostoročno telefoniranje, vmesnik USB, 8,8" LCD barvni zaslon in radio BMW Professional s pogonom DVD, ima na voljo tridimenzionalni prikaz zemljevida in velikost pomnilnika 20 GB. Upravljanje poteka intuitivno z upravljalnikom iDrive Touch. Samodejne posodobitve zemljevidov so tri leta na voljo brezplačno.

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant združuje sisteme s kamero, kot sta opozorilo za zapustitev voznega pasu in opozorilo pred naletom. Funkcija zaviranja v mestu opozarja pred naletom oz. pri zaznanem pešcu pri hitrosti med 10 in 60 km/h. V primeru nevarnosti trka z vozili ali pešci sproži opozorilo in zavira vozilo. Opozorilo za zapustitev voznega pasu od hitrosti pribl. 70 km/h pri nehotenem zapuščanju voznega pasu opozarja z rahlim vibriranjem volanskega obroča.

PARKIRNI ASISTENT.

Parkirni asistent olajša parkiranje vzporedno in prečno s cestiščem. Sistem meri tudi ozka vzdolžna parkirna mesta pri vožnji mimo z nizko hitrostjo. Ko parkirni asistent najde zadosti veliko parkirišče, prevzame upravljanje volana, medtem ko voznik spremlja postopek parkiranja z vklopom pravilne prestave in dodajanjem plina oz. zaviranjem.

OPOZORILO PRED MENJAVO VOZNEGA PASU.

Opozorilo pred menjavo voznega pasu z radarskim senzorjem pri vklopljenem smerniku signalizira, če se v mrtvem kotu nahajajo vozila oz. če se ta približujejo na sosednjem voznem pasu. Sistem, ki je dejaven že od hitrosti 20 km/h, v nevarnih situacijah sproži vibriranje volanskega obroča in aktivira trikotni opozorilni simbol na zunanjem ogledalu na voznikovi strani.