RAZRED ZASE. V VSAKEM ZMOGLJIVOSTNEM RAZREDU.

Motorji BMW TwinPower Turbo v BMW serije 3 Limuzina.

Najnovejša tehnologija vbrizgavanja, popolnoma spremenljivo krmiljenje moči in turbinsko polnjenje najnovejše generacije: vsi bencinski in dizelski motorji iz družine motorjev BMW EfficientDynamics zagotavljajo izredno izhodno moč – in presenetljivo nizko porabo goriva in emisij. Posebej dinamičen: vrhunski motor v BMW 340i Limuzina. Posebej varčna pri emisijah in porabi goriva: BMW 320d Limuzina EfficientDynamics Edition in BMW 330e iPerformance Limuzina s prvim priključnim hibridnim motorjem v BMW serije 3.

BENCINSKI MOTORJI BMW TWINPOWER TURBO.

Bencinski motorji BMW TwinPower Turbo najnovejše generacije navdušujejo s temperamentnim razvojem moči in spontano odzivnostjo že v nizkem območju števila vrtljajev. Hkrati delujejo varčneje, z manj škodljivimi emisijami in z večjo močjo od svojih predhodnikov. Za povečanje učinkovitosti in dinamike ta paket inovacij – mejnik razvojne strategije BMW EfficientDynamics – združuje najnovejše tehnologije vbrizgavanja goriva in popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov Valvetronic vklj. dvojni VANOS z inovativno tehnologijo turbopolnilnika. Rezultat je posebej učinkovit pogon, ki na impresiven način ponazarja priznano kompetenco motorjev znamke BMW. S prestižno nagrado „Engine of the Year Award“ večkrat nagrajeni vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo uživa svetovni sloves pri dinamičnem razvoju moči, izvrstnem mirnem teku in osupljivi učinkovitosti. Preizkušen koncept tehnologije motorja iz družine motorjev EfficientDynamics se uporablja skoraj v vseh bencinskih motorjih.

DIZELSKI MOTORJI BMW TWINPOWER TURBO.

Nova generacija dizelskih motorjev BMW TwinPower Turbo je dokaz natančne uporabe filozofije BMW EfficientDynamics, ki združuje največje vrednosti na področju nazivne moči in zmogljivost z nizko porabo goriva. Dizelski motorji se odlikujejo s spontano odzivnostjo in temperamentnim razvojem moči v vseh območjih števila vrtljajev v enaki meri, prav tako kot s svojo varčnostjo. Z vidika svoje učinkovitosti in dinamike so nad vsakim dvomom. Pri tem svoje delo opravljajo posebej čisto z malo škodljivih emisij in z nizko torno stopnjo. Največji užitek v vožnji je tako zagotovljen. Novi dizelski motorji z lahkim aluminijastim okrovom iz družine motorjev EfficientDynamics so na voljo z enim, dvema ali tremi turbopolnilniki in s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic. Vbrizg goriva prevzema tehnologija neposrednega vbrizgavanja preko skupnega voda najnovejše generacije. Ta zagotavlja izpopolnjeno zgorevanje in s tem dodatno prispeva k znižanju porabe goriva in emisij CO2.