TUDI ZNOTRAJ KAŽE PRAVO VELIČINO.

Udobje in funkcionalnost v BMW serije 3 Gran Turismo.

TUDI ZNOTRAJ KAŽE PRAVO VELIČINO.

Udobje in funkcionalnost v BMW serije 3 Gran Turismo.

Zberite novo energijo: v BMW serije 3 Gran Turismo doživita voznik in sovoznik visoko stopnjo udobja. Po zaslugi dolge medosne razdalje in visoke strešne linije velikodušnega koncepta prostora imajo korist predvsem potniki zadaj. Praktične funkcije, kot je Wireless Charging ali dostopna točka WLAN, dodatno izboljšajo mobilno udobje. Hkrati pa izpopolnjena zaščita potnikov zagotavlja varen občutek na vseh sedežih.

TUDI ZNOTRAJ KAŽE PRAVO VELIČINO.Udobje in funkcionalnost v BMW serije 3 Gran Turismo.

Zberite novo energijo: v BMW serije 3 Gran Turismo doživita voznik in sovoznik visoko stopnjo udobja. Po zaslugi dolge medosne razdalje in visoke strešne linije velikodušnega koncepta prostora imajo korist predvsem potniki zadaj. Praktične funkcije, kot je Wireless Charging ali dostopna točka WLAN, dodatno izboljšajo mobilno udobje. Hkrati pa izpopolnjena zaščita potnikov zagotavlja varen občutek na vseh sedežih.

Read more

PROSTORNOST.

Brezmejno spremenljiv: vozniki z aktivnim in športnim življenjskim slogom se bodo zaljubili v prtljažnik BMW serije 3 Gran Turismo. Hkrati pa nudi nepremagljivo velikodušna širjava notranjosti zadosti prostora potnikom zadaj, da lahko neskončno uživajo tudi na dolgih vožnjah.

 • 2-delno prekrivalo za prtljago v prtljažniku

  Prekrivalo za prtljago v prtljažniku je zaradi svoje dvodelnosti posebej praktično. Zadnji del prekrivala se pri odpiranju in zapiranju vrat prtljažnika avtomatsko premika zraven. Če je v prtljažniku potreben dodaten prostor, se lahko enostavno razstavi in udobno spravi pod dno v prtljažniku. S tem se lahko izkoristi vsa prostornina prtljažnika, ko se prevaža nepriročna prtljaga.

 • Nastavitev naslonjala zadaj

  Z nastavitvijo naslonjala zadnje sedežne klopi se lahko kot naslonjala zadnjih sedežev individualno nastavi v razmerju 40 : 20 : 40. Nastavno območje naslonjala zadaj obsega 15 različnih stopenj, od nastavitve Cargo z 8° (33 l dodatne prostornine prtljažnika) do komfortnega položaja s 27°. Na ta način lahko potniki zadaj z lahkoto najdejo najbolj udoben položaj sedenja. Nastavitev naslonjala poteka čisto enostavno s pomočjo gumba na sedežu.

PRAKTIČNE FUNKCIJE.

Množica premišljenih funkcij vam olajša vsakdan. Sem se, na primer, prišteva praktičen komfortni dostop. V kombinaciji z avtomatskim upravljanjem vrat prtljažnika omogoča prostoročno odpiranje vrat prtljažnika.

 • Avtomatsko upravljanje vrat prtljažnika

  Avtomatsko upravljanje vrat prtljažnika omogoča električno odpiranje in zapiranje vrat prtljažnika – zadostuje že pritisk gumba v notranjosti ali na avtomobilskem ključu. Vrata prtljažnika se lahko odprejo tudi prek ročaja na zunanji strani in zaprejo s pritiskom tipke na notranji oblogi vrat prtljažnika. Zvočni opozorilni pisk poveča varnost.

 • Daljinsko odklepanje naslonjala zadaj

  Daljinsko odklepanje naslonjala zadnjih sedežev omogoča udobno odpahnitev in zlaganje naslonjala zadaj s pomočjo tipke v prtljažniku – za skoraj ravno dno prostora za nakladanje tovora. Premišljen vzmetni mehanizem povzroči, da se naslonjalo zloži počasi in tiho. Naslonov za glavo na zadnjem naslonjalu ni potrebno razstavljati, temveč le preklopiti.

 • Aluminijaste letve za spremenljivo pritrditev prtljage

  Aluminijaste letve za pritrditev tovora v prtljažniku (del odlagalnega paketa) z dvema nastavljivima zankama na dnu omogočajo varno prevažanje različnih kosov prtljage.

MOBILNO UDOBJE.

TELEFONIJA Z WIRELESS CHARGING.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem obsega polnilni predal* z brezžično funkcijo polnjenja in dodatnima priključkoma USB. Povezava s strešno anteno skrbi za boljši sprejem mobilne telefonije. Prek Bluetooth se lahko hkrati povežejo dva mobilna telefona in en avdio predvajalnik. Oprema pa vključuje tudi Bluetooth Office in predpripravo za dostopno točko WLAN.

* Univerzalna, brezžična polnilna postaja za pametne telefone je na voljo samo za združljive pametne telefone.
Read more

DOSTOPNA TOČKA WLAN.

Oprema obsega integrirano dostopno točko WLAN s standardom LTE, ki omogoča internetno povezavo proti doplačilu. Povezava se vzpostavi s pomočjo integrirane kartice SIM v vozilu, medtem ko se nastali stroški obračunajo v okviru sklenjene pogodbe s ponudnikom Deutsche Telekom AG.
Read more

DODATNO UDOBJE.

Udobna vožnja z avtomobilom se pri BMW serije 3 Gran Turismo začne že z vstopom in se nadaljuje v notranjosti. Za to skrbi oprema, kot je panoramska steklena streha, avtomatska klimatska naprava ali multifunkcijski volan.

 • Panoramska steklena streha

  Odprta panoramska steklena streha nudi veliko svežega zraka, hkrati pa tudi v zaprtem stanju skrbi za prijetno, svetlo atmosfero v notranjosti vozila. Streha, ki se popolnoma avtomatsko odpre in zapre s pritiskom gumba in s pomočjo daljinskega upravljalnika, je opremljena z drsno in dvižno funkcijo, električno pomično zaslonko in usmerjevalnikom zračnega toka.

 • Avtomatska klimatska naprava

  Avtomatsko klimatsko napravo z 2-področnim upravljanjem in avtomatskim uravnavanjem temperature lahko voznik in sovoznik nastavljata ločeno. Oprema obsega avtomatski nadzor kroženja zraka (AUC), filter z aktivnim ogljem, senzor rošenja in solarni senzor ter zračnike zadaj.

 • Multifunkcijski volan

  Z različnimi gumbi na volanu se lahko s pomočjo multifunkcije za volan udobno upravljajo telefonske, glasovne in avdio funkcije ter asistent za uravnavanje hitrosti, ne da bi moral voznik umakniti roke z volana.

 • Paket notranjega vzvratnega in zunanjih ogledal

  Notranje in zunanje ogledalo na voznikovi strani se avtomatsko zasenčita in obe zunanji ogledali sta opremljeni z električno funkcijo zlaganja. Po zaslugi funkcije za zmanjšanje mrtvega kota ob vozilu se zunanje ogledalo na sovoznikovi strani pri vklopu vzvratne prestave avtomatsko premakne navzdol, da lahko voznik vidi morebitne robnike.

PASIVNA VARNOST.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov skrbi pri vsakem vozilu BMW za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni. Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba posebnih jekel z visoko trdnostjo, skrbijo pri majhni masi za največjo stabilnost varnostne potniške celice.

 

Energija trka se preusmeri mimo potniške celice na druga področja karoserije, kot je talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru ali streha, in absorbira preko deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B-stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.

 

V sprednjem delu se nahajajo številne funkcije za zaščito pešcev. Med nosilcem in oblogo odbijača je vgrajen blažilnik udarcev, ki kar najbolj zmanjša poškodbe pri trku. Za zmanjšanje energije trka je pokrov motorja dodatno opremljen z deformacijskimi elementi, ki služijo kot zmečkljive cone.

 

BMW 340i Gran Turismo:
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 8.8 / 9.4
Emisije CO2 v g/km (skupno): 198.0 / 214.0

Podatki o porabi električne energije/goriva, emisijah CO2 in razredih učinkovitosti so odvisni od izbranih setov pnevmatik/platišč v okviru dodatne opreme.


Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html