BOLJ ŠPORTEN OD VSEH. BOLJ ELEGANTEN KOT KDAJ KOLI PREJ.

Oblika BMW serije 3 Limuzina.

BOLJ ŠPORTEN OD VSEH. BOLJ ELEGANTEN KOT KDAJ KOLI PREJ.

Oblika BMW serije 3 Limuzina.

Zaradi nezamenljivih oblikovnih elementov je BMW serije 3 Limuzina najbolj športen zastopnik svojega razreda. S sodobno interpretacijo klasične oblike treh škatel vozilo nadaljuje tradicijo oblike blagovne znamke BMW: dolgi pokrov motorja, kratki previsi karoserije, dolga medosna razdalja in nazaj potisnjena potniška kabina. Na ta način najbolje prodajana serija BMW vseh časov še naprej vodi v svojem segmentu.

BOLJ ŠPORTEN OD VSEH. BOLJ ELEGANTEN KOT KDAJ KOLI PREJ.Oblika BMW serije 3 Limuzina.

Zaradi nezamenljivih oblikovnih elementov je BMW serije 3 Limuzina najbolj športen zastopnik svojega razreda. S sodobno interpretacijo klasične oblike treh škatel vozilo nadaljuje tradicijo oblike blagovne znamke BMW: dolgi pokrov motorja, kratki previsi karoserije, dolga medosna razdalja in nazaj potisnjena potniška kabina. Na ta način najbolje prodajana serija BMW vseh časov še naprej vodi v svojem segmentu.

Read more

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Športno-elegantna zunanjost je harmonično prilagojena in prinaša estetiko in dinamiko že na prvi pogled. Dovršeno oblikovane vstopne odprtine za zrak v sprednjem podaljšanem odbijaču skrbijo s svojimi vodoravnimi prečkami skupaj s sprednjimi žarometi za poudarjeno široko držo na cesti. Dvojni okrogli žarometi z integriranimi obroči v obliki korone so na voljo z LED tehnologijo.

Vendar pa ni samo sprednji del ta, ki privablja poglede. Markantno oblikovan zadnji odbijač ima dve vodoravni črti, zadnje luči z LED tehnologijo pa so nameščene daleč narazen, s čimer zagotavljajo, da BMW serije 3 Limuzina ohranja svoj nezamenljivi videz tudi ponoči.

Različica v izvedbi Sport Line v kovinski barvi Mediterranean Blue in z 19'' litimi alu. platišči je zgolj ena izmed veliko možnosti, kako BMW serije 3 Limuzina dodati osebno noto. Vsaka od njih poudarja edinstveni športni značaj vozila.

LED OBLIKA LUČI.

Poleg serijskih sprednjih in zadnjih luči v LED tehnologiji so z LED svetlobnimi diodami opremljene tudi luči za meglo vozila BMW serije 3 Limuzina.

 • LED žarometi

  Vse funkcije osvetlitve LED žarometov z dnevnimi lučmi, pozicijskimi lučmi, parkirnimi lučmi in smerniki poganja tehnologija LED. Dolge in zasenčene luči imajo 10 visokozmogljivih LED diod. Žarometi razpolagajo s samodejnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa, zagotavljajo briljantno osvetlitev cestišča in s tem izboljšujejo varnost ponoči in v slabem vremenu.
  LED diode (LED = Light Emitting Diodes) označuje dolga življenjska doba in poraba 50 odstotkov manj energije kot običajne žarnice. S tem pomagajo zmanjševati porabo goriva in emisij. In še več, svetloba, ki jo proizvajajo, je zelo podobna dnevni svetlobi in je posebej nežna za oči. Zahvaljujoč ploski obliki zunanjosti LED žarometi poudarjajo tudi športni slog vozila.

 • Prilagodljivi LED žarometi

  Prilagodljivi LED žaromet se odlikuje s porazdelitvijo svetlobe, ki se samodejno prilagaja hitrosti (dinamična osvetlitev cestišča). Poleg smernika in dnevne luči vključuje tudi funkcije prilagodljivega snopa žarometa s spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo v mestu in na avtocesti, luč za osvetlitev notranje strani ovinka (smerni žaromet) in BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč) s samodejnim vklopom in izklopom dolge luči. S tem sistem nudi optimalno osvetlitev vozišča v vseh razmerah.
  Vrtljivi žarometi lahko tako v temi osvetlijo velik del ovinka, takoj ko voznik zasuče volan. Integriran smerni žaromet ali luč za osvetlitev notranje strani ovinka, ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana samodejno aktivira že na mestu. Prilagodljiv snop žarometa, ki aktivno sledi ovinku, v vseh voznih razmerah skrbi za optimalno osvetlitev bližnje okolice in s tem izboljša aktivno varno vožnjo.
  Z BMW Selective Beam vožnja poteka z dolgo lučjo glede na situacijo, kar pomeni optimalno vidljivost ponoči. Sistem nadzoruje spredaj vozeči promet in vozila, ki prihajajo iz nasprotne smeri, ter s pomočjo brezstopenjskega uravnavanja dolge luči zanesljivo prepreči njen slepeči učinek.

 • LED sprednje meglenke

  Pri padavinah ali v megli skrbijo LED luči za meglo z boljšo vidljivostjo v neposredni bližini za večjo varnost. Poleg širokega kota osvetlitve se odlikujejo s svetlo barvo luči, ki je zelo podobna dnevni svetlobi, zelo dolgo življenjsko dobo in majhno porabo energije.

  Hkrati LED sprednji meglenki pod žarometi določata tehnično sodoben poudarek na markantnem sprednjem delu BMW serije 3.

 • Zadnje luči s tehnologijo LED

  Enoti zadnjih luči s svetlobnimi telesi v LED tehniki sta sestavljeni iz posameznih zelo zmogljivih LED svetlobnih teles in sta oblikovani v markantni obliki črke L, kar je značilnost blagovne znamke BMW. S tem krepita identiteto blagovne znamke pri pogledu od zadaj in dajeta jasno prepoznavnost vozilu pri vožnji v temi, da gre za BMW.
  Veliki smerniki in hitro delujoče LED zavorne luči prav tako igrajo vlogo za zagotavljanje večje varnosti BMW serije 3.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

Že pri vstopu v BMW serije 3 Limuzina opazite usmerjenost k vozniku in izvrstno kakovost materialov. Notranjost je prostorna, s praktičnimi možnostmi shranjevanja ter pregledno in funkcionalno instrumentno ploščo. V prostoru družno prevladujeta tako eleganca kot dinamika. Številni poudarki v kromu in tudi površine v črni barvi visok sijaj podarjajo izvrstno kakovost. Kokpit je v značilnem slogu BMW sistematično usmerjen k vozniku in tako nadvse preprost za uporabo.
Za vsak ergonomični izziv je bilo pazljivo in skrbno poskrbljeno. Najboljši primer: 8,8'' velik nadzorni prikazovalnik navigacijskega sistema Professional v okviru dodatne opreme. Stoji samostojno nad sredinsko konzolo in izraža videz in občutek premium kakovosti. V sredinski konzoli je držalo za dve pijači, pri čemer se lahko prekrivni rolo v zaprtem stanju uporablja kot prostor za shranjevanje. To sta samo dve podrobnosti izmed številnih v celotnem konceptu, ki povezuje športnost in sodobnost.

ZELO KAKOVOSTNI MATERIALI.

Prefinjena oblika in zelo kakovostna obdelava notranjosti sta vidni že na prvi pogled. Športni sedeži v okviru dodatne opreme so na voljo, npr., v usnju Dakota v barvi Oyster. Obenem so na voljo ujemajoče se notranje obloge iz aluminija, fino krtačenega po dolžini z okrasno letvijo v črni barvi visok sijaj, ki se razteza vse do notranje strani vseh štirih vrat.

Kokpit je okrašen s številnimi kromiranimi okvirji, npr. na klasičnih okroglih instrumentih. Maska okoli upravljalnih elementov radia in klimatske naprave ter okvirji prezračevalnih šob so v črni barvi visok sijaj. Kot del paketa luči v okviru dodatne opreme, ambientalna razsvetljava nevsiljivo in stilsko osvetli notranjost s posrednimi in neposrednimi viri luči.

BMW Individual zagotavlja največjo ekskluzivnost: Notranje obloge iz plemenite vrste lesa Ash Grain White ali razširjeno oblazinjenje v usnju Merino iz BMW Individual v barvah, kot sta Cashmere Beige ali Amaro Brown, okrasijo notranjost in dvignejo kakovost na naslednjo raven.

Prefinjena oblika in zelo kakovostna obdelava notranjosti sta vidni že na prvi pogled. Športni sedeži v okviru dodatne opreme so na voljo, npr., v usnju Dakota v barvi Saddle Brown z rjavim poudarkom. Obenem so na voljo notranje obloge iz plemenite vrste lesa Ash Grain s kovinsko intarzijo in okrasna letev Pearl Gloss Chrome, ki se razteza vse do notranje strani vseh štirih vrat.