POOBLASTITE JIH. SPROSTITE SE.

Asistenčni sistemi za voznika BMW Personal CoPilot v vozilu BMW serije 3 Gran Turismo.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.

Read more

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Barvni BMW Head Up projektor prek optične projekcije projicira vse pomembne podatke za vožnjo v vidno polje voznika in s tem izboljša koncentracijo na dogajanje v prometu. Med drugim se prikažejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja in telefonski ter razvedrilni seznami.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Sproščeno do cilja.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Sproščeno do cilja.

Navigacijski sistem Professional, vključno z vmesnikom USB, 8,8" LCD barvnim zaslonom in radiem BMW Professional z DVD-pogonom, ima na voljo tridimenzionalni prikaz zemljevida in kapaciteto pomnilnika 20 GB. Upravljanje poteka intuitivno z upravljalnikom iDrive Touch ali prek zaslona na dotik. Posodobitve kartografskega materiala so brezplačno na voljo za obdobje treh let.*

* Posodobitev se nanaša izključno na kartografski material za Slovenijo.

Read more

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant združuje sisteme s kamero, kot sta opozorilo za zapustitev voznega pasu in opozorilo pred naletom. Funkcija zaviranja v mestu opozarja pred naletom oz. pri zaznanem pešcu pri hitrosti med 10 in 60 km/h. V primeru nevarnosti trka z vozili ali pešci sproži opozorilo in zavira vozilo. Opozorilo za zapustitev voznega pasu od hitrosti pribl. 70 km/h pri nehotenem zapuščanju voznega pasu opozarja z rahlim vibriranjem volanskega obroča.

PARKIRNI ASISTENT.

Parkirni asistent olajša parkiranje vzporedno in prečno s cestiščem. Sistem meri tudi ozka vzdolžna parkirna mesta pri vožnji mimo z nizko hitrostjo. Ko parkirni asistent najde zadosti veliko parkirišče, prevzame upravljanje volana, medtem ko voznik spremlja postopek parkiranja z vklopom pravilne prestave in dodajanjem plina oz. zaviranjem.

OPOZORILO PRED MENJAVO VOZNEGA PASU.

Opozorilo pred menjavo voznega pasu z radarskim senzorjem pri vklopljenem smerniku signalizira, če se v mrtvem kotu nahajajo vozila oz. če se ta približujejo na sosednjem voznem pasu. Sistem, ki je dejaven že od hitrosti 20 km/h, v nevarnih situacijah sproži vibriranje volanskega obroča in aktivira trikotni opozorilni simbol na zunanjem ogledalu na voznikovi strani.